hirdetés

Hírek

Idén időben érkeznek majd a csomagok?
Magyar PostaPick Pack Pont

Idén időben érkeznek majd a csomagok?

Van remény a javulásra

írta: Don Kartács2019.10.22.

Minden évben igazi agyhalállá változik a karácsony előtti rendelési időszak, a Magyar Posta általában nincs a helyzet magaslatán, ami mostanában sajnos egyre nagyobb para. Szerencsére úgy tűnik, hogy az élelmesebb szállítók találtak megoldást a problémára, és egyszerűen leteszik a lakhelyetek közelében fellelhető Pick Pack Pontra.

Összebútorozik a Xiaomi és a Google?
GoogleWear OSXiaomi

Összebútorozik a Xiaomi és a Google?

Wear OS a Xiaomi óráin?

írta: Don Kartács2019.10.03.

Ez a hír a pletyka kategóriába esik, úgyhogy lehet a hitelességén csámcsogni. A fenti ügy abból pattant ki, hogy kijött a Wear OS legújabb verziója, és az ilyen a forráskódokat az unatkozó informatikusok szokták túrni, különböző jelek után kutatva. Úgy néz ki, hogy a Google által tulajdonolt Wear OS szoftverkörnyezetet a jövőben felkészítik arra, hogy a kínai Apple termékeivel is együtt tudjon működni. Egy jó kis "Xiaomi Amazfit Wear OS Edition" hogy hangzik? Szerintem nem rosszul.

A magyar Kínából rendelő tájékozatlan
áfakérdőívRendeljKínaittudnivalók

A magyar Kínából rendelő tájékozatlan

Többek között ez is kiderült kérdőívünkből

írta: molcsa2019.09.19.

Nagyon sokan kitöltöttétek a legutolsó olvasói kérdőívünket, amit ezúton is köszönünk. Hasznos visszajelzést kaptunk tőletek a munkánkról és a Kínából rendeléshez való hozzáállásotokról, amit fel tudunk használni későbbi fejlődésünkhöz. A kérdőív eredményeit veletek is megosztjuk ebben a cikkben, mert nagyon tanulságos dolgok derültek ki.

Elindult az E-vámügyintézés
áfae-vámügyintézésMagyar Postavámvámkezelés

Elindult az E-vámügyintézés

A Magyar Postánál végre gyorsabban elintézhetjük a vámeljárást

írta: Atika2019.09.16.

A Kínából rendelők egyik legnagyobb félelme az, hogy a csomagjuk fennakad a vámon, akár kell utána áfát fizetni, akár nem. Ez főleg abból fakad, hogy az ügyintézés rendkívül lassú és körülményes volt abban az esetben, ha a Magyar Posta kezében volt a vámügyintézés. Ennek most úgy tűnik végeszakadt, ugyanis a hétvége folyamán elindult az E-vámügyintézés szolgáltatás, amivel sokkal gyorsabban és egyszerűbben túleshetünk a kellemetlen procedúrán.

Ismét 3000 forintos bónusszal csábít a Revolut
bónuszCurvefintechneobankRevolut

Ismét 3000 forintos bónusszal csábít a Revolut

írta: Atika2019.09.12.

A múltkori Revolutos akció ismét elérhetővé vált, így akik szomorkodtak, amiért lemaradtak az ingyenes bankkártyaigénylésről és a 3000 forintos bónuszról, azok most használatba vehetik az egyik leghíresebb fintech cég ingyenes szolgáltatását.

8 cég közül ki a legolcsóbb?
CurvefintechTransferwise

8 cég közül ki a legolcsóbb?

Finteches pénzküldés

írta: Don Kartács2019.09.02.

Írtam már a témáról nemrég, amikor a legismertebb cégek - a TransferWise, a Revolut és a Curve – pénzküldési szolgáltatásait hasonlítottam össze, költség oldalról. Azóta viszont újabb szolgáltatókat találtam, akik mind azt ígérik, hogy ők a legolcsóbbak, a leggyorsabbak, és még a csillagokat is lehozzák nekünk az égről. Ha azt nem is, de minimum egy rakat pénzt kell, hogy spóroljunk a hagyományos banki átváltáshoz képest. Nézzük, melyik induló nyerte meg a versenyfutást a pénzünkért.

A kínaiak már saját GPU-t is fejlesztenek
amdGPUJingjia microkínainvidia

A kínaiak már saját GPU-t is fejlesztenek

írta: Atika2019.08.26.

A kínaiak rengeteg mindenben jók, de a félvezetőgyártásban eddig nem igazán jeleskedtek, most viszont úgy tűnik kezdenek felzárkózni. A Jingjia Micro két teljesen új GPU-t fejleszt, amik később felvehetik a harcot az Nvidia és AMD saját chipjeivel.

Transferwise, Revolut és Curve egymás ellen
CurvefintechRevolutTransfergoTransferwise

Transferwise, Revolut és Curve egymás ellen

Forradalmi fintech cégek Vol 5.

írta: Don Kartács2019.07.14.

Mivel a fintech piac egyik matuzsáleme a Transferwise, logikusnak tűnt a két újabb versenyzővel, a Revoluttal és a Curve-vel összemérni szolgáltatásaikat. Mit tudnak, milyen költségekkel járnak, és mikor melyikkel spórolhatunk több pénzt.

Hogyan vegyünk fel Curve segítségével 700.000-et, ingyen
CurvefintechRevolutspórolás

Hogyan vegyünk fel Curve segítségével 700.000-et, ingyen

Forradalmi fintech végek Vol 4.

írta: Don Kartács2019.07.04.

Jöjjön a Curve cikk második fele, amiben elárulom, hogyan lehet felvenni ATM-ből 700.000 Ft-ot ingyen, de arra is kitérek, hogy mire kell odafigyelnetek, ha a gyűjtőkártyát használjátok, illetve néhány buktatóra is felhívom a figyelmeteket, és ismét lesz egy kis Revolutozás.

Curve szuperkártya és 5 GBP ingyen
CurvefintechRevolut

Curve szuperkártya és 5 GBP ingyen

Forradalmi fintech cégek Vol 3.

írta: Don Kartács2019.07.01.

Fintech sorozatunk következő állomása a Curve céghez vezet, akik egy aggregátor kártyát dobtak a piacra. A szolgáltatásaik nagyon hasonlóak a Revoluthoz, itt is szinte minden ingyen van, viszont van néhány speciális szolgáltatásuk – pl. 14 napig megváltoztathatjuk, melyik kártyát terheljük meg, Curve Cashback kártya stb.–, ami miatt érdemes velük is foglalkozni. A legjobbat még nem is mondtam: ez is ingyenesen igényelhető, ráadásul a D4WGX4ZE kóddal most 5 GBP-t kaptok ingyen a próbálgatáshoz.

hirdetés