hirdetés

Hírek

Tippek az otthoni ügyintézéshez
#maradjotthonügyintézés

Tippek az otthoni ügyintézéshez

Így kerüld el a tömeget

írta: hajas2020.03.26.

Biztosan tapasztaltátok már, hogy a jelenlegi helyzetben nem olyan egyszerű az ügyintézés, csekkek befizetése. A posták, gyógyszertárak előtt hosszú sorok kígyóznak, a boltok pedig gyakran zsúfoltak. Sok ügyet azonban otthonról is el tudtok intézni, ehhez adunk nektek néhány jó tanácsot.

Elindult a magyar fintech app, a Recash
cashbackfintechrecash

Elindult a magyar fintech app, a Recash

Próbáld ki és zsebelj be ingyen pénzt

írta: molcsa2020.03.03.

Aki tagja a fintech csoportunknak, biztosan találkozott már a Recash névvel, ugyanis az induló magyar fintech cég minket keresett meg, hogy segítsünk béta tesztelni az appot. A kéthetes tesztidőszakban nagyon sok visszajelzés érkezett a csoporttagoktól, a Recash pedig pénzjutalommal, ajándékutalvánnyal és wellness-hétvégével jutalmazta az erőfeszítéseket. Most újabb exkluzív kampányt indítottak a számunkra: az első 1000 regisztráló 2000 Ft pénzjutalmat zsebelhet be.

Az MNB nekimenne a fintech cégeknek
bankfintechRevolut

Az MNB nekimenne a fintech cégeknek

Legújabb közleményükben legalábbis ezt állítják

írta: Atika2020.02.24.

Az MNB támogatja a fintech vállalatokat, mindaddig, amíg azok szavatolják a pénzügyi stabilitást és az ügyfelek biztonságát - áll az MNB legújabb nyilatkozatában. A jegybank a rengeteg panasz miatt fel kíván lépni az elektronikus pénzintézetek ellen, amennyiben szükségessé válik.

Összefogtak a kínai gyártók a Google ellen
GoogleHuaweiOppovivoXiaomi

Összefogtak a kínai gyártók a Google ellen

Erősödő összetartás

írta: hajas2020.02.07.

Bizonyára már mindenki hallott róla, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi háború miatt nem használhatja a Huawei a Google szolgáltatásait. Azonban úgy tűnik, hogy a nagy kínai telefongyártók nem akarják cserben hagyni a Huaweit. Az Oppo, a Vivo, a Xiaomi és a Huawei egyezséget kötöttek, és céljuk az, hogy a Google monopolhelyzetét megszüntessék, emellett közösen készüljenek fel egy esetleges újabb szankcióra.

Mi lesz veled Revolut?
fintechRevolut

Mi lesz veled Revolut?

Avagy változik-e valami a Brexit miatt

írta: Atika2020.02.05.

Az Egyesült Királyság kilépett az EU-ból, ami rengeteg fintech céget kényszerít arra, hogy kiszervezze a pénzügyi szolgáltatásait az országon kívülre. A Revolutnak már kész a terve, három országból fogják tovább biztosítani a működését az Európai Unióban.

Így élik meg Kínában a koronavírus okozta káoszt
kínakoronavírus

Így élik meg Kínában a koronavírus okozta káoszt

Mire számíthatunk mi?

írta: molcsa2020.01.31.

Beszélgettem a napokban egy kínai ismerősömmel, és természetesen kitértünk a vírus okozta káoszra is. Ő is éppen a szabadságát tölti, és első kézből számolt be az országban uralkodó állapotokról. Egészen elképesztő mértékben befolyásolja az átlagemeberek életét a fertőzésveszély, teljesen felborult a szokásos ünnepi menetrend, és sok kényszerintézkedést vezettek be.

Problémák a kínai-magyar csomagkézbesítőnél
kínaposta

Problémák a kínai-magyar csomagkézbesítőnél

írta: Atika2020.01.20.

A European Chinese Supply Chain Zrt. 2018 közepén jött létre, hogy a Kínából érkező termékek gyorsabban célba érjenek egész Európában. Most az egyik alapítótag, a Ningbo Talents Ltd. kiszállt a vállalatból, ezzel pedig tőkeleszállításra kényszerült az alig 1,5 éves társulás.

Az eltört Jimmy esete
élményGeekmaxiJimmy JV53

Az eltört Jimmy esete

A kínaiak segíteni is tudnak

írta: Atika2020.01.16.

Egyre gyakrabban botlik az ember negatív élményekbe, tapasztalatokba a Kínából rendeléssel kapcsolatosan. Ez abból fakadhat, hogy az emberek szeretnek panaszkodni, és csak a rossz élményeiket teszik közzé. Vannak viszont olyanok, akik a pozitív élményeikről is írnak, ilyen volt az egyik olvasónk is, aki pórul járt a Jimmy JV53-as porszívójával, de a Geekmaxi a megmentésére sietett.

Kínai telefonok kézitusája
BanggoodokostelefonOppoRedmi

Kínai telefonok kézitusája

Az Oppo leveri a Xiaomit?

írta: hajas2020.01.16.

Mostanában mintha a Xiaomi mobiljai egyszerűen teljesen elvonnák a figyelmet a konkurensek termékei elől, pedig akad bőven más gyártó is a piacon, aki hasonló minőségű és árú készülékeket kínál. Ott van például az Oppo - ami nem mellesleg a világ 5. legnagyobb mobilgyártója -, amiről eddig keveset lehetett hallani, hiszen a kínai belpiac letarolásával foglalkoztak. A Realme 3 Pro és 5 Pro például tökéletes középkategóriás telefon páros, aki viszont ennél kicsit komolyabbra vágyik, annak ott van a Realme X2 Pro. Érdemes összevetni a Xiaomi hasonló árazású termékeivel, meglepően sok a közös pont.

Lehull a lepel
Curvefintechkártya

Lehull a lepel

Itt húz be sok pénzt a Curve

írta: Rolla2019.12.18.

Miután több lakossági bejelentés is érkezett a Curve furcsaságaival kapcsolatban, így a Business Insider arra vállalkozott, hogy utánajár, hogy miért kapnak az ügyfelek kérés nélkül lakossági helyett üzleti kártyát. Kinek jó ez és miért, illetve kinek okoz ezzel a fintech cég hatalmas károkat?

hirdetés