hirdetés

Vevor – Véleményünk a webáruházról (2024)

A RendeljKínait évek óta partnere a Vevornak, többször írtunk már a gyártóról, amely a saját márkaneve alatt forgalmazza termékeit a webáruházunkban. Szeretnénk egy kicsit közelebbről is bemutatni a céget, hiszen véleményünk szerint igazán hiánypótló berendezéseket kínálnak. Sok olyan területet ölelnek fel, amelyeket egy átlagos webshop nem biztos, hogy lefed. Mivel egyszerre van webshopról és gyártóról is szó, ezért a saját piacukat az átlagnál jobban ismerik, és így speciális igényeket is ki tudnak elégíteni. Kigyűjtöttünk továbbá néhány olyan Vevor terméket, amelyek szerintünk számot tarthatnak a figyelmetekre. De nézzük, mi is a véleményünk a Vevor webáruházáról!

Tartalomjegyzék


Ezek a legjobb Vevor termékek (2024)

A listánkra nagyrészt azokat a termékeket válogattuk össze, amelyek a megszokottól eltérőek, nem lehet őket mindenhol kapni, és megoldanak valamilyen tipikus problémát, illetve, azok a használati tárgyak kerültek fel, amiket az fogyasztók is nagy tételben vásároltak. Mivel a Vevor minden cuccát maga gyárt(at)ja, ezért ezek jellemzően nem nagyon kaphatók máshol, és tapasztalataink szerint az olvasók emiatt keresik is őket. A válogatást az alábbi irányelvek mentén készítettük:

 • A vásárlói visszajelzések alapján
 • Saját tapasztalataink alapján
 • A Vevorral való kommunikáció alapján
 • Egyéni kutatás alapján, aminek az alapját hazai és nemzetközi vásárlói vélemények képezik
 • Különböző fórumokban és speciális csoportokban olvasható vélemények alapján

Vevor – Véleményünk a webáruházról (2024) 2

Forrás: Vevor

Vevor pizzasütő – Kerti parti alapkelléke

A termék előnyei:

 • van kéménye
 • kerekeken tolható
 • hőmérsékletmérő szenzor
 • alul van széntároló tálcája
 • pizzára, grill kolbászra, barbecue-ra is használható

Kinek ajánljuk

Szerintem mindenki imádja a kerti partikat. Grillkolbász és -sajtsütés, de a saslik sem ritka vendég az ilyen összejöveteleken. Amit viszont ritkán készítünk otthon, az egy jó pizza. A Vevor kombinált kerti sütőjéhez viszont nemcsak a szokásos grillrácsokat adják, hanem az általában gránitból készülő pizzasütő lapot is, így ez sem lehet probléma. Vagyis, aki össze akar hozni egy jó kis sörözős-sütögetős kerti partit a barátokkal, viszont nem akar a kertjében egy fix grillező helyet építeni, annak ezek a mozgatható megoldások ideálisak, elsősorban nekik ajánljuk a Vevor termékét.

Miért lóg ki a kínálatból

Az egyik legpraktikusabb eleme a Vevor pizzasütőnek, hogy kerekeken tolható. Amikor kell, előveszitek a garázsból, egyébként pedig elpakoljátok. Van rajta hőmérsékletérzékelő szenzor, így sokkal egyszerűbb nyomon követni a sütési folyamatot, mint nélküle, ráadásul üzemeltethető fával és szénnel is. Aki grillezett már életében, az tudja, hogy az egyik legzavaróbb mellékterméke a tevékenységnek a füst, főleg, ha fúj a szél. Mivel itt az égéstér zárható, a kémény pedig felfele kivezeti az égésterméket, ezért nem fújja majd az arcotokba a szél a füstöt. A sütőtér alatt van egy tálca, így sokkal egyszerűbb az égés utáni maradékot egy mozdulattal kiönteni, az alsó részre pedig oda lehet pakolni a szenet, a fát, a gyújtóst meg az egyéb anyagokat is, így kifejezetten praktikus a rozsdamentes acélból készült szett.


Vevor – Véleményünk a webáruházról (2024) 3

Forrás: Vevor

Vevor állófűtés – Mindenre jó kályha

A termék előnyei:

 • olcsó
 • többféle teljesítményszintje van
 • vezérelhető applikáció alapon
 • adnak hozzá egy távirányítót is
 • automatikusan kompenzálja a magasságból adódó eltéréseket

Kinek ajánljuk

A Vevor gázolajos állófűtését sokféle néven megtalálhatjátok a neten, simán állófűtésként, dízel fűtőként, de van, aki csak simán kis kályhaként aposztrofálja. Az ilyen berendezések lényege, hogy üzemanyag elégetésével hőt fejlesztenek, majd egy ventilátor segítségével az adott célterületre fújják. Kinek jöhet ez jól? Például lakóautósoknak vagy sátrazóknak, akik szeretnének egy kis extra meleget, illetve kiváló műhelyfűtésnek is, ahol az égésterméket értelmesen ki lehet vezetni a helyiségből, így alapvetően ilyen felhasználásra ajánljuk. Mivel az elektromos elemeinek tápellátásra van szüksége, ezért érdemes hozzá megvenni a kábel szettet, amivel autó akkumulátorra lehet kötni.

Miért lóg ki a kínálatból

Bár valójában a Vevor terméke nem csinál mást, mint üzemanyagot éget, azért van egy két érdekes extrája. Az egyik a rajta lévő kijelző, amin a hőfokot lehet nyomon követni, illetve a távirányító, amivel állítgatni lehet a paramétereit. Ez azért jó, mert így nem kell például a sátorból kibújni és kézzel átnyomkodni a dolgokat. A kor követelményeinek megfelelően BT modult is kapott, szóval, aki a telefonjáról akarja vezérelni, annak ez a lehetőség is rendelkezésre áll. Az állófűtés 1 gallon – kb. 5 liter – üzemanyagot képes befogadni, ami nagyjából 8 óra működésre elegendő.


Vevor – Véleményünk a webáruházról (2024) 4

Forrás: Vevor

Vevor autós hűtőtáska – Hogy az étel túlélje az utazást

A termék előnyei:

 • 12 és 230 V-ról is üzemel
 • brutálisan széles felhozatal
 • vezérelhető applikáció alapon is
 • nagyon gyorsan lehűti a beltartalmat
 • egyes modellek gurulósak, illetve van rajtuk pohártartó és USB kimenet

Kinek ajánljuk

A Vevor számtalan hűtőtáskát tart a kínálatában, legalább húszféle modell közül választhattok, az egyes szériákon belül pedig további 3-4, különböző űrtartalmú elektromos hűtőt választhattok ki. De mi ezeknek az értelme? Leginkább az, hogy járművekbe be tudjátok tenni, és nemcsak 230 V-ról, hanem 12-ről is elműködnek – ami gyakorlatilag a szivargyújtós adaptert jelenti – és nagyjából negyed óra alatt 20-ról 0 Celsius-fokra leviszik a hőmérsékletet, háromnegyed óra alatt pedig akár -20-ra is. Így aki sokat utazik és visz magával élelmiszert, illetve italt vagy egyszerűen csak ki akar települni valahova és ott szüksége van hűtésre, azoknak ajánlott szétnéznie a Vevor hűtőtáskái között.

Miért lóg ki a kínálatból

Két dolog tűnt fel a hűtőtáskákat nézegetve: az egyik, hogy elég soknak van kereke, vagyis nem kell egy böhöm nagy cuccot a földön taszigálni, hanem gurítható a láda, vagyis könnyebb pakolászni. A másik, hogy egy csomó modellen alakítottak ki pohártartót, így ha megbontjátok az egyik üvegnyi italt, akkor szét tudjátok önteni poharakba, és ezeket beleállítani a tartókba. Bár alapvetően a telefonos applikáción keresztüli vezérlést nem tartjuk egy feltétlenül szükséges dolognak, a BT modulnak van egy elévülhetetlen előnye: a vezeték nélküli adatkapcsolat miatt nem kell megállni és hátramenni a csomagtartóhoz és a berendezést átállítani. Néhány modellen pedig ott az USB kimenet, amivel egyéb eszközöket tölthettek.


Vevor – Véleményünk a webáruházról (2024) 5

Forrás: Vevor

Vevor ultrahangos tisztító – Szemüvegek, ékszerek megmentője

A termék előnyei:

 • brutális kínálat
 • többféle űrtartalom
 • időzíthető működési idő
 • a legtöbb modell fűteni is tud
 • szinte mindegyik rozsdamentes acél

Kinek ajánljuk

A Vevor meglehetősen erős laborfelszerelésekben, ahová az ultrahangos tisztító berendezések is tartoznak. Bár elsőre úgy tűnhet, hogy ezeket kizárólag ipari felhasználásra találták volna ki – és a nagyobb méretűeknél ez igaz is -, a kisebbek viszont teljesen jók otthoni használatra. Mit lehet velük csinálni? Például szemüveget, ékszereket, szerszámokat tisztítani, de tulajdonképpen bármilyen olyan eszközön alkalmazható, amik kémiailag nem kötik meg a szennyeződéseket, illetve különösen hatékonyak ott, ahol a tárgyak tele vannak résekkel vagy bonyolult alkatrészeket tartalmaznak. Elsősorban oda ajánljuk, ahol a családban sok ékszer van, talán ez a legjellemzőbb felhasználási módszer.

Miért lóg ki a kínálatból

A Vevor ultrahangos tisztító kínálata még a hűtőládáknál is szélesebb. Mindenféle méretből és űrtartalomból találhattok egyet-egyet, egyaránt vannak otthoni és ipari felhasználásra készültek. A komolyabb berendezéseken van egy folyadékleengedő csap, a legtöbb időzíthető, vannak olyanok, amelyek a tisztító kádjukat melegíteni is tudják. Találhattok továbbá egészen spéci verziókat is, például lemezek tisztítására használható vinyl ultrahangos tisztítót, illetve kosaras és egybefüggő káddal rendelkezőket is. A 3D nyomtatás szerelmeseinek egy tipp: ezek nem csak vízzel, de például izopropil alkohollal is feltölthetők, így lehet velük SLA 3D nyomtatással készített modelleket tisztítani.

Természetesen számtalan egyéb berendezés kapható a Vevornál, tonnányi szerszám, gép és használati tárgy vár rátok, így érdemes a kínálatot átnyálazni.


Mit kell tudni a Vevor webáruházról?

A Vevor nemcsak egy webáruház, hanem egy gyártó – valójában rebrander – is, a saját neve alatt forgalmazza a termékeit. A vállalatot 2007-ben alapították Kínában, Taicang városában, Taicang Vevor Machinery Equipment Co., Ltd. néven, nagyjából 150-200 embert foglalkoztatnak. Alapvetően egy ipari berendezésekre és szerszámokra szakosodott márkáról van szó, azonban mára szinte mindenféle egyéb piaci szegmensbe is bevették magukat. A húsdarálótól kezdve a kertben felállítható sátorig mindent gyártanak és forgalmaznak, de a fő területük az ipari berendezések gyártása maradt. Ez egyben azt is jelenti, hogy nagyon robusztus, időtálló, nagy terhelésre tervezett eszközöket árulnak.

A Vevor a világ 200 országába szállítja ki termékeit, és eddig nagyjából 10 millió vásárlót szolgáltak ki. Rákukkantottunk a weboldalukra, durván 7 millió lapletöltésük van havonta. Ez nagyjából a jóval ismertebb Banggood – ami az egyik legjelentősebb kínai webáruház – forgalmi adataival egyezik meg, szóval a Vevor kicsinek semmiképpen sem nevezhető. Ami szerintem a leginkább beszédes, az a raktárak száma és az elhelyezkedésük:

 • Az USA-ban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Németországban és Ausztráliában, jó néhány országban Európa szerte, illetve a Távol-Keleten több mint 60 raktárral rendelkeznek, összesen több mint 300 000 négyzetméternyi alapterületen
 • Csak az USA-ban van nekik nagyjából 40 darab
 • Rendelkeznek Lengyelországban és Csehországban is raktárral, ami közel esik Magyarországhoz

Forrás: Vevor

A fentiekből könnyen kitalálható, hogy hazánkba a környező országok kiszolgáló központjaiból pár nap alatt megérkeznek a rendelt termékek. A gyártó 2-4 napot vállal – és általában 1 nap alatt feladják a csomagot is – a kiszállításra, és ez a tapasztalataink szerint teljesen valós is. Hogy mekkora a termékpaletta? A vállalat 30 kategóriában mintegy 1 millió különböző terméket listáz, szóval eléggé nagy.

Számtalanszor felmerül még a fizetés kérdése, hiszen mégiscsak egy kínai webáruházról van szó. Általában minden olvasónknak azt szoktuk javasolni, hogy PayPallel fizessenek, amire a Vevor esetében is van lehetőség, ez ugyanis egy extra biztonsági réteget húz a Vevor és a vevő közé. Ha valamiért vitás esetre kerülne sor, akkor a PayPal még mindig dönthet a javatokra és visszautalhatja a pénzt, így nem kell az oldallal tovább hadakozni. Hozzá kell tennünk, hogy ez nagyon ritkán fordul elő, ugyanis a Vevor esetében elég jó az after-sales service, vagyis a termékek utókövetése. Például 30 napon belül a csomagokat ingyenesen vissza lehet küldeni, ami meglehetősen ritka szolgáltatás a kínai webshopok között, de a rossz berendezésekre visszahívásokat is eszközölnek.

Amit viszont külön kiemelnék, hogy a Vevor ingyenesen szállítja ki a termékeit. Ez nem tűnik nagy extrának az olyan webshopok esetében, mint például a Temu, ahol 10-20 grammos apróságokat kell mozgatni, de azért egy sátor kályha, egy dízel fűtőberendezés – diesel heater néven forog -, egy kis kályha, egy szalagfűrész, egy hűtő vagy egy pizzasütő nem ilyen tömeget és méretet képvisel. De elég, ha egy lényegesen kisebb festékszóró, ultrahangos tisztító vagy egy kompresszor kerül a dobozba, azok is nyomnak azért pár kilót, és ezekből egy kazalnyi érhető el a Vevornál. Vagyis egy csomó pénzt már azon is megspórolhattok, ha a Vevor weboldalát választjátok nagyobb használati tárgyak rendelése kapcsán.

Az európai oldalukon van magyar nyelv is, de én inkább maradnék az angolnál, annak ellenére, hogy hazánk nyelvének fordítása sem vállalhatatlan.

Van továbbá egy Vevor Member nevezetű program, ami a szokásos regisztráció után további kedvezményeket nyújt, ha elértek egy bizonyos VIP szintet. Nem különösebben tér el az egyéb oldalak szokásos akciós/kuponozós megoldásaitól, de ezzel is lehet pár forintot spórolni.


Milyen termékkategóriák vannak a Vevor webáruházában?

Ahogyan korábban már említettem, a Vevor nem egy szokványos webshop, számtalan olyan kategóriában listázza a termékeit, amelyek más webshopok esetében nem is léteznek. A fő csapásirány az ipari berendezések és az MRO – maintanance, repair and operations, vagyis karbantartás, javítás és egyéb tevékenységek – szerszámok forgalmazása, de a kerti pergoláktól kezdve a varrókészletig szinte mindent meg lehet találni a kínálatukban.

A főbb kategóriák az alábbiak:

 • Autóipar (pl. állófűtés, dízel heater néven)
 • Kert és kerti szerszámok
 • Anyagmegmunkálás
 • Építőipari berendezések
 • Elektromos szerszámok (pl. szalagfűrész, fúrógép stb.)
 • Mezőgazdasági és erdőgazdálkodási eszközök
 • Művészet, varrás és kézművesség
 • Villanyszerelés
 • Vízvezetékszerelés
 • Irodai felszerelés
 • Különböző elektromos pumpák
 • Fűtés és hűtés
 • Hidraulikus berendezések
 • Hegesztés és forrasztás
 • Lakásfelszerelések (pl. levelesláda, szekrények, polcok, babakocsi stb.)
 • Egyéb berendezések (főleg asztalosmunkához való gépek)
 • Kézi szerszámok
 • Biztonsági berendezések (pl. széfek, kerítések stb.)
 • Laborfelszerelés (pl. ultrahangos ékszertisztító)
 • Sport és szabadidő

Mint látható, nem igazán a szokványos kategóriákban utazik a Vevor. Mivel gyártó is, nemcsak eladó, a saját termékeit értékesíti, de ezeket jellemzően máshol is listázzák a komolyabb gyűjtőoldalak, hazánkban például az Árukereső, külföldön pedig az Amazon. Pár cuccot kiemelnék, amire egy időben rápörögtünk:

 • Remek pizzasütőket lehet kapni a Vevornál.
 • Ékszerek tisztításához, de akár szemüveghez – sőt, legújabban 3D modellek pucolásához – is használható ultrahangos ékszertisztítókat kínálnak.
 • Vannak mindenféle cuccok, amit sátor fűtéséhez lehet használni, de persze egy műhely fűtéséhez is tökéletesek. Diesel heater néven kell őket keresni.
 • Otthon barkácsolóknak és DIY „szakembereknek” van mindenféle szalagfűrész, fúró- és vésőgépek, gyaluk és egyéb szerszámok.
 • Árulnak nem túl drága power stationöket, amiket valamiért hordozható napelemes generátor név alatt kell keresni a magyar nyelvű oldalon.
 • Lakásfelújításhoz rengeteg szerszámot árulnak, például festékszórókat, de egy gérvágó is bármikor jól jöhet, ahogy a Belga együttes is mondja.
 • Autós túrához mindig is szerettünk volna egy autós hűtőszekrényt, ami a szivargyújtóról üzemeltethető. Ebből is van néhány variáns a Vevor webáruházában.

Összességében az mondható el a termékkínálatról, hogy sokkal inkább az üzleti ügyfelek kiszolgálása a cél – egy komplett ABC-t, éttermet vagy fagyizót fel lehetne szerelni a gépeikből -, főleg profi szerszámokról és berendezésekről van szó, de azért a hobbibarkácsolás és a túrázás szerelmesei is megtalálják a számításukat az árukínálatot böngészve.

Gyakran ismételt kérdések

A Vevor termékei milyen gyártmányúak?

A Vevor egy kínai berendezésgyártó, amit 2007-ban alapítottak és 17 éve forgalmaz különböző szerszámokat, felszereléseket és még számtalan egyebet.

Hogyan lehet a Vevor webáruházában fizetni?

Alapvetően pont ugyanúgy, ahogy minden más webáruházban, bankkártyával – Visa és MasterCard – vagy PayPallel.

Milyen gyorsan szállítja ki a Vevor a termékeket?

A Vevor azt ígéri, hogy 1 nap alatt elindítja a csomagot és 2-4 nap alatt kiszállítja a termékeket. Mivel hazánkhoz a legközelebbi raktárak Lengyelországban és Csehországban vannak, ezért a 3-5 napos kiszállítást mi is reálisnak tartjuk.

Kaphatók-e máshol a Vevor termékei, pl. az Árukeresőn?

Igen, a nagyobb aggregátor oldalak listázzák a Vevor termékeinek egy részét. Hazánkban az Árukeresőn az ezen a linken látható Vevor termékek érhetők el.

Mik a legérdekesebb cuccok a Vevornál?

Az interneten számtalan tesztet találhattok különböző Vevor által forgalmazott termékekről, főleg videós formában. A teljesség igénye nélkül az alábbiak jöttek a legsűrűbben szembe:

 • állófűtés (sátor fűtés és diesel heater néven is megtaláljátok)
 • sátor kályha
 • Vevor ultrahangos tisztító
 • Vevor hűtő (szerintem itt az autós hűtőre gondolt a költő)
 • Vevor kompresszor
 • Vevor festékszóró
 • Vevor kompresszor
 • Vevor desztilláló
 • Vevor szalagfűrész
 • Hordozható napelemes generátor (és ennek az iterációi, power station, hordozható telep, stb.)

Milyen garanciát kínál a Vevor a vásárlásokra?

Nagyon sokszor felmerül a vásárlókban az, hogy egy külföldi webshop megbízható-e vagy sem, nyomozzák az értékeléseket, meg a beszámolókat, illetve az internet elrejtett bugyrait is feltúrják információk után, teljesen jogosan.

Nekünk viszont az a szimpatikus, amikor egy cég 30 napos visszaküldési garanciát vállal egy termékre, és engedi, hogy PayPallel fizessetek. Ez alapból két, kellően erős érv, hiszen ha nem tetszik a termék vagy nem úgy működik, ahogy te azt elképzelted, akkor visszaküldheted 30 napig. Ha pedig valamilyen vita alakulna ki az eladóval, akkor a PayPal a pénzed 100%-át visszatéríti a rendeléstől számított 180 napig – erről itt írtunk -, amennyiben az indokod megalapozott.

Ha esetleg valamelyik kérdésedet nem találtad meg a GY.I.K.-ben, vagy nem volt egyértelmű válaszunk, akkor keress minket az oldalon feltüntetett elérhetőségeink egyikén, vagy a Facebookon. Legjobb tudásunk szerint igyekszünk válaszolni minden Vevorral kapcsolatban felmerülő kérdésre!hirdetés