hirdetés

Hírek

boltcsődGearbesttartozáswebshop

Úgy látszik, hogy végleg bedőlt a Gearbest

Már csak az applikáció megy

írta: SonkaMod2021.09.14.

Már huzamosabb ideje küzd a Gearbestet tulajdonló cég komoly pénzügyi gondokkal, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy mostanra úgy tűnik, végleg lehúzta a rolót a bolt. A webshop már nem az a cég volt, mint eleinte, így kár miatta búslakodni, lényegében nem most, hanem már egy éve felkerült a veszteségeink listájára, mert már akkor kerülendő volt a használata.

áfaáfamentes szállításáfatörvényBanggood

A Banggood jobban jött ki az áfatörvényből, mint bárki más

Kínából rendelés = Banggood

írta: SonkaMod2021.07.29.

A július elsején hatályba lépett új áfatörvény felforgatta a Kínából rendelést, amit természetesen nemcsak a vásárlók, hanem az eladók is megéreztek. Az Aliexpress forgalma jelentősen esett, míg a webshopok inkább győztesen jöttek ki a dologból. A legnagyobb nyertes a Banggood, de azért, mert ők remekül kezelték a helyzetet - pl. sokkal kevesebbet, vagy egyáltalán nem kell mindenki kedvenc Postájával szenvedni -, és egész egyszerűen a július 1. utáni többletköltségeket is beleszámítva az árba, ők a legolcsóbbak.

áfaáfatörvényBanggoodEU raktár

A Banggood áfamentes szállítási módokat jelentett be

Ismét gondtalanul rendelhetünk

írta: SonkaMod2021.07.06.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Banggood nem akarja elveszíteni az európai vásárlóit, viszonylag gyorsan reagálva beléptek az IOSS rendszerbe, és bizonyos szállítási opciókat választva az ár már tartalmazza az áfát, így azt külön a beérkezéskor már nem kell megfizetni, az EU raktárak pedig továbbra is áfamentesen üzemelnek.

áfaáfatörvényBanggoodeu priority lineEU raktárGeekbuying

A Banggood és a Geekbuying ezután is tud áfamentesen postázni

Összegyűjtöttük, mit tudunk az új áfatörvényről a gyakorlatban

írta: SonkaMod2021.07.02.

Mindenkiben megállt az ütő, amikor tegnap reggel kiderült, hogy az Aliexpress rátette az áfát magától az EU raktáras rendelésekre is. Ez azért volt váratlan, mert elméletileg az EU-ba beléptetett termékekre nem kell már áfát fizetni. A hír hallatára körbekérdeztük egyéb partnereinket is, hogy ők hogy állnak az EU raktáraikkal és egyéb áfamentes szállítási opcióikkal. A Banggoodtól és a Geekbuyingtól megnyugtató válaszokat kaptunk.

áfaáfamentes szállításMagyar Postavámkezelés

Mi fog történni július 1-je után?

Minden, amit már tudunk, és ami még lehetséges...

írta: Atika2021.06.16.

Az elmúlt pár hétben már nagyon sokan elkezdtetek lemondani a kínai webshopok és piacterek használatáról a július 1-jén életbelépő új vámtörvény miatt. Szomorúan olvastuk a rengeteg kommentet és posztot ezzel kapcsolatban, ugyanis nagyon sokan tájékozatlanok vagy, ami még rosszabb, félreinformáltak a témában. Ebben a cikkben most tiszta vizet öntünk a pohárba, ugyanis megkérdeztük a NAV-ot, a Banggoodot és az Aliexpress-t is arról, hogy pontosan mi várható egy hónap múlva.

áfavámkezelés

Mutatjuk a júliustól érvényes áfarendszer működését

Végre véglegesnek tűnik az új szabályzás

írta: molcsa2021.05.12.

Újabb sajótközlemény érkezett a NAV-tól, melyben a 2021. július 1-től érvényes áfaszabályzás részleteiről adnak tájékoztatást. Az új "áfatörvényről" már rengeteg pletyka és elképzelés látott napvilágot, amik közül nehét kiszűrni az igazságot. Korábbi cikkünkben ecseteltük az akkori hivatalos részleteket, de örömteli, hogy végre kaptunk egy véglegesnek tűnő leírást is az új rendszer működéséről.

áfaMagyar Postavámkezelés

Közleményt adott ki a NAV, íme a részletek a nyári áfaváltozásról

Július 1-től megszűnik a 22 euró alatti áruk áfamentessége

írta: molcsa2021.04.08.

Hivatalos közleményt kaptunk a NAV sajtóosztályától, amiben részleteket is elárultak a 2021. július 1-én életbe lépő új áfatörvényről. Azt már régóta tudjuk, hogy idén nyáron megváltozik az élet az áfafizetés szempontjából, de a megvalósítás módjára nagyjából hetente más változatok keringtek a neten. A mostani hivatalos állásfoglalás viszont nagy valószínűséggel tekinthető véglegesnek, így erre tudjuk alapozni jövőbeli rendeléseinket.

AliexpressBanggoodHaierrobotporszívó

Cégbemutató: Haier Csoport

A németnek hangzó kínai

írta: Don Kartács2020.12.29.

A két ünnep közötti napokban szeretnénk nektek néhány kínai céget bemutatni, és egy kicsit közelebb hozni benneteket az ismertebb márkákhoz. Elsőnek a Haierről lesz szó, aminek a neve meglehetősen németes, pedig echte kínai márka - de azért van egy laza germán szál is -, a 80-as évek középről. Az ő történetüket meséljük most el dióhéjban.

alacsony árAliexpressmagas ár

Aliexpress képkereső használata

Hogyan védekezz a túlárazások ellen

írta: Don Kartács2020.12.29.

A vírusjárvány miatt folyamatosan belefutunk túlárazott véroxigénszint mérős Google hirdetésekbe, már ott is ez jön fel, ahol eddig értelmes tartalmat kaptunk. A cuccot a magyar boltok szépen felárazták a kínai kínálathoz képest, és nemcsak ezt a terméket láttuk már sokkal drágábban, hanem sok minden mást is, ez mostanában egy teljesen általános jelenség. Arra, hogy kikerüljük ezeket a vásárlási csapdákat van egy kiváló és nagyon egyszerű módszer, amit mindenkinek ajánlunk: használjátok az Aliexpress applikáció képalapú keresését, ami az összes hasonló terméket kilistázza, és ezek rendre sokkal olcsóbbak.

11.11 (2020)Black Friday 2020Cyber Monday 2020karácsony

Újra küszöbön az év legnagyobb akciósorozata

Mutatjuk, mikor és honnan érdemes vásárolni

írta: molcsa2020.10.27.

A november egyet jelent a legnagyobb akciókkal, ha a Kínából rendelésről van szó. Jön a 11.11, a Black Friday, a Cyber Monday és - bármennyire is utálom, amikor október végén már ez folyik a csapból, de - a karácsonyi leárazások. Nem mindegy azonban, hogy honnan rendeljük az ajándéknak valót, ugyanis ilyenkor erősen megnő a terhelés a logisztikán, így a szállítási idők is meghosszabbodhatnak. Idén lehet, hogy a COVID járvány is bekavar pluszban, így mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy ne hagyja a végére a rendelést. Segítségképpen készítettünk egy idővonalat, amiből látjátok, hogy meddig érdemes még kínai raktárból és EU-ból rendelni.

hirdetés