Hír Kategória: Gazdaság & Kultúra | RendeljKínait

Hírek

Kedvenc helyed így mindig veled lehet

Készítsd el saját dizájn térképedet a MapManufactory-n!

írta: molcsa2020.07.07.

Múltkor egy baráti sörözésen előkerült egy webshop témája, amit ismerőseink hoztak létre nemrég, és nekünk annyira megtetszett a szolgáltatásuk, hogy úgy gondoltuk, veletek is megosztjuk. Az idei, koronavírus által beárnyékolt nyáron valószínűleg sokatok kényszerült lemondani előre lefoglalt utazásait. Én is így jártam, és csak reménykedek benne, hogy jövőre bepótolhatom az utat. Nem mondom, hogy a kihagyott nyaralásért teljes mértékben kárpótol a MapManufactory egyedi falikép készítő szolgáltatása, de egy kicsit közelebb hozhatom vele az úticélt, amíg nem sikerül ténylegesen eljutnom oda. Utána pedig remek emlékké fog válni a falon lógó térkép.

Aliexpressfutáskerékpársportugrókötél

Aliexpress sportválogatás

Ti ajánlottátok, mi kiegészítettük

írta: Jackal2020.06.26.

Mivel itt a nyár, mindenki megy ki a szabadba sportolni, túrázni, kirándulni, biciklizni. A múltkor írtunk is bringás cuccokról, ami alá bekommenteltetek egy csomó mindent, így ezeket most nagyobb grémium előtt is megosztjuk, illetve kiegészítjük néhány általunk gyűjtött eszközzel.

fintechkütyük

Jelentősen erősödött a forint a dollárhoz képest

Van fény az alagút végén

írta: hajas2020.06.03.

Az elmúlt pár hétben jelentősen erősödött a forint a dollárhoz képest. Ez mindenkinek jó hír, hiszen így a külföldről történő rendelések jelentősen olcsóbbak lettek. Néhány termék példáján szemléltetni fogom, mennyire jelentős a változás.

adományozásBanggoodCafagoGeekbuyingGeekmaxikoronavírus

Kínai összefogás egy magyar kórházért

Közel 600 darab maszkot adományoztunk

írta: molcsa2020.05.12.

Amikor itthon is kezdett eldurvulni a vírushelyzet, megkérdeztük egy egészségügyben dolgozó ismerősünket, hogy miben tudnánk mi is segíteni egy kicsit. Azt a választ kaptuk, hogy orvosi maszkokra nagy szükségük lenne, így kínai partnereinkhez fordultunk, hogy tudnak-e segíteni az ügyben. A végeredmény egy komoly összefogás lett több kínai webshop részéről, így közel 600 darab maszkot tudtunk adományozni a budapesti Bajcsy-Zsilinszky kórháznak.

CurvefintechkoronavírusrecashRevolut

A fintech cégek előnyei a válság alatt

Revolut, Curve, Monese, Recash

írta: Jackal2020.04.06.

A jelenlegi helyzetben – koronavírus járvány és pedzegetett gazdasági válság – újra elővettük a fintech cégeket és megnéztük, mi a helyzet. Jár-e még ingyen pénz, milyen esetben jöhetnek jól a speciális szolgáltatásaik – például devizaváltás a zuhanó piacon, mi lesz a nyári nyaralással, hogyan küldjünk pénzt a kint ragadt rokonoknak stb. -, illetve mi lesz a hitelkártyás pénzvisszafizetésekkel, ha nem fognak a bankok hitelkártya szolgáltatásokat kínálni.

kínakoronavírusszállítás

Megjönnek mostanában a kínai csomagok?

Utánajártunk a logisztikai állapotoknak

írta: molcsa2020.04.02.

Látjuk a különböző felületeinken, hogy sokatokat foglalkoztat a kérdés, hogy a vírus miatt vajon lehet-e Kínából rendelni mostanság, vagy hónapokra a postai süllyesztőbe kerül a csomagotok. Ezt a témát járjuk most egy kicsit körbe, hogy tisztább legyen a kép.

#maradjotthonügyintézés

Tippek az otthoni ügyintézéshez

Így kerüld el a tömeget

írta: hajas2020.03.26.

Biztosan tapasztaltátok már, hogy a jelenlegi helyzetben nem olyan egyszerű az ügyintézés, csekkek befizetése. A posták, gyógyszertárak előtt hosszú sorok kígyóznak, a boltok pedig gyakran zsúfoltak. Sok ügyet azonban otthonról is el tudtok intézni, ehhez adunk nektek néhány jó tanácsot.

cashbackfintechrecash

Elindult a magyar fintech app, a Recash

Próbáld ki és zsebelj be ingyen pénzt

írta: molcsa2020.03.03.

Aki tagja a fintech csoportunknak, biztosan találkozott már a Recash névvel, ugyanis az induló magyar fintech cég minket keresett meg, hogy segítsünk béta tesztelni az appot. A kéthetes tesztidőszakban nagyon sok visszajelzés érkezett a csoporttagoktól, a Recash pedig pénzjutalommal, ajándékutalvánnyal és wellness-hétvégével jutalmazta az erőfeszítéseket. Most újabb exkluzív kampányt indítottak a számunkra: az első 1000 regisztráló 2000 Ft pénzjutalmat zsebelhet be.

bankfintechRevolut

Az MNB nekimenne a fintech cégeknek

Legújabb közleményükben legalábbis ezt állítják

írta: Atika2020.02.24.

Az MNB támogatja a fintech vállalatokat, mindaddig, amíg azok szavatolják a pénzügyi stabilitást és az ügyfelek biztonságát - áll az MNB legújabb nyilatkozatában. A jegybank a rengeteg panasz miatt fel kíván lépni az elektronikus pénzintézetek ellen, amennyiben szükségessé válik.

GoogleHuaweiOppovivoXiaomi

Összefogtak a kínai gyártók a Google ellen

Erősödő összetartás

írta: hajas2020.02.07.

Bizonyára már mindenki hallott róla, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi háború miatt nem használhatja a Huawei a Google szolgáltatásait. Azonban úgy tűnik, hogy a nagy kínai telefongyártók nem akarják cserben hagyni a Huaweit. Az Oppo, a Vivo, a Xiaomi és a Huawei egyezséget kötöttek, és céljuk az, hogy a Google monopolhelyzetét megszüntessék, emellett közösen készüljenek fel egy esetleges újabb szankcióra.