hirdetés

Fénylik az intelligenciától

hír
Fénylik az intelligenciától 1

Forrás: Patrick Schneider; Unsplash

írta: Atika
2023-05-15

A mesterséges intelligencia megjelenésével már meg sem lepődünk azon, ha egy izzó okos. Már annyi eszköz elé odakerült az okos jelző. Már otthonokat is hívhatunk így azért, mert az ott lévő berendezések egy része (vagy akár mind) távolról irányításra, működésre bírható.
Az, hogy okostelefont simogat idős és fiatal egyaránt, már teljesen hétköznapi. Azonban intelligens jelzővel felruházott izzó esetében már lehet a fejünket vakarjuk. Mitől válik annyira okossá egy egyszerű villanykörte?

Az intelligens izzók olyan okos világítási eszközök, amelyek lehetővé teszik a fényerő, a színhőmérséklet és más világítási beállítások távoli vezérlését és automatizálását. Ezek az izzók csatlakoznak az otthoni WiFi-hálózathoz és kommunikálnak más okos eszközökkel, például okostelefonokkal vagy hangvezérlő rendszerekkel.

Miért lehet okos egy izzó?

Mert távoli vezérlésű: Az okos világítási alkalmazások segítségével bárhonnan vezérelheted az intelligens izzókat okostelefonról vagy tabletről. Ki- és bekapcsolhatod a világítást, szabályozhatod a fényerőt, változtathatod a színhőmérsékletet és választhatsz különböző világítási beállítások közül.

Mert hang alapú vezérlésű: Az intelligens izzók kompatibilisek lehetnek hangvezérlő rendszerekkel. Vagyis hangutasításokkal vezérelheted a világítást.

Mert időzíthető: Az okos izzók lehetővé teszik az időzített vezérlést. Beállíthatod, hogy a lámpa adott időpontban automatikusan működjön, ami hasznos lehet, ha például távol vagy, de szeretnéd, hogy mire hazaérsz, világosság fogadjon az otthonodban.

Mert színes és változtatja: Sok intelligens izzó képes változtatni a színét és létrehozni különböző hangulatvilágítást. Különböző színeket választhatsz.

Mert automatizált és együttműködő: Az okos világítás integrálható más okos otthoni eszközökkel és rendszerekkel, azaz együttműködhetnek más okos otthoni berendezésekkel (az otthonbiztonsági rendszerrel vagy a zenelejátszóval).

hirdetés