hirdetés

Hírek

Továbbfejlődött az ADO elektromos bicikliket gyártó márka
adobikepedelecSzponzorált tartalom

Továbbfejlődött az ADO elektromos bicikliket gyártó márka

Új minősítéssel bővült a cég repertoárja

írta: Don Kartács2022.06.13.

Május 27-én az ADO elektromos kerékpárokat gyártó márka - a név a "A DECE OASIS", vagyis oázis a sivatagban rövidítése - teljesítette a nemzetközileg elismert minősítő intézet, az SGS követelményeit, ezzel a műhelyük megkapta a "QTL laboratory" minősítést. Ez kétségtelenül egy áttörés, és új fejezetet nyit az ADO márka életében.

Black Friday tudnivalók és kuponok egy helyen
AliexpressBanggoodBlack Friday 2021Geekbuying

Black Friday tudnivalók és kuponok egy helyen

Hogy ne maradjatok le semmiről

írta: molcsa2021.11.25.

Az alábbi cikkel szeretnénk nektek segíteni az idei Black Friday vásár forgatagában való eligazodáshoz. Ha nem tudjátok, hol fogjátok meg ezt a hektikus akciódömpinget, elég, ha csak erre a hírre ráböktök, itt mindenféle lehetőséget – Black Friday-es bejegyzések, kuponok, kedvezmények stb. – meg fogtok találni. A cikk tartalmát folyamatosan frissítjük.

11.11 tudnivalók és akciók egy helyen
11.11 (2021)AliexpressBanggoodGeekbuying

11.11 tudnivalók és akciók egy helyen

Hogy ne maradjatok le semmiről

írta: molcsa2021.11.10.

Az alábbi cikkel szeretnénk nektek segíteni a 11.11 – Szinglik napja (Singles Day) vásárlási ünnep forgatagában való eligazodáshoz. Ha nem tudjátok, hol fogjátok meg ezt a hektikus akciódömpinget, elég, ha csak erre a hírre ráböktök, itt mindenféle lehetőséget – 11.11-es bejegyzések, kuponok, kedvezmények stb. – meg fogtok találni. A cikk tartalmát folyamatosan frissítjük.

Úgy látszik, hogy végleg bedőlt a Gearbest
boltcsődGearbesttartozáswebshop

Úgy látszik, hogy végleg bedőlt a Gearbest

Már csak az applikáció megy

írta: SonkaMod2021.09.14.

Már huzamosabb ideje küzd a Gearbestet tulajdonló cég komoly pénzügyi gondokkal, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy mostanra úgy tűnik, végleg lehúzta a rolót a bolt. A webshop már nem az a cég volt, mint eleinte, így kár miatta búslakodni, lényegében nem most, hanem már egy éve felkerült a veszteségeink listájára, mert már akkor kerülendő volt a használata.

A Banggood jobban jött ki az áfatörvényből, mint bárki más
áfaáfamentes szállításáfatörvényBanggood

A Banggood jobban jött ki az áfatörvényből, mint bárki más

Kínából rendelés = Banggood

írta: SonkaMod2021.07.29.

A július elsején hatályba lépett új áfatörvény felforgatta a Kínából rendelést, amit természetesen nemcsak a vásárlók, hanem az eladók is megéreztek. Az Aliexpress forgalma jelentősen esett, míg a webshopok inkább győztesen jöttek ki a dologból. A legnagyobb nyertes a Banggood, de azért, mert ők remekül kezelték a helyzetet - pl. sokkal kevesebbet, vagy egyáltalán nem kell mindenki kedvenc Postájával szenvedni -, és egész egyszerűen a július 1. utáni többletköltségeket is beleszámítva az árba, ők a legolcsóbbak.

A Banggood áfamentes szállítási módokat jelentett be
áfaáfatörvényBanggoodEU raktár

A Banggood áfamentes szállítási módokat jelentett be

Ismét gondtalanul rendelhetünk

írta: SonkaMod2021.07.06.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Banggood nem akarja elveszíteni az európai vásárlóit, viszonylag gyorsan reagálva beléptek az IOSS rendszerbe, és bizonyos szállítási opciókat választva az ár már tartalmazza az áfát, így azt külön a beérkezéskor már nem kell megfizetni, az EU raktárak pedig továbbra is áfamentesen üzemelnek.

A Banggood és a Geekbuying ezután is tud áfamentesen postázni
áfaáfatörvényBanggoodeu priority lineEU raktárGeekbuying

A Banggood és a Geekbuying ezután is tud áfamentesen postázni

Összegyűjtöttük, mit tudunk az új áfatörvényről a gyakorlatban

írta: SonkaMod2021.07.02.

Mindenkiben megállt az ütő, amikor tegnap reggel kiderült, hogy az Aliexpress rátette az áfát magától az EU raktáras rendelésekre is. Ez azért volt váratlan, mert elméletileg az EU-ba beléptetett termékekre nem kell már áfát fizetni. A hír hallatára körbekérdeztük egyéb partnereinket is, hogy ők hogy állnak az EU raktáraikkal és egyéb áfamentes szállítási opcióikkal. A Banggoodtól és a Geekbuyingtól megnyugtató válaszokat kaptunk.

Mi fog történni július 1-je után?
áfaáfamentes szállításMagyar Postavámkezelés

Mi fog történni július 1-je után?

Minden, amit már tudunk, és ami még lehetséges...

írta: Atika2021.06.16.

Az elmúlt pár hétben már nagyon sokan elkezdtetek lemondani a kínai webshopok és piacterek használatáról a július 1-jén életbelépő új vámtörvény miatt. Szomorúan olvastuk a rengeteg kommentet és posztot ezzel kapcsolatban, ugyanis nagyon sokan tájékozatlanok vagy, ami még rosszabb, félreinformáltak a témában. Ebben a cikkben most tiszta vizet öntünk a pohárba, ugyanis megkérdeztük a NAV-ot, a Banggoodot és az Aliexpress-t is arról, hogy pontosan mi várható egy hónap múlva.

Mutatjuk a júliustól érvényes áfarendszer működését
áfavámkezelés

Mutatjuk a júliustól érvényes áfarendszer működését

Végre véglegesnek tűnik az új szabályzás

írta: molcsa2021.05.12.

Újabb sajótközlemény érkezett a NAV-tól, melyben a 2021. július 1-től érvényes áfaszabályzás részleteiről adnak tájékoztatást. Az új "áfatörvényről" már rengeteg pletyka és elképzelés látott napvilágot, amik közül nehét kiszűrni az igazságot. Korábbi cikkünkben ecseteltük az akkori hivatalos részleteket, de örömteli, hogy végre kaptunk egy véglegesnek tűnő leírást is az új rendszer működéséről.

Közleményt adott ki a NAV, íme a részletek a nyári áfaváltozásról
áfaMagyar Postavámkezelés

Közleményt adott ki a NAV, íme a részletek a nyári áfaváltozásról

Július 1-től megszűnik a 22 euró alatti áruk áfamentessége

írta: molcsa2021.04.08.

Hivatalos közleményt kaptunk a NAV sajtóosztályától, amiben részleteket is elárultak a 2021. július 1-én életbe lépő új áfatörvényről. Azt már régóta tudjuk, hogy idén nyáron megváltozik az élet az áfafizetés szempontjából, de a megvalósítás módjára nagyjából hetente más változatok keringtek a neten. A mostani hivatalos állásfoglalás viszont nagy valószínűséggel tekinthető véglegesnek, így erre tudjuk alapozni jövőbeli rendeléseinket.

hirdetés