hirdetés

Blitzwolf BW-S16 töltőállomás teszt

Kigyúrta magát

teszt
Blitzwolf BW-S16 töltőállomás teszt 1
írta: Don Kartács
2020-09-05

A Blitzwolf a gigatöltő szegmensben feljebb lépett minőségben és teljesítményben is, mikor piacra dobta a BW-S16-ot. Már az előző S széria is remek termékeket tartalmazott, de a mostani darab 75 W-os teljesítményével, a PD és a QC 3.0 szabványok támogatásával bőven túltesz az elődmodelleken. Az ára nem lett alacsony, 12 800 Ft-ot kérnek érte a BGHUF20369  kuponkóddal, cserébe a fél háztartást fel lehet róla tölteni a 6 port segítségével.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 7

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első
 • fehér (alsó kettő): USB-A portok, ezt A3 és A4-gyel jelölik, 2 A-t tudnak 5V mellett (2,8 A-t is mértem 5 V mellett)
 • narancs (középső kettő): USB-A portok, ezt A1 és A2-vel jelölik, 5 V/3 A, 9 V/2 A, 12 V/1,5 A értékeket tudnak (3,3 A-t mértem 5 V mellett)
 • Type-C (felső kettő): 5 V/3 A, 9 V/3 A, 12 V/3 A, 15 V/3 A, 20 V/3,25 A, 65 W maximum (3,3 A-t mértem 5 V mellett)

A 75 W-os összteljesítmény a különböző portok kombinációiból jön össze, a kimenetek a PD 3.0/QC 2.0/QC 3.0/BC 1.2 DCP/Apple 2.4 A/AFC/FCP szabványokat is támogatják. Természetesen nincsen jó töltő megfelelő védelem nélkül, és ebben is jeleskedik a BW-S16, hiszen rövidzár, túláram, túlfeszültség, túlmelegedés, illetve alacsonyfeszültség ellen is védett. Ebből a túláramot és a melegedést tudtam tesztelni a szokásos teszterekkel, amiről itt írtunk bővebben.

 

Blitzwolf BW-S16 – A bikák legbikábbika

Az a kérdés merült fel bennem, hogy kell-e nekem ennyi port a töltéshez. Már az első nap kiderült, hogy egyáltalán nem nehéz megtölteni őket, okosóra, TWS füles, 2 db telefon és a OneOdio A70 fejhallgatóm kapásból 5 termék, és akkor még nem említettem a tabletemet, a powerbankemet vagy a párom Mi Band 4-ét. És nem úgy tűnik, hogy az ilyen jellegű eszközök száma csökkenne, sőt, ha visszagondolok mondjuk 5 évvel ezelőttre, akkor feleannyi cuccom sem volt.

Vagyis az nem kérdés, hogy minden háztartásba kell egy bika töltő. Na de nem sok a 75 W? Amióta használtam a Black Shark 3-at vagy a Realme X2 Prot, és tudom, hogy ezek 50W+t is fel tudnak venni Type-C porton keresztül, már egyáltalán nem tűnik olyan soknak a 75 W. Ekkora teljesítményről már a PD szabványt támogató, kisebb fogyasztású notebookokat is életben lehet tartani, sajna ezt élőben nem tudtam tesztelni, de a lehetőség adott annak, aki rendelkezik ilyennel.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Azt egy kicsit sajnálom, hogy nem minden portja QC 3.0 képes, hiszen jellemzően a kínai telefonok Qualcomm chipsettel rendelkeznek, de lehet túlzás is lenne erre 4 bemenet. Az Apple termékekkel rendelkező felhasználóknak sem kell szomorkodniuk, a Blitzwolf eszköze ezeket a szabványokat is támogatja. A melegedés teszteket a szokásos módon – ráaggattam az összes eszközt, ami volt itthon – és teszterekkel is végigvittem. Nem mondom, hogy antarktiszi hideget áraszt a BW-S16 működés közben, de azért az elviselhető tartományon belül marad. 25 W-os  – 12 V-os/3 A-es gyorstöltés – terhelés fél órán át például meg sem kottyan neki, de ha mellé szúrtam a tesztert 5 V-os/3 A-es terheléssel, az sem hatotta meg.

A galériában található képeken látszik, hogy az egyes portok mennyi áramot voltak képesek leadni, ezek gyakorlatilag túlteljesítették a gyári értékeket, vagyis nem füllentett a Blitzwolf az adatlapon. A leoldás durván 10%-kal később, 3,3 A körül következik be, ami teljesen rendben van. Túláramra mindig lekapcsolt a töltő, ami szerintem az elvárható minimum az ilyen eszközöknél. A Quick Charge kapcsán egy kicsit bajban voltam, ugyanis csak 9 és 12 V-ot támogat a teszter, ezt sikeresen abszolválta a BW-S16, a 20 V-ot viszont nem tudtam ellenőrzi.

Ezek az újabb, brutális teljesítményű töltők egyébként mindig feladják a leckét, hiszen nemcsak az USB-s teszterek teljesítménye limitált, de a kábelek áramtűrő képessége is, vagyis egyáltalán nem mindegy, hogy otthon mivel rendelkeztek. A régebbi kábelek kb. 2 ampert tudnak átvinni, így érdemes jó minőségű, normális anyagokból összerakott vezetékeket vásárolni a töltő mellé. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy például a PD képességek kihasználásához nem árt egy Type-C to Type-C kábel, ezért is érdemesebb azt a variánst venni, amiben ez alapból benne van.

Egy gyakorlati tapasztalatot azért megosztanék, mivel a Black Shark 3 éppen nálam volt, és ez az egyik olyan über telefon, ami rendelkezik 65 W-os gyorstöltéssel, így 12 perc az 50% és 38 perc a 100%. Ugyanez a BW töltőjével fél óra alatt csak 43% volt, és több mint egy óra a fullos akku, tehát gyorsan tölt, de azért közel sem hozza a gyár által adott spéci töltő teljesítményét. Ezeket nem képes kiváltani, viszont nem is erre találták ki, de ezt azért kalkuláljátok bele a vételbe.

Összegzés

A Blitzwolf BW-S16 töltő tényleg brutális teljesítményre képes, amennyiben minden adott. Egyrészt kell hozzá elegendő eszköz, amivel ki tudjátok hajtani, másrészt megfelelő kábelek, amelyek elviselik a szokásosnál nagyobb áramot, és természetesen a túloldali eszköznek is ismernie kell a gyorstöltési szabványok valamelyikét. Ha ezek a feltételek adottak, akkor viszont tényleg ki lehet venni 75 W-ot a BW-S16-ból. A kérdés az, hogy neked erre szükséged van-e, vagy sem. Alternatíva a BW-S15 is, ami egy egyszerűbb darab, de jóval olcsóbb.

A piacon számtalan kisebb teljesítményű darab kapható olcsóbban, ám hat portos, 75 wattot leadni képes eszköz nem sok van. Ettől még az ára lehetne alacsonyabb, hiszen ez „csak” egy töltő, és a BGHUF20369  kuponkóddal is 12 800 Ft-ba kerül. Így már vámköteles a termék, vagyis EU Priority Line áfamentes szállítással kell rendelni, ami további 1000 Ft-ot emészt fel.

Pro

 • Százféle szabványt ismer
 • 75W nem viccel
 • 6 porton képes tölteni
 • Számtalan védelem
 • Jól terhelhető

Kontra

 • Nem olcsó darab
 • A brutális gyári mobiltöltőket nem váltja ki

hirdetés