hirdetés

Oneodio A70 és Pro-10 fülhallgatók tesztje

Az év meglepetés cége

teszt
Oneodio A70 és Pro-10 fülhallgatók tesztje 1
írta: Don Kartács
2020-08-04

A beszédes nevű cégről lehet, hogy sokan nem hallottatok még, pedig remek termékeket gyártanak, leginkább fülhallgató kategóriában. Két versenyzőjüket – a vezetéknélküli A70-et és a DJ-zéshez is ajánlott Pro-10-et – teszteltük, és az alacsony ár ellenére is kifejezetten pozitív eredmények születtek. Hosszú üzemidő, meglepően jó hangminőség, tandem zenehallgatás, rendkívül kis méret, és igencsak jutányos árazás. Mindkét termékhez 2 év garanciát ad a gyártó, az A70-ért 10 700 Ft-ot, míg a Pro-10-ért 9000 Ft-ot kérnek, mindkettő a vámhatár alá eső összeg.

Oneodio A70

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Oneodio Pro-10

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

A70 vívmány a „jack lock”, ami egy elforgatható peremet jelent a kábel mentén, amitől az bepattan a fülhallgatóba, és így nem tud kimozdulni, ez a Pro-10-ről hiányzik. Érdekes megoldások, nem nagyon szoktam ilyenekkel találkozni ebben az árszegmensben. Mindkettőhöz jár továbbá egy hordzsák, illetve az Oneodio Pro-10 mellé járt ajándékba egy fejhallgató tartó és még egy tartózsák, de vásárlástól függően mindenféle egyéb ingyenes cuccot is adnak.

Mindkét fejhallgató gyakorlatilag azonos matériákból készült, jó minőségű műanyagból és műbőrből, amelyet a lehetőségekhez képest igyekeztek esztétikusan kialakítani. Itt azért látszik a spórolás, nyilván magasabb árért cserébe alumínium felületeket lehetne tapizni, illetve igazi bőrt, de azok az eszközök nem is ennyibe kerülnek. A pánt állítómechanikája belül fém, tehát eltörni nem fog. Aki emlékszik annak idején az általam nagyra tartott, kategória első Edifier W830 BT-re, az tudhatja, hogy ott is nagyjából ezeket a pozitívumokat említettem, csak az a termék 27 000 Ft-ba került, ami azért nagyon más kategória.

A fejpántot nagyon passzentosan be lehet álltani, jól tartanak és az over-ear – teljes fület körbeölelő – szivacsok is kiválüóan fednek, bár lehet, hogy a túlméretes hallószervvel rendelkezők kicsiny tábora ezzel kiesik a jövőbeni vásárlók közül. Amit nagyon díjaztam, hogy a normál méret nagyjából felére összecsukhatók a termékek, így nagyon könnyű szállítani őket, bár állandó lakóhelyük minden bizonnyal a szék karfája lesz.

Oneodio A70 és Pro-10 fülhallgatók tesztje 4 Oneodio A70

Aki szeretné könnyen átlátni a cég termékvonalát, az egyszerűen elég, ha barangol egy kicsit a weboldal menüjében:

 • wired headphones (Pro széria): az összes kábeles fejhallgató.
 • wireless headphones (Fusion sorozat): az összes vezetéknélküli fejhallgató. Ezeket lehet használni jack kábellel is, ha erre van igényetek.
 • ANC headphone (ANC sorozat): aktív zajszűréssel rendelkező, vezetéknélküli fejhallgatók.

Jópofa dolog a cég részéről, hogy a külső mikrofont a kábelre integrálták, így egyrészt eltávolítható, másrészt pedig olyan modellekhez is csatlakoztatható, amelyek alapból nem rendelkeznek ilyennel. Sajnos külön nem találtam meg a kiegészítők között.

 

Oneodio A70 vezetéknélküli fejhallgató

Az Oneodio A70 a vezetéknélküli fejhallgatók táborát erősíti. Az ezüst-barna variáns járt nálam, de van még vagy négyféle. Az összhatás kellemes, de az azért érezhető az anyaghasználaton, hogy nem egy prémium termékről van szó. A zajkeltő számomra hosszabb távon is kényelmes volt, bár ebben a 33 fokban még a ruha is izzasztó, nemhogy az ember fülét takaró műbőr „sapka”.

Néhány érdekességet észrevehettek a termék kézbevételekor. Egyrészt, hogy 2 db jack csatlakozóhely van rajta, a bal oldali 6,35 mm-es felel a vezetékes kapcsolatért, ha valaki ezt igényelné, a jobb oldali pedig a már említett dual duty kábel kimenete, amivel átadhatjátok a hangot egy második fülhallgatónak. A jobb oldali 40 mm-es hangszóró mellé rejtették a vezérlést, itt lehet a hangerőt, a ki- és bekapcsolást állítgatni, illetve ha headsetként használjátok – ugyanis van mikrofonja is -, akkor a hívást itt vehetitek fel és tehetitek le.

A 6,35 mm-es jack csatlakozó bedugása automatikusan kikapcsolja a BT modult és ezzel a vezetéknélküli kapcsolatot is, ilyenkor a gombok sem működnek. Ez jellemzően microsoftos környezetben – mivel még mindig csapnivalóan rossz Windows alatt a BT eszközök kezelése – vagy keverőpultnál/lemezjátszónál lehet érdekes, ott pedig más módszerrel úgyis lehet állítgatni a hangerőt. Bluetooth kapcsolaton keresztül sndroidos rendszerekkel is használtam, a párosítás nagyon egyszerű, a bekapcsoló gombot kell hosszan nyomni, ilyenkor a státusz LED kék-piros villogásra vált, majd kapcsolódik a megfelelő eszközökhöz. A beépített mikrofonja az elmegy kategória, semmi extra, a túloldal hallható, de lehetne jobb a hangminőség. Az üzemideje brutálisan hosszú, 4 nap alatt nem bírtam lemeríteni. A gyártó állítása szerint 25 óra, ezt teljes mértékben alá tudom támasztani, ami pont jó a bejáratáshoz. Akkumulátora micro USB porton keresztül tölthető, a szokásos módon.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

A hangképe nagyon érdekes, a kézikönyv szerint enyhe V, vagyis nagyjából 200 Hz-ig, illetve 10 Khz körül van benne egy kiemelés, középen pedig laposabb a karakterisztika, de én ezt eleinte észre sem vettem, annyira finoman teszik a Japánból származó 40 mm-es sugárzók a dolgukat. Ami egyből feltűnt, hogy a zene kellően részletgazdag, és nincs a basszussal végzetesen agyonverve a hangkép, ahogyan mostanában az olcsó fülhallgatóknál lenni szokott. Semmi dübögés, dobozhang vagy hasonló tipikus hiba, a szub basszus hangok is hallatszanak, és az olyan zenei eszközök is jól szólnak a háttérben, mint a konga vagy a csörgő dob, amit rendszeresen elnyomnak a markánsabb hangszerek.

Persze az elektronikus zenéknél ma már elég nehéz eldönteni, mi az, ami valós, és mi az, ami nem, mert annyira sok mindent rákevernek a sávokra, de nekem az Oneodio A70 hangképe kifejezetten tetszett. Szerintem olyan muzsikákat érdemes vele hallgatni, amikben a gyorsabb és a lassabb ütemek váltogatják egymást, de van énekhang is – például Purple Disco Machine -, ezeket szépen szétválogatja a fejhallgató, de más műfajokban sem vall szégyent.

A Sades SA 903-mal próbáltam össze, de botrányosan rossznak éreztem az Oneodio A70 után. Laza fülpárnák, nem tömít eléggé, a hangja fakó, széteső, nagyjából egy szám meghallgatása után le is tettem, akkora volt a különbség. Elővettem az általam kedvelt Superlux HD668B-t, ami azért egy másik világ, mint a Sades. Sokkal passzentosabb, kényelmesebb füles, rendkívül semleges hangképpel, de valahogy ez sem volt az igazi. Túl színtelen, semmilyen élményt nyújtott, elveszti a kellemes bensőségességet, ami az Oneodio A70-nél tetten érhető. Egyértelműen a tesztalanyunk a bajnok ebből a hármasból, sajnos az Edifier W830 BT-vel nem tudtam „összekóstolni”, de az nem is ennyibe kerül.

A 15 000 Ft alatti árkategóriában nálam ő az új király, főleg, hogy vezetékes és vezetéknélküli módban is tud működni. Fel nem foghatom, hogy az Oneodio A70 hogy kerülhet csak 10 700 Ft-ba, ingyenes szállítás mellett.

 

Oneodio Pro-10 vezetékes fejhallgató

A Oneodio Pro-10-nél már egyszerű dolgom volt, hiszen az alapokat ismertem. A membránon változtattak, itt már 50 mm, ami elvileg nagyobb rezgésterjedelmet jelent, de ezt a pluszt én hangban olyan nagyon nem éreztem. Ez is jól szól, meg az A70 is, talán egy hangyányit jobbak a Pro-10 basszusai, míg az összkép talán egy lehelletnyit gyengébb, de simán lehet, hogy egy vakteszten összekeverném őket. Ez is irreálisan szép hangképpel rendelkezik az árához képest és ez az olcsóbb modell, így ismét döbbenten néztem a termékre.

A különbség valójában nem itt keresendő, hanem elvileg ott, hogy ezt DJ-knek ajánlja a cég, erre játszik rá a fültakaró dizájnja is, ami szerintem egy-egy lemezjátszót ábrázol. Ez nyilván csak marketing duma, hiszen sem Tiesto, sem David Guetta nem Oneodioval fogja tolni. Én sem vagyok lemezlovas, pedig a nick nevemből alkotott DJ Ackal művésznév egész jól hangazan és a „Put your hands up in the air”-t is jól tudom kiabálni.

Mivel ez az olcsóbb típus, pár dolog kimaradt. Nincs Bluetooth modul, vagyis itt csak a drótot használhatjátok, illetve a mikrofon is átkerült a levehető, 1,2 méteres kábelre. A beszélgetés minősége megegyezik az A70-éval, vagyis semmi extra, de nem használhatatlan.

Nagy előny viszont, hogy a zajkeltők szárait 90 fokban vízszintesen és 180 fokban függőlegesen is lehet forgatni, így iszonyatosan kicsire összegyömöszölhető, biztosan azért, hogy beférjen a DJ táskába, vagy bárhova máshova. Ez a cucc is tudja a dual dutyt, vagyis továbbadhatjátok a zenét egy második fülhallgatóra. Nem tudom létezik-e a tandem DJ-zés, mint fogalom, de ezzel az eszközzel megvalósítható.

A Pro-10 még az A70-nél is olcsóbb, 9000 Ft-ot kérnek érte, és adnak hozzá ajándékot is.

Összegzés

Nyugodtan mondhatom, hogy az Oneodio cég termékei számomra az év meglepetései. Ennyiért ilyen hangminőséggel még nem találkoztam, ráadásul van egy két érdekes extra szolgáltatásuk – a dual duty és a jack lock -, ami akár szempont is lehet vásárláskor. Én a kettő közül a 10 700 Ft-os A70-et venném, mert az 1700 Ft-os különbséget bőven megéri a Pro-10-hez képest az, hogy a másik vezetéknélküli módban is képes működni. Mindkét termék ingyenes szállítással érkezik, a gyártó 2 év garanciát vállal rájuk, és az oldalon lehet Paypallal fizetni, így minden adott, hogy a bizalmatokat beléjük vessétek. A termékek már lengyel raktárból, 1-3 nap alatt is elérhetőek, 7 EUR szállítási költségért.

Pro

 • Oneodio A70: kiváló hang, picire összecsukható, kényelmes, van vezetékes és vezetéknélküli módja, dual duty és jack lock funkció, olcsó, nagyon hosszú üzemidő
 • Oneodio Pro-10: kiváló hang, picire összecsukható, kényelmes, a szárak szabadon forgathatóak, dual duty funkció, olcsó

Kontra

 • Oneodio A70: a mikrofonja lehetne jobb
 • Oneodio Pro-10: a mikrofonja lehetne jobb, szerintem az A70 ár-érték arányban jobb

hirdetés