hirdetés

BlitzWolf BW-i100 120 W-os USB- töltő

Port tenger partján

teszt
BlitzWolf BW-i100 120 W-os USB- töltő 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2024-07-10

A BlitzWolf elég jó cuccokat dobott eddig is piacra a töltők és az energiatárolók – például power bankok – kategóriájában, és most itt az új üdvöskéjük, a BW-i100. A 120 W-os GaN technológiát használó egység 3 darab PD 3.0 szabványt támogató portja mellett van 2 darab USB 3.0 is, és persze a világ összes szabványát támogatja az eszköz. 9200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGf7188c  kóddal, ami egy laptopokat, monitorokat, meg nagyjából az összes modern telefont árammal megtáplálni képes eszközért nem is olyan sok. A szállítás ingyenes, a Banggood pedig intézi a többletköltségeket.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A BlitzWolf BW-i100 egy GaN technológiás töltő,

ami nem jelent mást, mint a Gallium Nitritet, aminek nagyjából az a lényege, hogy kisebb helyen lehet ugyanakkora vagy nagyobb teljesítményt összehozni a korábbi töltőkhöz képest. Van viszont egy nagy hátránya, amit tapasztalatból mondok: a régebbi, butább eszközöket nem tölti. Ezt onnan tudom, hogy egy 65 W-os Baseus GaN 2 Prót használok több mint 3 éve, és már elég sokat szívtam vele. A régebbi, kis áramfelvételű eszközeimhez így kénytelen voltam egy korábbi megoldást megtartani, tehát a fejlődésnek az ára jelen esetben az inkompatibilitás.

A BlitzWolf BW-i100 töltő minőségéről nem akarok sokat hozsannázni, a formatervezők nem törték kezüket-lábukat a külcsín kialakítása kapcsán, de ez egy funkcionális termék, szóval kit érdekel, hogy néz ki? Senkit, így a fekete alapra felírták fehér betűkkel, amit a cuccról tudni kell, bedobták a tűzzel viszonylag jó barátságban lévő műanyag házba az elektronikát, aztán ennyi. A zsinórja 1,8 méteres, aminek külön örültem, ugyanis az elektromosan állítható asztalom – ami természetesen kínai, ACGAM ET225E néven kell keresnetek – az emeléskor az összes zsinórt felcibálja, így bizony kell mellé a méretes kábel.

A portokon kívül egy szem LED-et találtok, ez mutatja, hogy az eszköz áram alatt van, de nyilván nem ez az érdekes információ, hanem a csatlakozók:

 • 3 darab USB Type-C: 5 V/3 A, 9 V/3 A, 12 V/3 A, 15 V/3 A, 20 V/5 A (maximum 100 W)
 • 2 darab USB-A: 5 V/3 A, 9 V/2 A, 12 V/1,5 A (maximum 22,5 W)

A portok támogatják a QC 3.0, a PD 3.0, a PPS, az FCP, az AFC és a PE+ töltési szabványokat, amiket egy kis netezéssel mindenki a megfelelő gyártókhoz párosíthat. A fenti adatokból látható, hogy ugyan az eszköz 120 W-os, ez az összesen leadott teljesítményre vonatkozik, vagyis egy porton maximum 100 W-ot tud leadni. Ez sem kevés, de azért az USB Type-C maximuma ma valahol 300 W körül jár, csak még viszonylag kevés eszköz – például a gamer notebookok – szippant fel ennyi teljesítményt, de azért már a piacon vannak 120 W körüli töltési sebességet kezelő telefonok is, például a Xiaomi 13 Pro a HyperCharge-dzsal. A töltéshez természetesen a megfelelően vastag USB kábelre is szükség van, ezért is lehet a Banggoodon egy drágább csomagot kapni, amiben ezt mellékelték.

Vagyis, soknak tűnhet a 120 watt, de igazából mégsem az.

Persze, ha nektek nincs ilyen nagy energiaigényű eszközötök, akkor jól jön a sok port, hiszen 5 eszköz is lóghat a BlitzWolf BW-i100 töltőn, már amennyiben jó barátságban van a GaN technológiával. Ez volt az első, amit kipróbáltam, lássuk, mire jutottam.

hirdetés

BlitzWolf BW-i100 120 W-os USB- töltő – Hasít, de ma már ez sem olyan sok

Alapvetően próbáltam egy olyan tesztkörnyezetet létrehozni, amit ti is tudtok otthon reprodukálni. Mi lehet annál életszerűbb, ha egyszerűen minden kezem ügyébe eső eszközt feldugok a BlitzWolf BW-i100 töltőre és megnézem, kapnak-e áramot. Így fogtam egy csomó, szigorúan kínai kütyüt és elkezdtem velük próbálkozni, hogy melyik hogyan reagál.

Az alábbiak kerültek a BlitzWolf BW-i100 csatlakozória:

 • Poco X3 NFC telefon – töltött
 • 1More Comfobuds Mini fülhallgató – töltött
 • 1More Evo fülhallgató – töltött
 • 1More Collar fülhallgató – Type-C-n nem töltött, USB-A-n töltött
 • Anker Soundcore Q30 fejhallgató – töltött
 • Ninkear A15 Plus notebook – töltött
 • Noname, micro USB-s kínai power bank – USB-A-n töltött, máshova nem csatlakoztatható
 • Xiaomi Smart Band 8 aktivitásmérő – USB-A-n töltött, máshova nem csatlakoztatható
 • BlitzWolf BW-HW1 okosóra – USB-A-n töltött, máshova nem csatlakoztatható
 • Alldocube iPlay 50 mini Pro NFE tablet – töltött
 • Amazfit Stratos sportóra – USB-A-n töltött, máshova nem csatlakoztatható
 • Xiaomi Mijia autós porszívó – töltött

Mint látható, a kis áramigényű vagy régebbi eszközöknek alapból USB-A csatlakozójuk van, így egyetlen Type-C-s eszközt kellett áttennem USB-A-ra kényszerből, ez a 1More Collar fülhallgató.

Vagyis, ha belefuttok valamilyen kompatibilitási hibába – gyanítom, hogy a PD 3.0 szabvánnyal volt baja a fülesnek -, akkor is át tudjátok azt tenni az USB-A portokra. Mivel ezek szinte mindig kis áramigényű eszközök, így nincs is szükségük a 100 W-ra.

Jöhetett egy komolyabb, terhelőellenállásos teszt. Korábban egy ZKE EB Tester nevű szoftverrel és a hozzá tartozó kütyüvel teszteltünk, ám ezt az évek során és az új szabványok bevezetésével kinőttük, így váltottunk az ATORCH DL24EW 150 W-os, WiFi képes, Tuya appal párosítható megoldásra, aminek egyes típusai akár 600 W-ig is terhelhetők. Ebben a cuccban az a jó, hogy mobilos appal is megy, így nem kell egy tonnányi kábellel PC-hez kötni – de egyébként lehet és van windowsos alkalmazása is -, hanem szinte bárhol lehet vele mérni egy teló segítségével. A dolog lényege az, hogyha az ATORCH terhelőellenállást a BlitzWolf BW-i100-hoz csatlakoztatjátok, akkor megterhelhetitek a töltőt, illetve kiprovokálhatjátok a különböző védelmek bekapcsolását.

Az ATORCH-nak ráadásul van hőszenzor bemenete is, és adnak is hozzá egy hőgombát, amit felragasztottam a töltőre.

Így monitorozható, hogy mennyire melegszik a BlitzWolf BW-i100 töltés közben. Lelövöm a poént, semmi különöset nem tapasztaltam, nem tudtam annyira felmelegíteni, hogy abból gond legyen. Ez azért érdekes, mert összesen hat különböző beépített védelemmel – többek között túlmelegedés ellenivel is – rendelkezik, amiket a sajtóanyagban megtaláltok. Nyilván, ebből mindet nem tudtam, vagy akartam tesztelni – például a rövidzárat -, de például a túláram elleni védelmet viszonylag egyszerű volt kipróbálnom.

Nem mennék bele az Atorch DL24EW működésébe, a lényeg annyi, hogy kellett tennem egy PD trigger elektronikát a Type-C portra, mert alapból az Atorch nem kezeli a spéci protokollokat.

Így már tudtam provokálni a BlitzWolf BW-i100-at, viszont az eredmény csak részben bizonyította, hogy a töltő tudja, amit ígér. A Type-C porton keresztül 63 W-nál jobban nem tudtam megterhelni a töltőt, mert a kábelek nem tudták átvinni a teljesítmény. Ez nem azért van, mert nincs 100 watt teljesítményt elviselő kábelem, hanem azért, mert a PD trigger elektronika bemenete USB-A, és nem volt olyan kábelem, ami Type-C-to-USB-A kombinációban is tudta volna a 100 W-os teljesítmény. Ez nem véletlen, hiszen jellemzően Type-C-to-Type-C-vel visznek át ennyi energiát. Próbálkoztam átalakítókkal, azokkal viszont meg a PD protokoll nem ment, így feladtam a küszködést.

A mérési folyamat alatt a külső hőmérsékletmérő szenzort rácelluxoztam a BW-i100-ra,

így tudtam szoftveresen követni a hőmérsékletét. Nem ment 40 Celsius fok fölé, vagyis olyan nagyon durván nem melegszik, nyilván ha ebben a 38 fokban órákon keresztül tudtam volna 100 W-tal terhelni, jobban felmelegedett volna, de ez azért így sem rossz.

Összegzés

A BlitzWolf BW-i100 hozta a kötelezőt, tudja, amit az összes elődje tudott, csak 120 W-os teljesítmény mellett. Különsebb hibába nem futottam bele, amiről meg előre tudtam, az bekövetkezett: a GaN technológia miatt a régebbi eszközöke a Type-C portokról nem lehet tölteni, de ezekre meg ott van az USB-A. Cserébe hat különböző beépített védelemmel rendelkezik, 5 csatlakozón keresztül képes tölteni, és nem különösebben drága. Az egy másik kérdés, hogy a 120 W már nem a világ összes ereje, de azért pár évig el lesztek vele. Az ilyen teljesítményű töltőket nem könnyű tesztelni, és a RendeljKínait pályafutása során először nem is sikerült maradéktalanul.

9200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGf7188c  kóddal, ami egy laptopokat, monitorokat, meg nagyjából az összes modern telefont árammal megtáplálni képes eszközért nem is olyan sok. A szállítás ingyenes, a Banggood pedig intézi a többletköltségeket.

Pro

 • 3 darab USB Type-C port
 • Képes 100 W-ot leadni a PD szabvány segítségével
 • Nem integrált a tápkábel
 • Jó ár

Kontra

 • A régebbi eszközök csak az USB-A portról mennek
 • Nem biztos, hogy ma már elég a 120 W több eszköz kiszolgálásához

hirdetés