hirdetés

Ugreen DigiNest Cube elosztó teszt

Fészek, elektromos eszközöknek

teszt
Ugreen DigiNest Cube elosztó teszt 1

Forrás: Ugreen

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-05-19

A Ugreen alapvetően töltőket, elosztókat és hasonló kiegészítőket gyárt elektromos eszközök számára. A DigiNest Cube pont az, amire a nevéből következettek: egy kocka alakú elosztó, műszaki cuccokhoz. Van rajta 3 darab hagyományos 230-as dugalj, meg 4 darab USB, a Type-C-k ráadásul 65 W-ot tudnak leadni összesen. A termékért 21 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, a szállítás pedig ingyenes.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 7

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A hátoldalon van egy bekapcsoló gomb, kedvelem ezt a megoldást, mert ha elmegyek otthonról, egyetlen kapcsolóval áramtalaníthatom a rajta lévő eszközöket. A fronton egy LED mutatja, hogy éppen áram alatt van-e az eszköz, de nem az a vakító fajta, éjszaka sem zavaró a fénye.

Oldalt és felül helyezkedik el a 3 darab hagyományos, 230 V-os, földelt „F”, vagyis EU aljzat, a fronton pedig a 4 darab USB port, amiből 2 darab Type-C verziójú. A kimenetek az alábbi műszaki paraméterekkel rendelkeznek:

 • 3 darab 230 V-os aljzat: 16 A, maximum 3680 W teljesítmény
 • 2 darab Type-C: 5 V/3 A, 9 V/3 A, 12 V/3 A, 15 V/3 A, 20 V/3,25 A (max. 65 W)
 • 2 darab USB-A: 5 V/3 A, 9 V/2 A, 12 V/1,5 A (max. 18 W)
 • Az USB-k egyesített teljesítménye: 65 W

A fentiekből látszik, hogy az USB portok maximum teljesítménye 65 W, amit kivehettek egy porton keresztül is, vagy pedig több porton egyszerre. A termék támogatja a PD 3.0, a QC 2.0, a QC 3.0, az Apple, a Samsung és a Huawei szabványait, tehát elég sok mindent lehet róla tölteni, többek között notebookokat is. A modernebb telók egy jelentős részét pedig 33/66/120 W-os gyorstöltéssel szerelik, szóval ezek az eszközök is hálásak lesznek a nagyobb teljesítmény miatt. A Cube egyébként GaN III technológiát használ, aminek a fő előnyei, hogy kisebb helyen elfér a vezérlő chip, kevesebb hőt ad le és gyorsabban is tölt, de ezeket a teljesítményszinteket azért hagyományos töltési megoldásokkal is el lehetett érni eddig.

hirdetés

Nagyon fontos az ilyen eszközök esetében a beépített védelmek jelenléte.

Mostanában a gyártók ezek felsorolását szeretik elsunnyogni a sajtóanyagban. Nem úgy itt, igencsak szép listát kaptok a Ugreentől: túlfeszültség, túláram, túlmelegedés, rövidzár elleni védelem mellett a burkolat tűzálló, és van egyfajta „gyerekzár” is. A kíváncsi lurkók például nem tudnak vasszöget dugni a nyílásokba, mert azokat egy műanyag lamella védi. Azért, hogy a fentieket ne csak ex-has módszerrel állapítsam meg, beledugtam az FNIRSI FNB58 teszterét, ami például a kezelt protokollokat a digitális kijelzőjén képes visszaigazolni, ezeket láthatjátok a galériában. Akinek ez sem lenne elég, annak belinkeltem a ChargerLab szétszerelős videóját ugyanennek a terméknek a 230 V/10 A-es verziójáról, így aki szakmai szemmel nézne rá az elosztóra, az is örömét fogja lelni a cikkünkben.

Jöhetett a teszt és a Cube nem is vallott szégyent, hozta a kötelezőt, sőt még egy kicsit többet is.

Nagyjából 10%-kal magasabb leoldási küszöböket mértem – 5 V esetében 3,2, 9 V esetében 2,2, míg 12 V esetében 1,7 A –, és a feszültség alig esett be, szinte végig a kíván érték körül tartotta az elektronika, vagy egy hangyányit fölötte, ami általában a megfelelő részegységek egyik tanúbizonysága.

Megpróbáltam elmelegíteni is az eszközt, nem sikerült,

még csak nem is volt langyos. Még szerencse, lévén ez egy elvileg 3680 W-ot kibíró elosztó, csúnya lett volna, ha ki tudom végezni USB porton keresztül. Sajnos még mindig nem utazom olyan businessben, amihez ennyi áram kell, a villanysütőt meg „nem volt szívem” kibontani a konyhabútorból, de kiindulva a minőségéből és a brutálisan vastag kábeléből – sokkal masszívabb, mint az itthon kapható párezres elosztóké –, ezzel nem hiszem hogy gond lesz. Hogy kapja komolyabban az ívet, a konyhában mögé raktam a mikrót és a kávéfőzőt, illetve egy másik setup gyanánt a vízmelegítőt és a kenyérsütő gépet. Az eredmény ugyanaz volt, minimálisan langyos lett, szóval kifejezetten meggyőzött a termék éles helyzetekben is.

hirdetés

Összegzés

A Ugreen Diginest Cube-ot két szóval tudnám jellemezni: drága, de minőségi. És itt nemcsak a tudására, hanem a felhasznált anyagokra és a kinézetre is gondolok, és végülis ez egy 2 az 1-ben termék, notebook/telefon töltő és 230-as elosztó is egyben. Nagy sajnálatomra nem lehet sehova felcsavarozni, viszont más hiányosságot nem tudok felhozni a megvásárlása ellen. Hozza amit ígér, alig melegszik, remek cuccokból dobták össze a mérnökök, szavam nem lehet rá.

Leszámítva persze az árát, 21 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte ingyenes szállítás mellett, nem tudom ennyit mikor adtam utoljára ilyesmiért, lehet hogy még soha. Pedig kellene, mert a lakástűz nem egy örömteli dolog, amit pár éve a Xiaomi Mi Electric Kettle segítségével majdnem sikerült is összehoznom egy olcsó, kínai, spiáter anyagból készült adapterrel. Tehát ahol áram folyik, oda minőségi cuccokat tegyetek, akkor is, ha sokba kerülnek, mert az árazásuk általában a beltartalom milyenségével arányos.

Pro

 • Remek anyagokból építkezik
 • Tudja, amit a gyártó ígér
 • Kompakt megoldás, töltéshez
 • Nem bántó dizájn, az íróasztalon is megállja a helyét

Kontra

 • Elég sokat kérnek érte

hirdetés