hirdetés

Edifier W820NB ANC fejhallgató teszt

Szürkeegér kinézet, oroszlán belső

teszt
Edifier W820NB ANC fejhallgató teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-12-15

Az Edifier általában úgy számozza a modelljeit, hogy abból ki lehet találni, nagyjából hova szánják az adott modellt. A 820 az alsó szegmens fölött helyezkedik el egy lépcsővel, ez leginkább abban nyilvánul meg, hogy olyan extrákat tud olcsón, mint az ANC, a gyorstöltés és a transparency mód. Ehhez képest eléggé jutányos az érte kért 18 900 Ft, amit a BGHU1388  kóddal érhettek el, a szállítás ingyenes, a Banggood pedig fizeti a termékei után az áfát.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ezzel nincs semmi baj, nem is szoktam ezeket használni és csak az árat emelik. A minőség rendben van, a műanyagok viszonylag jók, de egyszerűek. Az összerakottság példás, a feketeséget az arany színű logó bontja meg. Ami egyből feltűnt, hogy a párnarész szépen eldolgozott és hosszabb távon is kényelmes, jól szigetel, de egy picit szűk, pl. a OneOdio A70-nek nagyobb és kényelmesebb is. El lehet fordítani a fejpánt körül 90 fokban a fejhallgatókat, viszont befordítani, így kicsire összecsukni nem lehet, ami a hordozást azért megnehezíti.

A vezérlése nagyon finom, egyrészt fizikai gombok vannak rajta, másrészt bevonták valamilyen szilikonos felülettel,

ettől jó megérinteni, és el is különülnek a bütykök miatt a funkciók. Összesen 4 gomb van rajta, kettő a hangerőállításért, egy a ki- és bekapcsolásért felel, míg a 4. a funkciókat váltja körkörösen. A többi gyártónál már megszokott logikát alkalmazzák itt is, ANC/Transparency mód/mindkettő kikapcsolt állapota között lehet lépkedni. Jack csatlakozó nincsen, a BT kapcsolat mellett Type-C porton keresztül lehet átvinni hangot, ha valaki vezetékes módban használná a hangkeltőt.

 

Edifier W820NB ANC fejhallgató – Ár/érték bajnok

Kezdem a hanggal, mert ez egy döntő faktor egy fejhallgató esetében. Szerintem egy kicsit kevés basszust tol ki magából, egy picit fátyolos a hangja, a részleteket nem domborítja ki annyira, mint a drágább fejesek, de azért egész jól szétválasztja a frekvenciákat, sok apró hangot is ki lehet hallani a zenéből, ami ebben a 20 000 Ft alatti kategóriában nem rossz. A hangminőség egy picit – de alig – csorbul az ANC használata közben, szerintem ez ennyiért nagyon rendben van.

A zajszűrés remek, állítólag 38 dB-t levág a zavaró hangokból, ami nagyon sok,

és ez érződik is az összképen. Szépen megtisztítja a zenét a háttérzajtól, nyilván nem éri el a nagy nevek minőségét, de a konkurensekkel teljesen egy szinten van, talán csak a 1More kétszintű zajszűrése veri. Ami még feltűnt, hogy nagyon jó a késleltetése, simán végignéztem két filmet is anélkül, hogy ez eszembe jutott volna, annyira nem csúszik a hang. Aztán 3 óra múlva megnéztem mennyi a gyártó szerint a késleltetés, és akkor vettem észre, hogy van gaming mód, aminél ez az érték 80 ms. Wow, pedig eddig sem tapasztaltam csúszást, akkor milyen lehet, ha átnyomom. Semmit nem vettem észre, mert már az alap mód is nagyon jó, de akit megnyugtat, nyomjon duplán a módválasztóra.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Az üzemidő a gyár szerint 49 óra kikapcsolt, és 29 óra bekapcsolt ANC-vel, ami rendben van.

Ez nem kategóriaelső érték, de azért igencsak szép teljesítmény, ez minimum háromnapos használat, ha napi 8 órányi munkaidővel számoltok. Ha esetleg lemerülne, akkor a cég szerint gyorstöltéssel feltölthető, de egy szót nem ejtenek arról, hogy ez mit jelent, még a leírásban sem találtam meg, szóval megpróbáltam kimérni. Egy lemerítés után megnéztem mennyi idő alatt tölt maximumra, az eredmény: kicsit kevesebb, mint 2 óra lett. Ennél viszont érdekesebb, hogy 10 perc alatt mennyi megy bele, hiszen általában ennyi idő után is tudnak ezek az eszközök 2-3 órányit zenélni. Nagyjából 350 mAh-val tölt, vagyis 10-12 perc alatt kb. 60-70 mAh megy bele, ami durván tényleg elég 2 órányi zenélésre.

A mikrofonja kiváló, Tamás kolléga áradozott róla, hogy mennyire jó a hangja,

gyakorlatilag nem tudta megkülönböztetni a telefonos beszélgetés minőségétől. Ami viszont nekem tűnt fel, az a váltás a zenehallgatás és a beszélgetés hangja között, nagyon érezhető a különbség, amikor bekapcsol a mikrofon oldali zajszűrés.

Erről egyébként alig ír valamit a sajtóanyag, a cég helyenként indokolatlanul szerény. És ha már levágás, akkor a bekeverés is jól működik, a Transparency móddal tényleg jobban lehet hallani a környezeti hangokat, ami a gyalogos közlekedés esetén lehet életmentő.

A fejes képes az Edifier Connect apphoz is csatlakozni, amiben nagyjából ugyanazokat a beállításokat végezhetitek el, amit a gombokkal is. Ez a része teljesen jól működik, ráadásul kiírja a töltöttségi értéket is százalékos formában. Az app többi része viszont felesleges, gyakorlatilag az Edifier kínai webshopját tölti be, azt is a távolság miatt tetű lassan. Nem éreztem túl nagy késztetést, hogy használjam, mert az eszköz enélkül is kiváló.

Összegzés

Azt hiszem megtaláltam a 20 000 Ft alatti kategória legjobb fejhallgatóját. Végre van egy ANC-s modell, amibe alig tudok belekötni, a szokásos sirámaimat tudom elmondani, hogy lehetne az anyaghasználat jobb, a pántállító mechanika műanyag, és nem lehet eléggé kicsire összecsukni. De hát szinte egyiket se lehet 20K alatt, szóval tulajdonképpen mire is rinyálok? Cserébe jó a hangja – hangyányit kevés a basszus -, remek az ANC, alacsony a késleltetése, nem csúsznak a hangok, elég sokáig bírja, gyorsan újra lehet tölteni, kiváló a mikrofonja, és persze olcsó.

Így új királyt avatunk a legolcsóbb ANC-s fejhallgató trónján, amit 18 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihettek haza a BGHU1388  kóddal, a szállítás ingyenes, a Banggood pedig fizeti a termékei után az áfát.

Pro

 • Remek hang
 • Kiváló zajszűrés
 • Tökéletesen használható, zajszűréssel ellátott mikrofon
 • Viszonylag hosszú üzemidő, elég gyors töltés
 • Jó összerakottság
 • Visszafogott, mégsem jellegtelen kinézet
 • Meglepően olcsó

Kontra

 • Nincsenek kiegészítők a dobozban
 • Nem hajtható össze elég kicsire
 • A pánt állítómechanikája műanyag és nem fém

hirdetés