hirdetés

Anker SoundCore Life Q30 ANC-s fejhallgató

Egy legenda, olcsón

hír
Anker SoundCore Life Q30 ANC-s fejhallgató 1
írta: Don Kartács
2021-11-25

Vannak legendás darabok a kínai hangkeltő eszközök között, az egyik ilyen a sajnos már nem kapható GGMM M3. A másik ilyen az Anker SoundCore Q30 és Q35-ös fejhallgatók, amikről mindenki, akinek van, folyamatosan áradozni szokott. A kisebbik Q30-as modell egy 60 óra üzemidővel felvértezett, ANC képes fejes, aminek állítólag nagyon szép a hangképe is. Általában 30-35 000 Ft körül lehet elérni, de most egy jó kis kuponkombóval – bolti store kupon és az admitadBF7 segítségével – le lehet tornászni az árát 24 200 Ft-ra, ráadásul polák testvéreinktől küldik ingyenes szállítással.

Anker SoundCore Life Q30 – Néha nagyon összejön

Szerintem a nem high-end kategóriában úgy működik a hangkeltő eszközök gyártása, hogy próbálkoznak a kínaiak, és néha véletlenül nagyon összejön nekik a mutatvány, így keletkeznek az ár/értéket meghazudtoló termékek, amik sokkal jobban szólnak, mint amire az árcédulából tippelnétek. Az Edifier, a BlitzWolf – leginkább a BW-ANC5-tel -, a OneOdio is villant néha nagyot, de szerintem a műfaj koronázatlan király a 1More volt a Dual és Triple Driver termékeikkel.

Minőségi zenehallgatáshoz viszont szerintem fejhallgatót kell venni,

mert az öleli körbe a fület, „ápol és eltakar” és egyben izolál is, plusz a sokkal nagyobb membránfelület miatt bensőségesebb lesz a zene. Valójában egy fejesnél, amit a csendes szobában használtok, van értelme az olyan nagy sávszélességű átviteleknek, mint az LDAC, ezt tudja méregdrágán az Anker SoundCore Life Q35. Akinek viszont nincsen 50 gurigája erre a mókára, és szeretné kültéren használni a fejhallgatóját, annak a Q30 való, és tapasztalataim szerint a kültéri zaj többet ront a zene minőségén, mint az átviteli szabványok szűkössége, és ezzel el is jutottunk a cikkünk tárgyához. A Q30 kinézete semmi extra, de szerencsére nem csúnya, és az anyagok minősége sem kelti a gagyiság érzetét, viszont a technológiai vívmányai sokkal érdekesebbek az anyaghasználatnál.

A Q30 egy BT 5.0-t támogató fejes – a párosítást NFC segítségével is megejthetitek -, ami a két leginkább elterjedt SBC és AAC átviteli szabványt támogatja. Az alap üzemideje 60 óra, amit az ANC aktiválásával 40 órára lehet csökkenteni, de még ez is brutálisan sok. Most jön viszont a jó rész, mivel rendelkezik gyorstöltéssel, 5 perc alatt 4 órányi zenére elegendő energiát lehet beletolni a Type-C portján keresztül, ezt már a OneOdio A30-nál is nagyon díjaztam. Természetesen van rajta jack csati is, ha valaki kábelesíteni szeretné a Life-ot. Amit mindenki említeni szokott, hogy viszonylag könnyú – 265 gramm – és nagyon kényelmes, a kiváló fülpárnákat mindenképpen az erény oldalára kell felvésni.

A fő érv a vásárlás mellett viszont az ANC, amelyet 3 lépcsőben is lehet állítani.

Sok helyen olvastam, hogy a zajszűrése kategóriaelső ebben az „under 200 USD” szegmensben, ami azért vicces, mert jelenleg az ára 100 dollár alatt van, itt pedig az is csoda, hogy van egyáltalán ANC. Nyilván, nem egy Sony WH-1000MX4, de nem is annyiba kerül, ráadásul tud transparency módot is, amikor bekeveri a kívülről érkező zajokat. Ez nagyban megkönnyíti a túlélést a gyalogos közlekedés során, hiszen ott mindig ti lesztek az „underdog” a járművekkel szemben.

Ami a hangját illeti, enyhe V karakterisztika jellemzi,

de mivel appból állítható a hangképe, ezért tulajdonképpen össze lehet hozni egy számotokra sokkal kellemesebbet is, ha az alap valamiért nem felel meg. Összesen 22 előredefinfiált mód között váltogathattok, ami elég durva, egyetlen konkurensre sem emlékszem, aki ennyit nyújtott volna.

Összefoglalva a lényeget, ilyen sokrétű fülest ennyiért más gyártó nem ad. Az ára 24 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., amit egy jó kis kuponkombóval – bolti store kupon és az admitadBF7 segítségével – lehet összehozni, ráadásul polák testvéreinktől küldik ingyenes szállítással. Nagyon remeg a buy gomb fölött a kezem.

hirdetés