hirdetés

Edifier W860NB BT fejhallgató teszt

Csúcsok csúcsa?

teszt
Edifier W860NB BT fejhallgató teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-01-07

Végre megkaparintottam a csúcs Edifier fejhallgatót, a W860NB-t. Kiváló anyaghasználat, dögös kinézet, aktív zajszűrés, NFC, aptX átvitel, „végtelen” üzemidő és hasonló okosságok. A cucc viszont már nem mai darab, de az sem véletlen, hogy ennyit vártunk a teszttel, hiszen az ára szépen lekúszott a 60 000 Ft-os árkategóriából a 35 000 forintosba. Természetesen erre is van EU Priority Line áfa- és vámmentes szállítás is, amivel megúszhatók a többletköltségek.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 6
 • ár/érték arány: 9

8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első
 • BT 4.1-es átviteli szabványt támogat
 • micro USB-n tölthető Type-C helyett (nincs gyorstöltés)
 • fura érintésalapú vezérlést kapott (ani nem is működik jól)
 • érdekes ergonómiai hiba a forgatható fejen

A fentiek helyett az újabb cuccok már BT 5.0-val operálnak, aminek nagyobb a hatótávja és kisebb a fogyasztása. A micro USB port egy kicsit ódivatú megoldás, főleg, hogy az újabb cuccok mind Type-C porton gyorstöltenek, mint például a Oneodio A10, ami 10 perc töltéssel 2 órányi zenélésre elegendő energiát szippant magába. Ezzel szemben a W860NB teljes feltöltése 4 órát vesz igénybe, igaz ezért 45 órányi üzemidőt kaptok ANC nélkül és 25-öt ANC-vel, ami több mint tisztességes, de már ezzel sem lesz kategóriaelső, megint az a fránya A10 tesz neki keresztbe.

Vicces – vagy inkább idegesítő – ergonómiai hiba, hogy ha a jelölésnek megfelelően teszitek fel a fejhallgatót, akkor rossz irányba lehet csak kifordítani a fülpárnákat. A forgatható vég elvileg két dologra lenne jó:

 • nagyon könnyen összecsukható a W860NB, és kis helyen tárolható
 • ha nem hallgattok zenét, akkor lehúzhatjátok a nyakatokba és lefordíthatjátok a fülpárnákat a mellkasotokra

Mármint csak lefordíthatnátok, ha nem kifele akarnának fordulni a párnák, ami viszont egy kényelmetlen pozíció. Nem tudom, hogy ezt hogyan nézték be a készítők, lehet az oldalakat cserélték fel, de nem ehhez szoktam az Edifier kapcsán. Azt az ergonómiai hibát viszont nem követték el, amit a Oneodionak az A30 és A40 kapcsán sikerült, hogy az ANC-t külön ki kell kapcsolni, akkor is, ha már a fejhallgatóval ezt megtettétek, különben szép lassan magától lemerül. Az Edifier W860NB viszont „világelső” a standby időben, 800 órán át bírja a „nem zenélést”, már amennyiben valaki lusta megnyomni a kikapcsoláshoz azt az egy gombot, ami van rajta.

 

Edifier W860NB – Ezt a használatot ki találta ki?

Amennyire erős volt a W830BT kapcsán az Edifier ergonómiában, annyira bénán oldotta meg a W860NB vezérlését. Szerintem ez a baki a nagy erőlködésnek köszönhető, hogy itt valami nagyon trendi dolgot kell létrehozni, ezért is döntöttek úgy, hogy a jobboldali fejpárna külső részét teljes egészében egy érintőfelületté teszik. Tehát nincsenek tök logikusan elhelyezett, vakon is kitapintható gombok, helyette az ujjatokkal kell szambázni a jobb oldali részen. Az elv az, hogy ha középről felfele vagy lefele húzzátok, akkor hangosít vagy halkít, a jobbra-balrával pedig lapoz, elvileg.

Van még a dupla kopp, amivel az elindítás és a megállítás, illetve a hívások felvétele eszközölhető, már amikor működik. De ezt nagyon ritkán teszi, sokkal inkább véletlenszerűen csinál valamit vagy inkább azt sem. Totálisan random mi fog történni, eleinte azt hittem, nekem túl száraz a bőröm és azért nem funkcionál, így odaadtam másoknak is, hátha ők szerencsével járnak. Nem jártak, vagyis ez bukta, Edifier módra. Sokkal jobb lett volna megtartani a W830BT megoldását, ahol három fizikai gombocska tudta ugyanezt, csak jól.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Az Edifier W860NB-nek nagy szerencséje, hogy a fenti fiaskót sok-sok extrával kompenzálja:

 • NFC, a gyorsabb BT kapcsolat felépítésért (tökéletesen működött, de kicsit trükkös megtalálni a telefonnal)
 • aptX támogatás
 • 2 eszköz egyidejű csatlakoztatása Bluetooth kapcsolaton keresztül

Na és persze a brutálisan jó hang,

amit nagyjából minden komolyabb cuccuk, így a W860NB is tud. Az összes hangsávon patent, semmi összefolyás, széles a színpad, jól kijönnek a hangszerek, az ének, és ha kell, akkor pedig a basszust is kitolja magából. Vagyis makulátlan a hangkép, főleg ennyiért, és kellően részletes is ahhoz, hogy mindenféle zenét hallgassatok vele. Amit kiemelnék az a basszus, olyan részletes, hogy lehidaltam tőle, mégsem V alakú a hangkarakterisztika. Próbáljátok ki a Johnny Cash- God’s gonna cut you down című számával és sírni fogtok a gyönyörűségtől, de a Dire Straits-Money for nothing gitárszólója is megér egy hallgatást.

Az aktív zajcsökkentés itt is rontja a hangminőséget, de azért nem vészesen. A W860NB-ben az ANC nagyjából úgy muzsikál, mint az Edifier TWS NB2 TWS füles, szerintem ugyanaz az algoritmus dolgozik benne, viszonylag hatékonyan. Azért elmarad a híres Sony WH-1000 XM3-tól, de így is szépen lekapja a zavaró mélyeket és a visszhangokat is, szóval nagyon nem kell szomorkodnotok. Sajnos viszi magával a zene mély tartományának egy részét is, szóval a minőségi zenehallgatáshoz inkább kapcsoljátok ki az ANC-t.

Találtam még egy anomáliát az Edifier W860NB kapcsán, ez pedig a passzív mód, vagyis amikor a jack csatlakozón keresztül használjátok. Ilyenkor automatikusan bontja a BT kapcsolatot, de nem kapcsol ki, illetve az ANC is használható. A kábelen nincsenek vezérlő gombok, az érintőpanel pedig ilyenkor lekapcsol, szóval marad a szoftveres állítgatás Windows vagy Android alól. Hagyományos Edifier erény – kellene hogy legyen – a jó mikrofon, de itt egy picit torzítja a hangot, vagyis nem ez lett a cég legjobb dobása, egy kicsit tompa az összhatás.

Összegzés

Az Edifier W860NB a cég csúcsterméke, de nem szólt akkorát mint vártam. Különösen azért nem, mert elég sok elavult részlet található rajta, amire magyarázat, hogy lassan másfél éve megjelent. Nincs gyorstöltés micro USB-n keresztül, csak 4.1-es BT szabványt támogat, pocsék az érintés alapú vezérlése és eléggé béna, hogy nem lehet jó irányba befordítani a fülpárnákat. Ezzel áll szemben a kiváló hangkép, a jól működő aktív zajcsökkentés vagy a rendkívül hosszú üzemidő. A minősége is igencsak rendben van, a kényelme pedig tényleg pazar.

Ezeket kell valahogy értékeléssé összegyúrni, meg azt, hogy az ára szépen eseget, jelenleg 35 000 Ft-ot kérnek érte, pedig most nincsen semmilyen akció. A gond az, hogy Oneodio A30-at 21 000-ért, A10-et pedig 25 000 Ft-ért is el lehet hozni – vagy ennél is olcsóbban a New Year Deal keretén belül -, de jellemzően szénné akciózzák őket az év nagy részében. Nyilván a minőségük nem üti meg az Edifier W860NB szintjét, de jelentős árelőnnyel rendelkeznek és modernebbek is, én azokat vinném, de a választás végső soron a tietek.

Pro

 • Kiváló hang
 • Jól működő ANC és NFC
 • Remek minőség és dizájn
 • Nagyon hosszú üzemidő

Kontra

 • A mikrofon lehetne jobb is
 • Nincs gyorstöltés, 4 óra feltölteni
 • Nagyon rossz érintésalapú kezelés
 • Jelentős ergonómiai hiba a fülpárnák befordításánál

hirdetés