hirdetés

BlitzWolf BW-ANC5 zajszűrős fejhallgató teszt

Jó lépés a zenei sakkjátszmában

teszt
BlitzWolf BW-ANC5 zajszűrős fejhallgató teszt 1
írta: Don Kartács
2021-10-07

A BlitzWolf előrukkolt egy zajszűrős fejhallgatóval, ami minőségben és tudásban is szintet lépett a korábbiakhoz képest. Ha leemelitek a fületekről, megállítja a zenét, elmuzsikál 50 órát, pikk-pakk feltölthető, és persze remekül eliminálja a háttérzajt. Az anyaghasználata pedig nagyon nem blitzWolfos, nem kelt olcsó hatást, de ezzel az ára is magasabb régióba szökkent. 27 600 Ft azért már nagyon nem a belépőkategória, viszont ez az összeg már tartalmazza az áfa-és vámmentes szállítást is.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Két dolog azért nem tetszett, az egyik, hogy nem lehet behajtani a fejhallgató fülpárnáit

– így nehezebb lesz szállítani, mert kisebb helyen fér el -, illetve, hogy nem is billenthetők lefele. Ezek leginkább kényelmi dolgok és nekem így is tökéletes volt a fejes, de lehet másnak eltérő a fejformája és az állítgatás hiánya okozhat gondokat. A kötelező 3,5 mm-es jack portot szerencsére nem spórolták le, de gyanítom, hogy mindenki a BT 5.0 vezeték nélküli átvitelt fogja használni. Bár a cég külön nem emeli ki, de azért elég gyorsan is fel lehet tölteni a Type-C portján keresztül – hangot nem visz át, ezt a ziccert kihagyták -, az üzemideje pedig 50 óra ANC nélkül és 40 óra bekapcsolt ANC-vel, ezzel jó néhány repülőutat túl lehet élni, ami azért elég erős még ebben a nagyon kompetitív kategóriában is.

A BT átvitel kapcsán érdemes még megemlítenem, hogy elég brutál a hatótávja.

Teljesen véletlenül fedeztem fel, és a sajtóanyag sem említi, de 3 falon keresztül is tökéletesen szólt, semennyire nem akadozott a zene, ez újabb jó pont az ANC5-nek. A vezérlése pofonegyszerű, jobb oldalon bekapcsolhatjátok, illetve a gombokkal állítgathatjátok a hangerőt, bal oldalt pedig a három mód – ambient, ANC off, ANC on – között lapozgathattok. Mindkét fülpárna alá beépítettek egy infravörös szenzort, ami figyeli, hogy viselitek-e a fejhallgatót. Ha leemelitek, megállítja a zenét, ha visszarakjátok újra elindítja. YouTube-nál és Aimpnál tökéletesen működött, viszont pl. a VLC player vezérlését már nem tudta átvenni, de azért így is hasznos a funkció.

A kiegészítőket a “jegyzőkönyv teljessége miatt” érdemes megemlítenem: jár hozzá egy kellemes kemény tok, egy jack kábel és egy átalakító, illetve az elmaradhatatlan Type-C végű madzag.

 

BlitzWolf BW-ANC5 – Előremutató fejlődés

Ma már nemcsak az fontos, hogy egy fejhallgató hogyan szól – de nyilván még mindig ez az elsődleges -, hanem hogy milyen egyéb kiegészítő funkciókkal rendelkezik. Gondolok itt az ANC-ra és az ambient soundra, amik mára eléggé alap dolgokká váltak. Szinte minden komolyabb füles vagy fejes tudja, ebben az új király az Elevoc Clear, de a 1More Dual Driver is igen erős versenyző, sőt a BlitzWolfnak is van ilyen terméke ANC3 néven.

Az ambient – transparency vagy passthrough kifejezéssel is lehet találkozni – mód bekeveri a zenébe a külső hangokat,

azért, hogy a nagyvárosi közlekedést könnyebben túléljük, lévén gyalogosként a tápláléklánc alján helyezkedtek el 20 tonnás a távolsági buszokkal szemben. Szóval nem baj, ha hallunk valamit abból, ami körülöttünk történik. Az ANC pedig az ambient mód antitézise, kint tartja, amit kint kell, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy kiszűri a háttérzajt, vagyis frekvenciákat vág le. Mindkettőhöz rengeteg mikrofon kell, hiszen az elektronikának valahogyan érzékelnie kell, mit kell beengedni vagy eltüntetni.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

A jellemző felállás az oldalankéti 3 miki, vagyis összesen általában 6 db-ot tartalmaznak az ilyen eszközök, és ez a BlitzWolf esetében sincs másként. És az ANC5 hozza is kötelezőt vagy annál egy kicsit többet is, hiszen mindkét funkció remekül működik. Ezek az új zajszűrések sokkal jobbak, mint mondjuk 2 éve, nyilván nem érik el a legendás Sony WH-1000 XM3 szintjét, de nem is kerülnek 100 rugóba. Elvileg az ANC mindig rontja egy kicsit a zene minőségét, de én ezt ebben az esetben nem vettem észre. Vagyis szinte végig zajszűréssel használtam, és még egy csendes szobában is segít az olyan zajokat eltüntetni, mint a billentyűzet kopogása. Tesztelőként és cikkíróként kb. havi 3 millió karaktert ütök le, és nagyon nem mindegy, hogy ezt mind végighallgatom-e, vagy sem.

Azért itt is volt egy apróság, amit nehezményeztem, ez pedig az, hogy csak SBC/AAC audio kódolást támogat a fejhallgató. Ha valahol lehetne minőségi zenét hallgatni, az pont egy csendes szoba, vagyis ha kezelné aptX HD vagy az LDAC szabványokat, akkor még egy lépést lehetne tenni a felé, amire azt mondom: minőségi zenehallgatás. Azért, hogy képben legyetek, ez mennyibe kerül, az ANC5 legközelebbi konkurenciája talán Anker Q30/35 páros, a Q30 hasonló áron kelleti magát, a Q35 viszont jellemzően 150 dollár körül érhető el, ami bő 45 000 Ft, vagyis az egy magasabb kategóriába sorolt zajkeltő.

Az előbbi felvezetésre azért volt szükség, mert az ANC5 hangja nagyon szép. Ez a 40 mm-es membrán igencsak jól szól, cizelláltak a hangok, csomó olyan apró részletet ki lehet hallani a zenéből, amit olcsóbb fejhallgatókkal nem. Például a Michael Jackson számokban rengeteg hangszer szól a háttérben, és egy Billie Jeanben egész sok apróságot fedeztem fel, amit eddig nem. Szóval egyértelműen a jobbak közé tartozik az ANC5, különösen azért, mert nincs zavaró hibája, pl. az éles magasakat és a püfölő mélyeket is mellőzi. Egy kis basszust még elviseltem volna, vagy egy beépített ekvalizert, amivel váltogatni lehet az előredefiniált hangprofilok között, de így is igencsak dicséretes, amit a mérnökök összehoztak.

Bár nem jellemző, hogy az emberek fejhallgatókat használnak headsetként, erre is van lehetőség.

A beszédminőség itt is nagyon jó, de mivel nincs ENC – vagyis beszéd oldalon nem szűri ki a zajt a hardver – ezért forgalmasabb helyeken sokat romolhat a hallhatóság. Bevallom, ezt nem teszteltem autóban, mert eléggé életszerűtlen ilyesmiben vezetni, de szükségmegoldásnak egy gyors telefonálás erejéig ez is megteszi.

Összegzés

Igencsak kedvemre való termék lett a BlitzWolf BW-ANC5, ami egy kiváló fejhallgató. Vannak apróbb hiányosságai, például szerintem nem lehet elég kicsire összecsukni, nincs beépített ekvalizere, amivel egy kis extra basszust lehetne hozzácsapni a zenéhez, illetve nem támogatja a komolyabb hangkódolási eljárásokat sem, mint pl. az LDAC. Viszont az igazság az, hogy ebben a 100-120 USD-s ársávban a konkurensek sem, drágábban meg nyilván a BlitzWolf is ad toronyórát lánccal, csak fizessétek ki.

Az alaptulajdonságai viszont nagyon jók, kiváló a hangképe, elég jó a mikrofonja, nagyon kényelmes, a zajszűrés és az ambient sound is szépen teszi a dolgát, remek az anyaghasználata, brutális az 50 órás üzemidő, gyorsan feltölt, mi kell még? Például egy jó ár, ami a 36 000 Ft-ból a 27 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot csinál. Szerencsére pont van rá akció, és ez az ár már sokkal emészthetőbb, ráadásul a BG Express áfa- és vámmentes szállítását is tartalmazza, így az ajánlott kategóriába kerül a termék.

Pro

 • Sokkal jobb minőség, mint amit a BW cuccoktól megszokhattatok
 • Remek hangkép
 • Hosszú üzemidő
 • Jól működő ANC
 • Teljesen használható mikrofon
 • Kemény hordtok a dobozban
 • Szenzor figyeli, mikor viselitek, ha leveszitek, megállítja a zenét

Kontra

 • A dizájn nem lett túl emlékezetes (árulhatnák több színben is)
 • Lehetne beépített ekvalizer, amivel a hangkép módosítható
 • Nem csukható össze kicsire, ez nehezíti a szállítást

hirdetés