hirdetés

Edifier W800 BT fejhallgató teszt

Jellegtelen tökéletesség

teszt
Edifier W800 BT fejhallgató teszt 1
írta: Atika
2019-06-06

Ha valaki nem szereti az agybadugós zajkeltőket, akkor valószínűleg abba az irányba fog kacsingatni, ahol az Edifier W800 BT is megvetette a lábát, a Bluetooth képes fejhallgatók felé. A gyártó neve már önmagában erős érv a vétel mellett, amelyet a letisztult dizájn és a kellemes hangzás tesz kerek egésszé. A visszafogottságában is elegáns fülesért 13.500 forintot kérnek, ráadásul EU Priority Line-nal áfa- és vámmentesen rendelhetjük meg.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 7
  • felszereltség, funkciók: 9
  • ergonómia: 9
  • ár/érték arány: 10

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A fület takaró párna kényelmes, nem túl nagy, de nem is kicsi, ezek szerint a fülcimpám is átlag méret, mert nekem nagyon kényelmes volt. Én személy szerint utálom ezeket a pamutszerű, szőrős anyagból készült fülfedőket, amik minden dzsuvát összeszednek, itt szerencsére nem ebből, hanem műbőrből készült ez a rész. Hogy ez mennyire jó? 32 fokban azért bele lehet izzadni, de normális körülmények között tökéletesen helyt áll. Felül a pánt elég tág határok között állítható, így a “nagyfejűek” is magukra tudják majd igazítani.

Edifier W800 BT fejhallgató teszt 6

Edifier W800 BT fejhallgató tesztje

A használat nem egy megfejthetetlen talány, összesen három gomb áll rendelkezésünkre a jobb oldali membrán külső részén. A nagy kapcsolja be és teszi párosító módba az eszközt, a kisebbek pedig a hangerőállítást valósítják meg. Ugyanitt találjuk a töltésért felelős micro USB portot, balra pedig csak a szokásos jack csatlakozó jutott.

Az Edifier W800 BT 4.0-s szabvánnyal kommunikál, és 800 óra standby, illetve 35 óra hasznos üzemidőt ígér a gyártó, szóval új életcélt találtam magamnak: lemeríteni a fülest. Én nagyjából 3 nap zenehallgatás után adtam fel a projektet, valami brutális, mennyit bír. 1.400 mAh az akkumulátor kapacitása, ami tényleg nagyon sokáig kitart, konkrétan addig, amíg simán elfelejtjük, hogy néha azért tölteni kellene.

A másik kifejezetten kellemes tulajdonsága, hogy automatikusan vált a 3,5-ös jack és a BT kapcsolat között. Ha bedugjuk a kábelt, átáll a másik irányra, és kész. A hatótáv a gyár szerint Bluetooth kapcsolat esetén durván 10 méter, amit én is meg tudok erősíteni. Ellenben ha bemegyünk egy fal mögé és megszakad a kapcsolat, majd utána újra kilépünk mögüle, az átvitel elég lassan épül fel újra. Ez a Flac fájlok esetében néha jelentős hangminőség romlással járt, mintha nem tudna átvinni megfelelő mennyiségű adatot. Kikapcs, bekapcs és újra jó, tipikus Bluetooth 4.0 hiba.

Ahogy kezdtem egyre inkább “belakni” a fejhallgatót, arra döbbentem rá, hogy teljes mértékben azonosulni tudok az Edifier filozófiájával. Ez leginkább abban nyilvánul meg, hogy észrevétlenül teszi a dolgát. Nem nyom, mert a párnázás oldalt és felül is jó, nem enged be túl sok zajt, mert kellően takarja a füleinket az oldalpárna.

Sőt, nem piszkál bele az eredeti hangszínekbe sem, nem mondhatjuk rá hogy V a karakterisztika, hogy nem jó a magas kiemelés, ez pont úgy szólaltat meg minden hangot, ahogy azt az alkotók elképzelték. Ez persze sok embernek nem felel majd meg, hiszen nem dübörög majd a „dárenbész”, sőt a „diumdisum sem lesz vityum vityum”. Aki basszussal agyonnyomott dínom-dánomot szeretne, az a Sades SA-903-at keresi, ami nem mellesleg játékok mellé is tökéletes, nem pedig az Edifier W800 BT fejest. Ezt zenehallgatásra tervezték, abban erős, arra is kell használni.

Edifier W800 BT fejhallgató teszt 7

Ugyanez igaz a vezérlésre is, minden nagyon egyszerű, hosszan nyomva számot léptet, röviden hangerő állít a két kisebbik gomb. Elvileg a „bekapcsoló kapcsoló” meg is állítja a tracket, ehelyett nekem mindig az adott szám elejére ugrott, ami lehet akár általam elkövetett user error is.

Képes egyébként headset módban is működni, mivel a jobb oldali 40 mm-es membrán alatt egy mikrofon is helyet kapott. Ez a felhasználási mód valahogy idegen az Edifier W800 BT-től, autóban soha nem ülnék egy ilyennel a fejemen, mert nevetségesen néznék ki, otthon pedig csak elvétve van olyan helyzet, hogy ne tudjam a fülemhez nyomni a mobilomat, de akinek ez a vágya, az kipipálhatja ezt a rubrikát is. Persze a mikit el lehetett volna helyezni  egy szájhoz közelebb eső, kihajtható száron is, de azért így is teszi a dolgát.

Összegzés

Engem személy szerint lenyűgöz ez az észrevétlen tökéletesség, amelyet az Edifier W800 BT képvisel. Végre egy eszköz, ami nem akar többnek látszani, mint ami, sőt nagyon hanyag eleganciával viszi véghez a mindennapok egyik legfontosabb tevékenységét: a zenelejátszást. Ezzel viszont nem fogunk villogni a haverok előtt, mint a Beats fülesekkel, sőt ordenáré színekben sem képes villogni, mint egy Razer, de a szokatlan formákat sem teszi magáévá.

Helyette 35 órán át marad üzemképes, gyakorlatilag nulla belepiszkálással szólaltat meg mindent, extra kényelemben. Csak éljük túl az első 5 percet, amíg túltesszük magunkat a jellegtelen külsőn, és igyekezzünk nem kómába esni. Utána imádni fogjuk, még akkor is, ha ez csak egy 13.500 forintos Edifier, amelyet European Direct Mail-lel áfa- és vámmentesen rendelhetünk meg. Aki pedig többet invesztálna bele, az ebben az irányban keresgéljen.

Pro

  • Brutális üzemidő
  • Remek hangzás
  • Jack csatlakozó
  • Kényelmes

Kontra

  • Jellegtelen kinézet

hirdetés