hirdetés

Edifier W830BT fejhallgató teszt

Szerelem, első hallásra

teszt
Edifier W830BT fejhallgató teszt 1
írta: Atika
2019-06-06

Sokszor méltattam már a márkát, de azt hiszem most tényleg sikerült telibe találniuk a céltábla közepét az Edifier W830BT modelljükkel. A kifejezetten kellemes, háromféle színösszeállításban választható tokozás kiváló minőségű sugárzókat rejt, aptX veszteségmentes átvitellel operál, és olyan üzemidővel, amit le se merek írni a bevezetőben, de konkrétan eldobtam tőle az agyamat. Jelenleg 27.000 forint, így árának minden fillérét megéri, egyszerűen imádom.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 8

9

Népítélet

9.3

 • megbízhatóság:9
 • design és anyagminőség:8.5
 • felszereltség, funkciók:10
 • ergonómia:9
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

Az összhatás viszont nagyon kellemes, és szerencsére a kezelőszerveket is megfelelően helyezték el. Kedvencem, hogy szabadon tekergethetjük a pántot az Edifier W830 BT fülesen, így fele akkora méretre is összecsomagolhatjuk, mint amit első ránézésre gondolnánk. Ráadásul a kézzel gyömöszölésből az is kiderült, hogy nagyon rugalmas az egész felépítmény, szerintem évek múlva sem akar majd széthullani.

Annak ellenére, hogy ez egy wireless eszköz, kapott egy 3,5 mm-es jack bemenetet is – amit ha használunk, lekapcsolja az eszköz a BT chipet -, tehát “bekábelezhető” igény szerint, de én maradtam az aptX támogatott Bluetooth-nál. Apró finomság, hogy a töltés gyanánt használható micro USB portot egy a dizájnhoz színben illő porvédő sapka zár le.

Edifier W830BT fejhallgató teszt 8

Edifier W830BT fejhallgató: hú de jó vagy

A kellemes összhatás után, jöhetett a próba, illetve a bejáratás. Általában 15-20 óra után szoktam véleményt mondani egy eszközről, ez persze nem egy egzakt szám, de mivel annak idején a Bluedio T6 esetében a gyártó ezt a referenciaidőt adta meg, ehhez szoktam magam tartani.

Az Edifier modellek híresek arról, hogy brutális az üzemidejük, az általam körberajongott Edifier W800BT-t most éppen Atti kollégám nem tudja lemeríteni, ami jelen esetben 3 napon át tartó, napi 8 órás zenehallgatást jelent. Ez meg is felel a hangkeltők kiadós “betörésének”, jöhet egy feltöltés, és mehet a teszt. Csakhogy, az Edifier W830BT fejhallgató 1 hét után sem akart lemerülni, így gyorsan megnéztem a gyári specifikáció szerinti üzemidőt: 96 óra! zenehallgatás és 1500 óra stand-by idő, mi van?

Ez brutálisan sok, ezt objektív módon egyszerűen képtelenség tesztelni – én is ott hagytam napokra, hogy egymagában zenéljen – , de azt ki merem jelenteni, hogy átlagos felhasználás mellett havi egyszer kell feltöltenünk, ami azt hiszem, minden konkurenst magasan ver. Már ezért is megvenném, na de a hang, ami kijön belőle, ennyiért zseniális. Persze a 27.000 forint nem kevés, de mondjuk egy Mantistek GH2-höz, de akár a kisebbik Edifier W800BT-hez képest is legalább egy kategóriányi az ugrás minőségben.

Edifier W830BT fejhallgató teszt 10

A hangképét imádtam, ugyanis sem az alsó, sem a közép, sem a magas tartomány nem szenved csorbát a másik kettő javára. Kellő mennyiségű a basszus, de a karakterisztika mégsem V, ugyanúgy halljuk az énekhangot is és magas frekvenciás hangszereket is. A zenészek nem egy kupacban ülnek a sarokban, hanem mindegyik onnan szól, ahonnan egy zenekarból is várnánk.

Mindenféle muzsikával próbálgattam, legyen az rock, pop, komolyzene, vagy annak a modernizált változata – mint Lindsey Stirling dubstep violinja -, ahol sok magas és mély hang is egyszerre van jelen, mindegyiket remekül megszólaltatja az Edifier W830 BT. Ráadásul egyáltalán nem fárasztó az órákon át tartó muzsikahallgatás sem, remek a kényelem, nem nyom, nem izzaszt, szóval tényleg minden adott ahhoz, hogy remek élményben legyen részünk.

Játékokhoz is használható, nagyon kicsi a késleltetése, persze erre vannak jobb megoldások is – például fele ennyiért a direkt gamer Sades SA-903 -, de aki játszani ÉS zenét hallgatni is szeretne egy eszközzel, annak nem rossz választás az Edifier közepes modellje.

Ráadásul kifejezetten funkciógazdag a fejes, és bár én ezeket eddig nem használtam rendszeresen, végre lehetőségem nyílott a próbálgatásra. Az egyik az aptX, ami veszteségmentes Blutetooth átvitelt tesz lehetővé. Ez ugyan a hangminőséget nem javítja, de ha FLAC vagy egyéb fájlokat használunk, lehetőséget ad a teljes spektrum átvitelére, vagyis nem csorbítja a zenei élményt.

A másik az NFC, amit a fejes bal oldalán kell keresnünk és a telefonunk érintésével építhetjük fel a kapcsolatot. Az NFC – Near Field Connection – egy nagyon kis hatótávolságon működő, gyors kapcsolatfelépítést lehetővé tevő technológia, általában fizetésre használjuk, de itt a BT csatlakozási mechanizmust váltja ki, az adatközlés továbbra is Bluetooth-on történik. Azt mondanám rá, hogy olyan ez, mint a kulccsal való szőrözés helyett egy kártyás hotelszoba ajtót kinyitni, a lényeg a kényelem. Kár hogy nekem két telefonnal sem működött, más tesztelőknél viszont igen, szóval valószínűleg egyedi hibáról van szó.

Edifier W830BT fejhallgató teszt 11

Természetesen, mint ma már minden ilyen eszközt, ezt is használhatjuk headsetként, a mikrofon a jobb oldali fülrész alsó peremére került, ami még ennél a kialakításnál a legjobb hely, hiszen mikrofonszárunk nincsen.

Ami az Edifier W830BT beszédhang minőségét illeti, nem rossz, de egy picit távoli, emiatt lenne jobb egy mikrofonszár, de akkor az elrontaná a dizájnt, és így is használható a dolog, de én inkább egy jó headsetet preferálnék helyette, és maradnék a szívbemarkoló zenehallgatásnál, amit az Edifier W830BT nyújtani képes.

Összegzés

Ritkán áradozom annyira egy eszközről, mint az Edifier W830BT fejesről, és szerencsére nemcsak nekem jött be, hanem a környezetemben mindenkinek. Nagyon szépen szól, iszonyatosan kényelmes, jó használni, a 96 órás üzem- és az 1500 órás stand-by idő pedig egyszerűen nevetségesen sok. Az NFC-vel volt némi kínlódás, de mivel a BT kapcsolat jól működött, ezért nem vontam le pontot az összértékeléséből.

Én jelen pillanatban nem tudok ennél jobb vezetéknélküli fejhallgatót 27.000 Ft-ért, ráadásul a három színösszeállítás között mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. Gyorsan vegyétek meg mindet, mielőtt mások is rákapnak és nem lesz egy darab sem. Non plus ultra, van egy über verzió, hasonló adottságokkal, az Edifier W860NB, aktív, mikrofonos zajkioltással. El sem tudom képzelni, az milyen brutálisan jó lehet.

Pro

 • Kiváló hangminőség
 • Brutális üzemidő
 • Kényelmes

Kontra

 • Az NFC-t nem tudtuk működésre bírni

hirdetés