hirdetés

BlitzWolf BW-ANC3 fülhallgató teszt

Nem jó hangot hallat

teszt
BlitzWolf BW-ANC3 fülhallgató teszt 1
írta: Don Kartács
2021-07-20

A BlitzWolf is piacra dobta az új generációs fülhallgatóit, amelyek a trendnek megfelelően már zajszűréssel is rendelkeznek. Természetesen ez a megoldás is töltőbölcsős, hosszú az üzemideje, pikk-pakk feltölt, képes mikrofonjain keresztül beengedni a zajokat, szóval az aktuális csúcstechnikai elemeket vonultatja fel. Szerencsére egy jó kuponnak – BGHU0749 -köszönhetően nem is lett túl drága, 16 000 Ft-ba kerül cseh raktárból, 1350 Ft-ért hozzák házhoz, így a vám és az áfa többletköltségeit nem kell megfizetnetek. Elhozható ugyanennyiért kínai raktárból is Banggood Express áfamentes szállítással, ami csak 200 Ft, ehhez a BGHU0748 kódot használjátok.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A töltőbölcső 600 mAh-t tud, a bogyók darabonként 45 milliamperórásak, így a kettő együtt 90 mAh, vagyis összesen nagyjából 6 környi energiát tárol, ami 36 óra üzemidőnek felel meg. Ez kifejezetten sok, szerintem 1-2 hetet simán ki lehet vele húzni.

Érdemes forgatni a kézikönyvet amit adnak hozzá,

mert a vezérlés bár jóra sikeredett, elég sok az opció, amit meg kell jegyeznetek. Szerencsére tapasztalati úton is kikövetkeztethetők a dolgok, de azért leírom a legfontosabb tapizós parancsokat, hiszen ez egy érintésérzékeny eszköz. A főbb funkciókat így tudjátok aktiválni:

 • hibrid ANC: a jobb bogyó 2 másodperces nyomásával tudtok lapozni az ANC, a transzparencia mód és a funkciók kikapcsolt állapota között
 • zene lejátszása és megállítása: dupla tapizás bármelyik oldalon
 • előző dal lejátszása: bal oldal háromszori érintése
 • következő dal lejátszása: jobb oldal háromszori érintése
 • hangerő emelése: a jobb oldali füles egyszeri érintése
 • hangerő csökkentése: a bal oldali füles egyszeri nyomása
 • hívás felvétele: egy érintés bármelyik oldalon
 • hívás letétele: dupla érintés bármelyik oldalon
 • hívás elutasítása: nyomva tartani bármelyik fülest két másodpercig
 • hangasszisztens indítása: nyomva tartani a bal oldali fülest két másodpercig

Mint látható, elég sok a lehetőség, de azok legalább jól működnek. Mivel a bogyók felső része érintésérzékeny csak, ezért a szárat megfogva kényelmesen be lehet helyezni a fülbe. Az ergonómia kiváló, jól a fülben maradnak a fülesek, ezt eltalálta a BlitzWolf. A gumiharangok lehetnének jobbak, de pár dollárért lehet venni memóriahabosat a gyári 3 szett helyett, ha az valakinek nem felelne meg. A kütyü az IPX4 szabvány követelményeit teljesíti, nem egy kimondott sportfüles, de mindennapi használatra ez is elegendő védelmet ad.

 

BlitzWolf BW-ANC3 – Ez nem az én hangképem

Átevezek a gyakorlat rögös ösvényére. A két funkciót – ANC és transparency – érdemes egy kicsit boncolgatni. A BlitzWolf csak egy szintű zajszűrést tud, ellentétben pl. a 1MORE Dual Driverrel vagy a ComfoBuds-szal, de ez egész jól működik. Nem sokat ront a hangminőségen, aminek az okára majd később visszatérek. A transparency – máshol ezt pass-throughnak hívják – pedig a 2×3 db mikrofon segítségével bekeveri a külső zajokat a zenébe. Ez akkor hasznos, ha a városban mászkáltok, így halljátok a járműveket, és ez nagyobb biztonságot ad a közlekedőknek.

És természetesen van az a mód, amikor mindkét funkció kikapcsol, elvileg ez biztosítja a legjobb hangminőséget. Sajnos azonban ez alapból nem egy olyan hangkép, amit kedvelek, pedig elvileg a 10 mm-es dinamikus meghajtók akár szépen is szólhatnának. A gond az, hogy ez tipikusan a dünnyögős, brummogós V karakterisztika, amit a fiataloknak terveznek, csak hát ettől még ez nem egy szép hangkép. Ha plasztikusabb, egyenletesebb lenne, akkor is lehetne piszkálni az ekvalájzeren az alacsony frekvenciákat, így viszont alapból egy basszussal agyonvert zenei összhatást kaptok.

Ez azt jelenti, hogy az alacsony frekvencia elnyomja a középtartományt, fakó, de dübörgő a zenei összhatás, ami lehet hogy jó a beat, a drum&bass és hasonló zenékhez, de minden máshoz képest rossz. Az a gond, hogy sok, 10-15 000 Ft-os füles jobban szól, mint az ANC3, igaz, azok nem zajszűrősek, de hát nem a kabátot kell venni a gombhoz, hanem fordítva, szóval először legyen szép a hangja, aztán jöhet a többi. Ez nem annyira jött össze, nem vállalhatatlan, de a piacon vannak sokkal szebben szóló cuccok is. Mivel az SBC-n kívül komolyabb átviteli szabványokat nem támogat, ezért pl. flac fájlokkal teljesen felesleges erőlködni, sosem lesz igazán részletes a muzsika.

 A mikrofonja viszont jó, tökéletesen hallottuk egymást a hívó féllel,

viszont nincs szélzaj szűrés, és az ANC is csak a zenére vonatkozik, így autóban vagy elektromos járművön azért már kihívásokat okozhat az ordibálásmentes kommunikáció. Ettől még a beszédhang minősége remek, vagyis simán használható headsetként, ha nincs nagy háttérzaj. A BlitzWolf BW-ANC3 BT V5.0 szabvány segítségével kommunikál, aminek elég kicsi a késleltetése, emiatt a videók alatt sem csúszik a hang.

Összegzés

A BlitzWolf BW-ANC3 kapcsán elég sok minden összejött a cégnek, de a legfontosabb dologban szerintem nem üti meg a mércét. Ez pedig a basszussal telített hangkép, ami nem finom szub basszusokkal operáló, cizellált zenei összhatást kelt, hanem a brummogós fajta, amit sokan nem szeretnek. A mikrofonja jó, elég jól teszi a dolgát az ANC is, az üzemideje hosszú, és kényelmes is a füles, ami azért sokat megment a helyzetből. Alapvetően azoknak ajánlom, akik sok zúzós zenét hallgatnak, főleg a dob és a basszus kedvelőinek. Nyilván ilyen cuccokkal egyébként sem komoly zenét kell hallgatni, szóval a fiatalabb korosztálynak akár még be is jöhet ez a hangkép.

A BGHU0749 kuponnak köszönhetően nem is túl drága, 16 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül cseh raktárból, 1350 Ft-ért hozzák házhoz, így a vám és az áfa többletköltségeit nem kell megfizetnetek. Kínai raktárból is elérhető Banggood Express áfamentes szállítással, ami csak 200 Ft, ehhez a BGHU0748 kódot használjátok.

Pro

 • Kényelmes
 • Viszonylag hosszú üzemidő
 • Jó minőség
 • Elég jó mikrofon

Kontra

 • Brummogós, túlzottan basszussal telített hangkép
 • Az ANC csak egy lépcsős
 • Nem támogatja az aptX és az LDAC szabványokat

hirdetés