hirdetés

1MORE Dual Driver ANC-s fülhallgató teszt

A fejlesztés fejlesztése

teszt
1MORE Dual Driver ANC-s fülhallgató teszt 1
írta: Don Kartács
2021-06-07

Korábban vettem magamnak egy 1MORE Triple Drivert – kódnéven 1001 BT -, ami annyira bevált, hogy megvettem a nagyobbik tesót, a 1More Dual Drivert is. Ez már kétszíntű ANC-t is tud, beengedi a külső zajokat, ha arra van szükségetek, tud gyorstöltést is és még remekül is szól. Ez azért már egy drágább darab, 14 800 Ft-ot kérnek érte a BG331ccc kóddal, ingyenes vámbiztosítás mellett. Az ár már tartalmazza az EU Priority Line áfa- és vámmentes szállítást is.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.8

Népítélet

5.2

 • megbízhatóság:5
 • design és anyagminőség:5
 • felszereltség, funkciók:5.5
 • ergonómia:5
 • ár/érték arány:5.5
Véleményt írok

A gumiharangok meglepően jól izolálják a külvilágot,

viszont a megnövekedett méretnek van egy hátránya, amit elektromos járművön vettem észre: mivel kilóg a fülből, nagyobb szélzajt gerjeszt mozgás közben. Ez 20 km/óra alatt nem zavaró – ilyen mondjuk a futás -, viszont rollerezéshez biztosan nem ezt venném. Szerencsére ez keveseket érint, és a hagyományos sétafikálás közben egyáltalán nem érződik. Ami viszont igen, hogy a cucc kifejezetten kényelmes.

Annak ellenére, hogy sokan óckodnak ettől a kialakítástól, szerintem ez az egyik legjobb megoldás a fülhallgatók között.

Itt a legkönnyebb elrendezni a vezérlést is, és a 1MORE okosan, nem rakott a szárakra végtelen gombmennyiséget, hanem egy kapcsolóban kombinált több funkciót. Eggyel ki- és bekapcsoljátok a cuccot, illetve indíthatjátok a Google Asszisztenst, egy másikkal a hangerőt szabályozhatjátok, a harmadikkal a hívásokat vehetitek fel vagy utasíthatjátok el. Az ANC kapcsolására egy multifunkciós gombot alakítottak ki, balra húzva „pass through” módba lép, jobbra húzva pedig először az ANC első, dupla húzásra pedig az ANC második fokozatát kapcsolja.

A szilikon gallér végébe rejtették el a Type-C portot,

ezen keresztül lehet elektronokkal telepumpálni a Dual Drivert. Képes gyorstöltésre is, vagyis 10 perc alatt nagyjából háromórányi – tapasztalataim szerint inkább kettő – üzemidőt lehet bele tölteni, ezt egyébként már az 1001 BT is tudta. Az üzemideje alapból 7 óra körül alakul, de azt, hogy nálatok mennyi lesz, előre megjósolni meglehetősen nehéz, hiszen ez nagyon függ a pass through és az ANC használatától. Nálam nagyjából olyasmi jött össze, mint a Triple Driverrel LDAC protokollt használva, 4-5 óra, de ha nincs bekapcsolva a zajszűrés, egyből vagy 40%-kal hosszabb lenne.

Érdekesség, hogy a BT 4.2-es átvitel mellett a Dual Drivert a Type-C porton keresztül is lehet használni, ilyenkor vezetékes fülhallgatóként funkcionál, ehhez adnak adaptert is a dobozban.

 

1More Dual Driver – Levett a lábamról

Említettem, hogy a Dual Drivernek a kódneve E1004BA, amiből a két betű a Balanced Armature rövidítése, vagyis rezgőnyelves armatúrát is használnak a dinamikus meghajtó mellett. Viszont csak két meghajtó van a füles végeiben, ellentétben az 1001 BT-vel, amiben három. Ez egyébként logikus is, hiszen a Dual Driver legnagyobb hiányossága pont az, hogy ellentétben a kisöccsével, csak SBC átvitelre képes, LDAC-ra nem.

Ez egyébként a hangminőségen is érződik, még a Dual Driver is nagyon szépen szól,

de a Triple Driver egy picit cizelláltabb hangképpel rendelkezik. De miért döntöttek akkor úgy a mérnökök, hogy kihagyják az LDAC szabványt? Két logikus oka is van, az egyik az üzemidő. Mivel az LDAC és az ANC ezt együttesen annyira lecsökkentette volna, hogy az a termék már nem lett volna normálisan használható. A másik, hogy minden zajszűrés valamennyire rontja a hangminőséget, vagyis amit az LDAC protokoll „szélesebb” hangátvitelével nyertetek volna, azt elvitte volna az ANC. Összefoglalva az előbbi gondolatokat: aki jobb hangminőséget akar, amit leginkább egy csendes szobában lehet kihasználni, az vegye a Triple Drivert, aki viszont egy, a mindennapokban jobban használható fülest preferál, az a Dual Drivert.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Kanyarodjunk vissza a funkciókra, és a bal száron található funkciógombra. A „pass through” mód tulajdonképpen a mikrofonok segítségével beengedi a háttérzajokat, ez akkor fontos, amikor az utcán grasszáltok, és nem akartok túlzottan közeli kapcsolatba kerülni a közlekedő járművekkel. Ennek tulajdonképpen „ellentéte” a zajszűrés, ami leginkább a mély hangokat eliminálja. Az első szint nagyjából a OneOdio termékek által használt zajszűréssel egyezik meg, nem rossz, de van ennél jobb is. Például a második szintű, ami majdnem süketszobát csinál a környezetből. Nem mondom, hogy a legendás Sony WH-1000 XM3-mal vetekszik, de azért eléggé sokat levág a zajokból, konkrétan itt – is – a kategória legjobbja.

Ez viszont két dologgal jár: rontja a hangminőséget és csökkenti az üzemidőt.

Ez persze normális, ott ahol van miért dolgoznia az ANC-nek, egyébként is tönkrevágná a háttérzaj a zene minőségét. Egy olvasónk kérdezte, hogy futás közben mennyire szűri ki a zajokat, és azt kell mondjam, hogy eléggé. Persze lehet, hogy egy erdőben teljesen más lenne az érzet, de mivel én Budapest közepén végzem ezt a tevékenységet, igencsak számít, hogy működik-e az ANC. Mondjuk amióta minden második sportmotoron Akrapovic sportkipufogó van, szegény Dual Drivernek esélye sincs minden zajt kiszűrni, de azért nagyon igyekszik a technika. Sok mindennel próbálgattam, autó ajtócsapkodással, csocsózással, lépcsőn rohangálással, tömegközlekedéssel, és mindenhol szépen eltűnteti a zavaró, brummogó mély hangokat, szóval kifejezetten jól teszi a dolgát.

A másik a mikrofon, amiről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni.

Végre eljutottam autópályára, és kipróbálhattam hardcore körülmények között a cuccot. Majd becsináltam a gyönyörtől, mikor 130 km/órás sebességnél is használható hangminőséget produkált a füles. Mondanom sem kell, egy csendes szobában „értelmezhetetlenül” jó a beszélgetés minősége, gyakorlatilag a túloldal azt hitte, hogy a telefonomat használtam. A beszélgetés után elfelejtettem visszakapcsolni a zenét, és akkor döbbentem rá, hogy az ANC a második fokozatában mennyire pihentetővé teszi a vezetést a zaj kiszűrésével. Ezért lett egyből 2 db Dual Driverem, egyet ugyanis az autóban hagytam, ha lemerülne – a feltöltésben nem vagyok túl következetes -, akkor pedig 10 perc alatt beletolok 2-3 órányi energiát, és kész.

Utána is olvastam, hogy a remek zajszűrés és a kiváló mikrofonos hang hogy jön össze, és az ENC – Enviromental Noise Cancellation – varázsszót találta ki rá a gyártó. Hogy mennyire nem egy dzsunka cég a 1MORE, azt jól mutatja, hogy saját chipet fejlesztettek TiinLab A2 néven a fenti technológiák kivitelezéséhez. Bár BT szabványból csak a 4.2-est támogatja a Dual Driver, mit gondoltok, csúszik a hang a videók alatt? Naná, hogy nem. Számomra újra beigazolódott, hogy a lényeg az, hogy minőségi alkatrészekből építkezzen a gyártó, és ezért tényleg érdemes plusz pénzt kicsengetni.

Összegzés

Kezdem a kötekedéssel, mert mindenki arra kíváncsi. A 1MORE Dual Drive – E1004BA – egy picit gyengébben szól, mint a Triple Driver, ami olcsóbb, ugyanis az támogatja az LDAC protokollt, ez pedig nem. És itt vége is a sirámsorozatnak, hiszen, ha saját magamnak vettem 2 db-ot, akkor letettem a hitemet a termék mellett. Kiváló minőség, remek anyaghasználat, jó sporthoz, jól dolgozik a zajszűrés, a pass through, még autópályán is tudom headsetként használni és azért még ez a hangminőség is ott van a szeren.

Összefoglalva, aki egy csendes szobában akar extra hangminőséget, az vigye a Triple Driver 1001 BT-t, mindenki másnak tökéletes társ lesz a Dual Driver. 14 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BG331ccc kóddal, ingyenes vámbiztosítás mellett, vagyis, ha a termék június 30-a után érkezik, akkor a Banggood visszatéríti az áfaköltséget. A fenti ár már tartalmazza az EU Priority Line áfa- és vámmentes szállítást is. Ennyiért ez ajándék, de 20 000 Ft-ért sem tudnék jobbat mondani.

Pro

 • Klasszis összerakottság és anyaghasználat
 • Remek hangminőség
 • Kategóriájának legjobb zajszűrése
 • Kiváló mikrofon
 • Szuper flexibilis szerkezet a szilikonos pántnak köszönhetően
 • Mágneses fejek
 • Jó kezelhetőség
 • Gyorstöltés: 10 perc alatt 2-3 óra zenehallgatás

Kontra

 • Csak SBC kódolást támogat, aptx HD-t és LDAC-ot nem

hirdetés