hirdetés

BlitzWolf BW-HP0 Pro fejhallgató teszt

Nem tudom, mitől Pro

teszt
BlitzWolf BW-HP0 Pro fejhallgató teszt 1
írta: Don Kartács
2021-01-11

Itt az új BW fejhallgató generáció, ami a BW-HP0 nevet a Pro szócskával egészítette ki. A fejes érdekes funkciókkal kelleti magát, van rajta micro SD kártya bemenet – alias TF -, tölthetitek Type-C porton keresztül, zajt is szűr, az üzemideje 42 óra, szóval egy igen kellemes kis pakettet kaptok 8000 Ft-ért. Túl jó, hogy igaz legyen? Nézzük.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 6
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 10

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A gond az, hogy egy Superlux, egy OneOdio meg pláne nélkülözi a fenti hiányosságokat. Ezek közül a legzavaróbb a fülpárna probléma, a többi csak a tipikus gagyiságai az olcsó fejhallgatóknak. A BW-HP0 Pro ugyanis nekem kényelmetlen volt. A túl kemény tömés és a túl kicsi párna mintha beszorítaná a fülemet, nem izolál, de lehet, hogy csak én születtem Dumbónak, bár akkor a világ népességének nagyobb része elefánt. Az meg, hogy van rajta egy senki által nem használt micro SD bemenet és egy jack port, nyilván nem ellentételezi az előbb említetteket.

Ugyanilyen „elcsalásnak” érzem a Type-C port használatát is. Szép, szép, hogy nem tudjátok a kábelt rosszul bedugni, eltörni a csatlakozót, és egyébként is jobb, ha minden szabványos, de ha már Type-C, hol a gyorstöltés? Nem olyan nagy dolog 3,5 órát várni 42 óra üzemidőért, ez utóbbi tényleg nagyon sok, de itt bizony kihagyott ziccerről beszélhetünk. Főleg, hogy extrákkal nem kényeztet el a fejhallgató, nincs ANC, NFC, ambient sound vagy gaming mód, bár azt állítja a gyártó, hogy van benne zajszűrés. Kérdem én, hogy hol? Mert ilyen logika mentén ha kőzetgyapotot rakok bele, akkor az is csillapít, szóval ez a „passzív” megoldás nekem inkább a kamu kéró kategóriája.

Még egy dolgot megemlítenék, ami egyszerre szerencsétlen és szerencsés is, ez a becsukható szárak. Az egy nagyon jó funkció, hogy kicsi helyre is elpakolható, viszont ha már mozgatható a szár, miért nem lehet ráfordítani a mellkasra? Így ugyanis, ha letoljátok a nyakatokba, akkor a becsukás miatt az ádámcsutkát támadja a készülék. Érdemes lenne ránézni a konkurenciára, mert például az Edifier és a OneOdio modelljei is tudni szoktak ilyesmit.

 

BlitzWolf BW-HP0 Pro – Annyira azért nem profi

A Pro szócska azért szokott bekerülni egy termék nevébe, mert ettől ti, fogyasztók azt feltételezitek, hogy ez valamivel több, mint a sima BlitzWolf BW-HP0 elődmodell, amit ugyan nem teszteltünk, de a Népítéletben nagyon jókat írtatok róla. Szóval itt valami őrületes fejlesztésnek kellene lennie, de ezt nem igazán találtam meg. Már a változásokat is nagyítóval kell keresni – mondjuk az árazásuk totál ugyanaz -, de azért van néhány, amit a lenti összevetésből láthattok.

Szóval, lett egy durva üzemidő növelés, és ami talán a legfontosabb, a BT 5.0 szabvány óta nem csúszik a hang. Visszalépés viszont, hogy a beállító mechanika műanyag és nem fém, illetve hogy lett egy maximum 32 GB-os SD kártyát kezelő slot, de minek ez bele 2021-ben? Ez a fejlesztés menő lett volna 2010-ben, de ma már kb. mindegy, hogy ott van-e, mert mindenki a Bluetooth kapcsolatot használja. Sajnos az elődmodell hangjáról nem tudok nyilatkozni, de a BW-HP0 Pro esetében sem mondhatom azt, hogy maradéktalanul elégedett lennék.

Sőt, inkább csalódott vagyok, hiszen ha ilyen a Pro, milyen lehetett a sima? Ez ugyanis eléggé gyalázatos hangkép, igaz az Edifier W860NB volt előtte nálam és a kiváló OneOdio Pro 50 utána. Mit mondjak, a BW-HP0 Pro a fasorban sincs hozzájuk képest, igaz az ára is jóval alacsonyabb, bár azért a Pro 50 14 700 Ft-ért már nem olyan sok. Mi a fő probléma a BW-HP0 Proval? Az, hogy a hangok alul brutálisan túlsúlyosak, de dübögnek, felül meg nem tudjátok meg, hogy milyen, mert azokat a frekiket agyonveri a mély. Szóval nem lehet azzal vádolni a Pro-t, hogy hú de kiegyensúlyozott, engem inkább irritált a hangja, mint tetszett volna.

Viszont az is fontos szempont, hogy ha nincs összehasonlítási alapotok, a hangkép gyengeségei nem biztos, hogy kijönnek.

A mikrofonja viszont nem rossz, úgy sem, hogy mellette másik két fejhallgatót is kipróbáltam. Egész jól értettük egymást a hívókkal, szóval ennyi pénzért ez abszolút rendben van. Az üzemideje a valóságban is nagyon hosszú, majdnem egy hétig merítettem, erre sem lehet panasz. Szóval egy kicsit ambivalens az egész termék, vannak erős pontjai, helyenként viszont vér gagyi, vagyis ez a nagy „Proság” annyira nem jött be.

Összegzés

A BlitzWolf BW-HP0 Pro még az alacsony, 8000 Ft-os ára ellenére sem gurított akkorát, mint vártam, az ár/érték bajnok termékeket továbbra is a OneOdio gyártja. Az a baj a HP0 Pro-val, hogy nemcsak olcsó, hanem annak is érződik. Gagyi műanyagok, foltos, bazári világítás, nem különösebben jó hang, teljesen felesleges TF kártya bemenet, műanyag méretállító mechanika, és valahogy nekem nem is volt igazán kényelmes. Tényleg fillérekért hajítják utánatok, brutál hosszú az üzemideje, a mikrofonja is jó, de egy kicsit drágábban lehet venni A70-et vagy A30-at, illetve ott a korábbi BW-HP0, amit ti dicsértetek szénné. Inkább erre menjetek rá, vagy egy kicsit költsetek többet.

Pro

 • Olcsó
 • Jó a mikrofonja
 • Brutális üzemidő
 • Type-C porton keresztül tölthető
 • Van rajta micro SD bemenet, ha ez valakinek számít

Kontra

 • Gagyi anyagok
 • Az állítómechanika műanyag
 • A LED világítás foltos és bazári
 • A hangja elég gyenge, és kicsit drágábban kellemesebb hangképű eszközök is kaphatók

hirdetés