hirdetés

Ezeket a Xiaomi termékeket veszitek itthonról

hír
Ezeket a Xiaomi termékeket veszitek itthonról 1
írta: Don Kartács
2019-10-19

Sokszor merül fel vita vagy kérdés szintjén az, hogy Magyarországról is be lehet-e szerezni ugyanazokat az eszközöket, amiket Kínából. A Xiaomi esetében erre többnyire igen a válasz. Így adta magát a dolog, hogy megkérdezzük a Xiaomishopot, mely termékeket vásárolják a legnagyobb számban, illetve mik a legnépszerűbb kategóriák honfitársaink között. Íme, a lista, mit vesztek ti.

Természetesen, a Xaomishop minden termékére, így a lent felsorolásra kerülő cuccokra is jár 2 év garancia – vagyis egy évvel hosszabb, mint a kintről rendelt cuccokra -, magyar számlát kaptok, magyar nyelvű az ügyfélszolgálat, amit a +36-1-510-01-31-es számon érhettek el – és gyorsabb a szállítás.

Örök sláger: a robotporszívó

Az elmúlt 3-4 évben iszonyatosan megnövekedett az eladott robotporszívók száma, ami nem véletlen, mindenki utál takarítani. Se szeri, se száma az újabb modelleknek és a semmiből kiemelkedő gyártóknak, két modell mégis masszívan tartja magát a robotos slágerlista élén:

Ez azért nagyon érdekes, mert a megjelenésük óta számtalan új modell jelent meg. Csak néhányat említenék a teljesség igénye nélkül, amit az oldalon teszteltünk, mégsem tudják az eladásaik még csak megközelíteni sem a fenti két terméket: Xiaomi Viomi V2, V2 Pro, Xiaomi Xiaowa C10, 360 S7, 360 S6, Blitzwolf BW-VC1, és említhetnék még számtalan további futottak még márkát.

A fentiek okait már több cikkben fejtegettük, végül egy mega tesztben összehasonlítottuk mindegyik Xiaomi porszívót, ami akkor elérhető volt a piacon. A lényeg leegyszerűsítve az, hogy a Mi Robotnak elképesztően jó az ár-érték aránya és folyamatosan csökkenő árát eddig semmilyen termék nem tudta überelni, és ez az első olyan modell, ami már lézeres szenzorral rendelkezik, így térképet is épít, tehát a takarítása nem a random kóválygásban merül ki.

A Roborock S50 pedig nagyon fejlett algoritmussal rendelkezik, felmos, illetve tud még néhány extrát – például beszorulás elleni szenzorral rendelkezik -, amit a többi modell jellemzően nem. Ennek az ára is lejjebb kúszott, főleg a méregdrága Roborock S6 megjelenése óta, igazi best-buy annak, aki szereti a „techy” dolgokat. És egy kis érdekesség a végére, a Roborock S5 széria második számjegye a színt jelöli, így az S50 nullája a fehér, az S55 ötöse a fekete variánst jelenti, illetve van egy rózsaszín modell is S51 néven, sőt egy FC Internazionale spéci kiadás S52 jelöléssel.

Okostelefonok minden mennyiségben

Nyilván senkit nem lep meg, hogy az igazi slágertermék az okostelefon. Az, hogy éppen melyik viszi a prímet, az aktuálisan legújabb verzióktól – na és persze az áraktól – függ. A mobiltelefonok kapcsán inkább a drágább modellek fogynak, hiszen itt a kínai és a magyar árak közötti különbözet százalékosan már nem olyan nagy. Érdekes információ, hogy az olcsóbb mobilok vásárlói sokkal kevesebbet panaszkodnak a készülékeikre, mint a high-end termékeket beszerzők, hiszen ők „csak” egy megbízható terméket akarnak, amit a Xiaomi maximálisan teljesít is.

És akkor jöjjön, mely készülékekért vagytok nagyon oda: az újdonság varázsával ható – egyébként megdöbbentően jól sikerült – Redmi Note 8 az egyik sláger, éppen most tesztelem, tényleg remek. Ugyanebből a szériából kelendő a Redmi 7-8 és az általam nem különösebben kedvelt – na jó, utált – Redmi 7A és 8A, itt nyilván az ár a döntő faktor. Ezekről a telefonokról vagy már olvashattátok, vagy nemsokára olvashatjátok a teszteket az oldalunkon.

Az újdonsággal operáló mobilokat is nagyon szeretitek – ilyen például a Mi 9T és a Mi 9T Pro, ahol a pop-up kamera mindent visz -, illetve a csúcskészülékek aktuális Lite verzióját, ez jelenleg a Mi 9 Lite, ami leginkább a rendszert összefogó lapkában – és persze az árban – tér el az aktuális flagship telefontól, amit annak idején Molcsa kollégám körbeajnározott, teljesen jogosan.

Közlekedni is nagyon szerettek

A fenti tételmondat nem különösebben meglepő, főleg hogy a mikromobilitás a virágkorát éli, amit egyfelől a jelentős környezetkímélés, másrészt a brutális dugók teljes mértékben indokolnak. A Xiaomi pedig rengeteg elektromos járművet gyárt, de a legnépszerűbb a Xiaomi M365 roller, amiből naponta jön szembe vagy 10 Budapesten. Ráadásul az új szériákban javították a típushibákat is – akkumulátorok kontakt hibái, kormánylecsukó mechanika gyengesége -, így kezd kiforrni a konstrukció.

A Xiaomishoptól megkérdeztem, hogyan lehet védekezni a kifejezetten idegesítő defekt ellen, és azt mondták, hogy a roller gyárilag 1,5 bar keréknyomással érkezik, amit nagyon sokan elmulasztanak felpumpálni 3 bar körüli értékre, ami nagymértékben javítja a kerék túlélési esélyeit. Az M365-nek van egy Pro verziója is, ami mindenben egy kicsit többet tud – de a legfontosabb a megnövelt hatótáv -, ez is népszerű termék.

A Ninebot S-t mi is többször teszteltük már, ez egy városnézős „segway” típusú jármű, aminek az ára 1 év alatt 50%-kal csökkent, jelenleg 99 000 Ft, ami kifejezetten vonzó ajánlattá teszi a gépet, legalábbis annak, aki szereti az ilyen speciális járműveket.

hirdetés