hirdetés

  link másolása

  FONTOS!

  2021. július 1-jével életbelépett az új EU-s áfatörvény, aminek értelmében megszűnt a 22 euró alatti csomagok áfamentessége, és új szabályok kerültek bevezetésre az áfafizetésre. A bejegyzést frissítettük, így csak azokat a szállítási módokat tartalmazza, amik az új rendszerben is áfamentesek. Ez azt jelenti, hogy ha ezekkel rendelünk, akkor értékhatártól függetlenül nem kell itthon plusz áfát és vámot fizetni a csomagokra (vámügyintézési költség esetleg felmerülhet).


  Nem létezik tökéletesen 100%-os áfamentes szállítás, mindnél akadnak ritka kivételek, amikor megfognak egy-egy ilyen csomagot, de ez elenyésző. Ilyenkor írni kell a webshop supportjának, hogy áfamentes szállításos csomagra pluszban kellett még áfát/vámot fizetnünk, legtöbbször adnak részleges vagy teljes kompenzációt.

  Banggood
  EU Priority Line – általában GLS szállítja (kb. 15 munkanap alatt)
  Banggood Express – általában ez a legolcsóbb
  – European Railway Direct Mail – nagyméretű csomagokhoz


  Geekbuying

  EU Priority Line, HK EU Priority Line – csak 150 euró alatti csomagokra működik!


  Cafago
  – Duty Free Shipping

  A Duty Free Shipping azokra a termékekre is kérhető, amiknél nem jelenik meg a szállítási módok listájában. Ekkor a rendelés megjegyzésébe kell beírni, hogy “Please send the package by ZDP/BDP (Duty free shipping)”, és az ügyfélszolgálatuk rövidesen írni fog, hogy valóban így kérjük-e a csomagot, illetve vállaljuk-e az áfamentes szállítás plusz postaköltségének kifizetését. Amennyiben igen, és kifizettük a plusz díjat, áfamentesen kapjuk meg a csomagot.


  TomTop
  Az “Inclusive of VAT” felirattal ellátott termékek ára tartalmazza az áfát, így behozatalkor ezekre már nem kell itthoni áfát fizetni, vámügyintézési költséget viszont nagy valószínűséggel igen. Elvileg ezek a termékek minden szállítási móddal “áfamentesek” lesznek, de ha elérhető, érdemes a Duty Free Shippinget választani, a korábbi rendszerben ez volt az áfamentes szállítás.


  Wiibuying
  – Priority Line – vámkezelésre szükség van (így vámkezelési díjat kell fizetni), de az áfát és vámot a webshop fizeti (vagy ha a vásárló rendezi, akkor a webshop megtéríti)

  hirdetés