hirdetés

Realme Watch aktivitásmérő teszt

Jelentős mémpotenciál

teszt
Realme Watch aktivitásmérő teszt 1
írta: Don Kartács
2020-12-18

A  Realme mintha indigó papírral másolná a Xiaomi tevékenységét. Kijött egy új telefon a kínai Apple-től? Megjelenik egy az Oppo almárkájától is. Új aktivitásmérő? Akkor a Realme is csinál egyet. Van azonban egy minimum szint, amit meg kell ugrani a sportok és az aktivitások kezelése terén. Ráadásul a Realme Watch 18 500 Ft-os ára azt sugallja, hogy vagy giga bukta lesz a próbálkozásból vagy tönkreveri a piacot. Lássuk, melyiket sikerült összehozniuk.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 5

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Az aktivitásmérő kinézete rendben van,

egyetlen gombbal, meg tapizással lehet vezérelni, a szíja kényelmes, alábújtatós megoldás, szabványos gyorsoldós szárakkal. A fekete, IP 68-as vízállósággal büszkélkedő testben viszont egy elég széles kávával megáldott kijelző került, gondolom a másik 19 modellben is ez volt, a fiúk meg nem bonyolították túl. Ehhez elég jó felütés, hogy rengeteg, de elég béna számlapot lehet rajta cserélgetni. Kedvencem a kör, értitek, egy négyzeten. Ettől az eddig is vastag káva még vastagabbnak néz ki, mert a maradék fölös területet is befeketíti a Realme Watch. Szóval lenne itt még tér fejlesztésnek a gyári hátterek kapcsán, hogy ne röhejesen, hanem jól nézzenek ki, de szerencsére azért vannak használhatók is.

A Realme Watch legjobb funkciója pont ide kapcsolódik, ugyanis saját képből is generálhattok számlapokat, amiben jelentős móka potenciált látok, de például a szeretteitek képét is a háttérbe tehetitek. Erre rakja rá az aktivitásmérő a dátumot és az időt, viszont ilyenkor más adatokat nem képes megjeleníteni, viszont még így is nagyon szórakoztató a funkció.

Ezzel az egésszel egyébként az a baj, hogy volt valaha valamilyen alap hardver, valamelyik King Wear óra, és ezt szépen megvásárolta mindenki. Ráírták a gyártók a saját nevüket, kicsit mókoltak a háttereken, és hirtelen lett egy rakat Blitzwolf, Ticwris stb. cucc, amelyek lényegében semmiben sem különböztek a másik száztól. Ellenben a Xiaomi Haylou, a Miband és Huawei Honor Band termékekben ott van a fejlesztés, saját appok, új funkciók, felfedezhető valamilyen értelmes irány, amerre haladni akarnak.

Ebből a szempontból a Realme Watch valahol a kettő között van, az egyedi Realme Link programmal kommunikál, egészen használható a felület, igaz kicsit puritán, de legalább átlátható. A gond az, hogy nem sokkal tud többet, mint a konkurensek, pedig 18 500 Ft-ért már van Amazfit Bip is GPS-szel, amely már majdnem sportóra. Azért igyekeztek a Realme Watch-ot telezsúfolni funkciókkal, amelyek érdekesnek hatnak, és tulajdonképpen azok is.

 

Realme Watch – Sok érdekes érdektelenség

Az óra menüjét pörgetve számtalan dolog tárul elétek, amiket fel lehet írni a sajtóanyag képeire. Ezek persze már máshonnan is ismerősek lesznek, de a Realme becsületesen lefejlesztett tényleg szinte mindent, amit a konkurensek tudnak. A lista brutálisan hosszú, csak hát a lényeg, a GPS nincsen ott az órában, hogy igazából kellőképpen támogassa a sportokat. De nézzük a felhozatalt:

 • 14 különböző sport (ez szerintem rekord): kültéri futás, séta, beltéri futás, biciklizés, aerobik, súlyemelés, kosárlabda, asztali tenisz, tollaslabda, beltéri bicikli, elliptikus tréner, jóga, krikett
 • véroxigénszint mérés
 • óraszámlap csere, saját képek alapján is lehet generálni
 • pulzusmérés
 • alvásmonitorozás
 • zenevezérlés (ezt többször is használtam, tökéletes)
 • kameravezérlés
 • telefon keresése
 • meditáció
 • ébresztés és stopper
 • különböző figyelmeztetések: vízivás, mozgás
 • időjárásjelentés
 • aktivitásmérés: elégetett kalória, megtett táv, lépésszámlálás
 • különböző korábbi aktivitások visszanézhetősége

Aktivitásmérő, sport- vagy okosóra?

A témával bővebben foglalkoztunk a Tudnivalók menüpont Gyorstalpalók szekciójában, ahol minden kérdésre választ kaphattok, ami aktivitásmérőkkel, okos- vagy sportórákkal kapcsolatban felmerülhet.

Természetesen számtalan más témával is foglalkozunk, például melyek a vám- és áfamentes szállítások, miért érdemes Paypallal fizetni, vagy hogy milyen előnyei vannak az EU raktárból rendelésnek.

Amennyiben nem találjátok meg kérdésre a válaszotokat, nyugodtan kérdezzetek Facebbook csoportunkban.

A sportok között van egy két nagyon egyedi dolog, sajnos a jelenlegi helyzetben ezeket nem tudtam kipróbálni, pedig végre van ping-pong, Kína nemzeti sportja. A krikett és a tollaslabda meg Indiában lesz népszerű, szóval jól pozícionált a termék, ezért kapnak a mérnökök egy vállveregetést. Az óra menüjét a jobbra-balra fel-le lapozással lehet kezelni, és teljesen folyamatosnak érződik, nulla lagot tapasztaltam. Kicsit megvariálták az irányokat, de minden logikus. Kedvencem, hogy bár DND – vagyis ne zavarj – mód nincs, egyetlen gombnyomással ki lehet kapcsolni a csuklóra való feléledést, így éjszaka sem ébredtem fel arra, hogy az arcomba világít a Realme Watch.

Azt már kevésbé díjaztam, hogy az app oldaláról összesen 3 sport – kültéri futás, biciklizés, illetve séta – indítható csak. A felület viszont átlátható, nagyon könnyen értelmezhetőek az adatok, és reméljük, hosszabb távon sem fog annyi hibát generálni, mint mostanában az Amazfit programjai. Természetesen vannak értesítések is, és ebbe a listába az összes appot be lehet tenni, de csak nagyon primitív módon jelzi, hogy éppen történt valami. Válaszolni nem lehet, sok esetben csak az app neve jelenik meg, de a konkurensek is csak ennyit tudnak. Ami a napi adatok kijelzését illeti, a „vigor” és az „orbit” nevű virtuális óraszámlapot javaslom, nagyon jól átláthatók és faszán is néznek ki.

Érdekesség, hogy a Realme Watch mintha folyamatosan kommunikált volna a telefonommal. Például, ha sporttevékenységet kezdtem, kiírta, hogy a mobil GPS-e elérhető-e. Végig teljesen reális adatokat mutatott, mikor pedig lezártam az aktivitást, gyakorlatilag a Strava számaival megegyező eredményt kaptam. Ezt kevés aktivitásmérő mondhatja el magáról, így legalább van értelme az óra oldaláról is sportokat indítani. Az üzemidő nagyjából 6-7 nap, ezeket a számokat hozzák az óra alakú konkurensek is.

Összességében egyáltalán nem vagyok elégedetlen a Realme Watch-csal, kb. a Haylou Solar szintjét hozza, amit szintén kedveltem. De azért felteszem az 1 millió dolláros kérdést: mi kerül rajta ennyibe? Hogy lehet ez az óra 18 500 Ft, amikor 8500-nak kellene lennie? Nézzük meg, hogy a konkurenseket mennyiért árulják. Ráadásul most nincs semmiféle akció, kupon és egyéb trükk, totálisan holt időben vagyunk, és a legalacsonyabb árakat sem kerestem ki:

Ebbe az árba még ezek is beleférnek, ez már a következő szint, de ez ebben az esetben most lényegtelen:

Ennél még persze tudnék több példát is mondani, de azokat én sem venném meg, viszont a fentiekből mindegyiket büszkén viselném.

Összegzés

Érdekes cucc a Realme Watch, mindent tud, amit a konkurensek, a szoftvere kifejezetten rendben van, támogat egy csomó sportot, a saját kép alapú óraszámlap generálás pedig zseniális, csak hát iszonyatosan drága. Senki nem fogja megvenni 18 500 Ft-ért, mikor kb. fele ennyiért is lehet kapni konkurenseket. Nincs is mit ragozni ezen, ha 10 000 forintért majd elérhető lesz, akkor nézzetek rá, szerintem akkor ez lenne az egyik, ha nem a legjobb órát imitáló aktivitásmérő. Addig, amíg az összeg lejjebb kúszik, a fenti listából bőségesen válogathattok.

Pro

 • Remek üzemidő
 • Jó app, átlátható dizájnnal
 • Zseniális funkció a saját kép alapján generált óraszámlap
 • A legtöbb sportot ez az óra támogatja
 • Az óra menürendszere nagyon gördülékeny
 • Aktivitás közben mintha értelmes adatokat jelezne vissza, használja a telefon GPS-ét
 • Látszik, hogy dolgoztak a fejlesztők, így kb. mindent tud, amit a konkurensek

Kontra

 • Az óraszámlapok között van néhány botrányosan gagyi
 • Az ára ebben a szegmensben értelmezhetetlen
 • Primitív értesítési funkció

hirdetés