hirdetés

  link másolása

  A PayPal (ejtsd: péjpel) az online fizetés leggyakoribb eszköze, a világ egyik legnagyobb online pénzügyi szolgáltatása. Szinte minden valamire való webshopban és piactéren fizethetünk PayPal segítségével. Tökéletesen biztonságos, kényelmes megoldás, és egy rakás extrát is kínál, amikről kár lenne lemondani, ha Kínából rendelünk.

  Ahhoz hogy használhassuk, mindössze egy fiókot és a hozzá tartozó virtuális számlát kell regisztrálnunk, aminek feltétele, hogy betöltsük a 18. életévünket. A regisztráció teljesen ingyenes, ahogy vásárlóként a PayPal szinte összes szolgáltatása is. Nincs számlavezetési díj és hasonló költségek, amiket a normál bankoknál megszokhattunk. Regisztráció után egy egyszerű e-mail cím és jelszó párossal tudunk belépni a PP fiókunkba, és fizetni az online vásárlások során. Természetesen a fizetés is ingyenes, ahogy pl. a PP egyenlegünk bankszámlánkra való visszautalása is.

  Összességében tehát ha vásárlóként használjuk a PayPalt, egy fillért sem kell fizetnünk nekik a szolgáltatásaikért. Ha azonban pénzt fogadunk egy PayPal számláról (a refund kivétel) vagy kereskedni kezdünk, már számolnunk kell a jutalékokkal és tranzakciós díjakkal.

  Már magyarul is elérhető a PayPal felületének legnagyobb része, így még könnyebb a használata. Sajnos a GYIK és a kommunikáció nyelve továbbra is angol, így ha emberekkel is kell ügyet intéznünk (pl. reklamálunk), szükség lesz egy kis angol tudásra. A kínai eladótól mégsem várhatjuk el, hogy a magyarul írt üzenetünkre válaszoljon. A PayPalnek szintén nincsen magyar nyelvű ügyfélszolgálata, így ők is angolul fognak válaszolni.

  hirdetés