hirdetés

Xiaomi Haylou LS02 okosóra teszt

Egyről kettőre

teszt
Xiaomi Haylou LS02 okosóra teszt 1
írta: hajas
2020-08-06

Újabb Haylou okosóra járt nálunk, ezúttal a Haylou LS-02 okosórát vettük górcső alá. A Haylou LS01 továbbfejlesztett kiadása, egymás mellé téve alig lehet megkülönböztetni őket. Jobb kijelző, továbbfejlesztett pulzusmérő, fejlettebb Bluetooth jellemzi. Az alapára alig magasabb elődjénél, 12 000 forint, viszont az NNNLS02 kóddal most csak 9000 forint, csakúgy, mint a fekete és fehér színben elérhető LS01, így akinek nem számít a szín, egyértelműen jobban jár az új változattal.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

7.1

 • megbízhatóság:8
 • design és anyagminőség:5
 • felszereltség, funkciók:6
 • ergonómia:8.5
 • ár/érték arány:8
Véleményt írok

Az előlapra 1,4 colos, TFT kijelző került, 320×320 pixeles felbontással, ami jelentős javulás az LS01-hez képest, hiszen az elődnek 1,3 colos kijelzője volt, 240×240 pixeles felbontással. Sokkal élesebb a tesztalany képe, a színek is szebbek, és még erős napsütésben is jobban olvashatók róla az adatok. A fényerőt sajnos továbbra is csak manuálisan lehet állítani, fényérzékelő szenzor nincs, így négy fokozat közül választhat a felhasználó. A TFT megjelenítő persze nem épp a legmodernebb megoldás, például a Mi Band 5 is OLED kijelzőt használ, ami sokkal szebben adja vissza a színeket. Valamit valamiért.

Haylou LS02 – Mit tud még?

A gyártó okosórái más szoftvert használnak, mint a Mi Band-ek, ők a Haylou Fit alkalmazással működnek együtt. Az LS02 azonban a sima Haylou névre keresztelt applikációt ajánlotta, hogy telepítsem, és a leírás szerint is csak ezzel az appal lehet kihasználni minden funkcióját a kütyünek. Az értékelése a többi apphoz hasonlóan nem épp a legjobb, mindössze 2,2 csillagos. A program felépítése nem túl sokat változott, kicsit átdolgozták, egyszerűsítették, viszont semmi bugot, hibát nem találtam a használata során, így indokolatlannak tartom ezt az értékelést. Jól összeszedi a lényegi adatokat, nagyjából mindent be tudunk állítani az appon keresztül. Az időjárási adatokat a telefonom helyadatai alapján csekkolja le, ezt szépen át is viszi az órára. A mobilos értesítéseket is jól kezeli, egy rakás appot ismer, például a Facebook, az Instagram, a WhatsApp, a Skype is ott van a támogatott applikációk között, továbbá mutatja a bejövő hívásokat, e-maileket és az SMS-eket, és még az ékezetekkel sincs gondja. A statisztikákat szépen, átláthatóan lehet visszanézni, a dizájnt is egész jól eltalálták.

Szerencsére olyan kamufunkciókkal – mint például a vérnyomásszint mérés – nem próbálkoztak, hiszen az emberek tudják, hogy ebben az árkategóriában esélytelen ilyen funkciókat belepakolni egy okoskütyübe. A szívverést viszonylag pontosan méri, pulzusmérővel és a Galaxy Gear S3-as órámmal vetettem össze: mindhárom egymáshoz nagyon közeli értékeket mutatott.

Nem nagyon szeretek órával aludni, de a teszt miatt kénytelen voltam. Az ébresztő funkció jól szuperált, a csuklómon kellő erősséggel rezeg, nem hiszem, hogy van olyan ember, akit ne tudna felkelteni. Az alvásfigyelés szerintem kevésbé pontos, az óra szerint éjjel többször is felkeltem, pedig végigaludtam az egészet. Azt viszont egész pontosan megállapította, hogy mikor tértem nyugovóra és mikor keltem ki az ágyból.

Xiaomi Haylou LS02 okosóra teszt 24

A megtett lépéseket egész jól méri, a telefonom és a Gear S3 is hasonló adatokat mért, úgyhogy jár a piros pont a kínai mérnököknek, sok olcsó okosóra ugyanis elég pontatlan szokott lenni. GPS nincs benne, futáskor vagy kerékpározáskor a telefon szenzorát használja, és belső tárolója sincs, így ha zenét akartok hallgatni edzés közben, és használni akarjátok a műholdas követést, kénytelenek vagytok magatokkal vinni a mobilotokat. Szerencsére vízálló, így ha futás közben elered az eső, a készülék túl fogja élni. Úszni viszont nem szabad vele, és a termálfürdőket, sós vizet is érdemes elkerülni, ha rajtatok van az óra, hiszen ezek kárt tehetnek benne.

A menürendszer hasonlít a korábbi modellekéhez, az LS01-hez képest viszont sokkal pörgősebb. A csuklótok felemelésére, illetve az oldalsó gomb megnyomásával a képernyő felébred. Jobbra lapozva körbe tudjátok forgatni a lapokat: sport paraméterek, pulzusmérés, alvásadatok, időjárás, relax (légzésgyakorlat), és persze ez visszafelé is működik. Fölfele a gyorsgombokat találjátok: a telefon megkeresése, a fényerő, a ne zavarjanak mód és a beállítások innen könnyedén elérhetőek. Lefelé a statisztikákat, a pulzusmérést, a sportmódokat, az időjárást, az alvásfigyelést, az értesítéseket, a zenevezérlést, az egyéb- és a főbeállításokat éritek el. Nem tökéletes a menü, például a zenevezérlőből kilép, ha elsötétül a képernyő, így minden egyes alkalommal vissza kell keresni. Ennek ellenére egész jól használható, van ennél sokkal rosszabb is.

Az üzemidőre egyáltalán nem lehet panasz, sőt. Alig bírtam lemeríteni. A gyártó 20 napos normál, és 30 napos standby üzemidőt ígér, és ezt alá is tudom támasztani, már 12 napja hordom, és az aksi még mindig 45 százalékon van, pedig szinte folyamatosan nyomkodom, próbálgatom. A töltő pedig továbbra is zseniális, egyszerű mágneses cucc, ami könnyedén odaugrik az óra töltőportjára. A Mi Band 4-eket például töltéskor ki kellett bányászni a szilikonpántból, az LS02-nél ilyenekkel nem kell bajlódnotok.

Összegzés

A Haylou LS02 külsőre nem, belsőre viszont hozott némi újítást, ami miatt jobb egyértelműen jobb befektetés, mint az LS01. A nagyobb, élesebb kijelző jobban reagál az érintésekre, miközben a jól bevált dizájn maradt a régi, csak egy kis finomításon esett át. Az NNNLS02 kóddal 9000 forintért tudjátok megrendelni.

Pro

 • Szép dizájn, jó minőségű anyagok
 • Az elődhöz képest jobb megjelenítő
 • Hosszú üzemidő
 • Hasznos funkciók

Kontra

 • Nincs benne fényérzékelő
 • Néhol logikátlan menü
 • Rossz az app értékelése (bár én ezt indokolatlannak tartom)

hirdetés