hirdetés

  link másolása

  Sok webshop kínál európai raktárból (EU raktár) bizonyos termékeket. Ezek különböző Európai Uniós országok területén létesített lerakatok, ahova a termékek már vámkezelve érkeznek be. Ha ezekből rendelünk, a csomagunkat a raktárnak megfelelő EU-s országban fogják feladni, és így (mivel az EU-n belüli áruforgalom után nem kell áfát és vámot fizetni) áfa- és vámmentesen kapjuk meg azt.

  EU raktár előnyei:
  – sem áfa, sem vám nem terheli a csomagunkat
  – jóval gyorsabban (általában 3-7 munkanap) megkapjuk a csomagot, mint Kínából

  EU raktár hátrányai:
  – A termékek általában valamivel drágábbak, mint a kínai raktárban, mivel az EU-ba importáláskor egy másik ország importköltségei rakódnak rájuk.
  – A szállítás – a Kínából megszokottal ellentétben – sokszor nem ingyenes.

  Mégis a hazai importköltségek megspórolásával sokkal olcsóbban jövünk ki, mintha Kínából rendelnénk és vámeljárás alá kerülne a csomagunk. Tehát, ha egy termék elérhető EU raktárból, általában érdemes onnan rendelni, főleg ha 150 euró felett van az értéke.

  Fontos! A 2021. július 1-jével életbelépett új EU-s áfatörvény óta az Aliexpressen az EU raktárakból való rendelés esetén is kell áfát és ügyintézési költséget fizetni! Ez azért van, mert az EU-n kívüli eladók termékeit speciális módon kezelik, és nem esnek át vámkezelésen, amikor az EU területére beérkeznek. Ezért a vásárlónak kell az importköltségeket megfizetnie, csakúgy, mintha Kínából rendelne. A többi partnerünknél (Banggood, Geekbuying, Cafago, Geekmaxi stb.) az EU raktárak továbbra is teljesen áfamentesen, a korábban megszokott módon működnek.

  Sok webshop simán “EU” jelzéssel látja el az európai raktárakat, de a legtöbb oldalon az adott ország neve szerepel, (pl. Germany Warehouse, DE stock, ES, CZ, PL stb.). A raktárat általában a termék adatlapján tudjuk kiválasztani a „ship from” részen:

  hirdetés