hirdetés

Blitzwolf BW-HL1 Pro aktivitásmérő teszt

Kötelező botox kezelés

teszt
Blitzwolf BW-HL1 Pro aktivitásmérő teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-08-16

A Blitzwolf haladva a korral, felfrissítette a BW-HL1-et és elnevezte Pro-nak, ami különböző szoftveres és hardveres fejlesztésekkel is együtt járt. Megváltozott és kezelhetőbb lett a menü, kicserélték a vezérlést, illetve még néhány apróságot elrejtettek a repertoárban. Az ára baráti, 8300 Ft, ami azért így is jelentős felár az elődmodell 5300 Ft-jához képest.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 8

8.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A külalaknak azonban az óraszámlapok is szerves részét képezik, ebből ötöt tud tárolni a BW-HL1 Pro. Azzal viszont nem terhel titeket a cég, hogy százszámra kínál fel újabbakat az applikáció, nehogy eltévedjetek a lehetőségek rengetegében. Ugyanis nincs is ilyen menüpont, cserélni nem lehet, gazdálkodjatok a beépítettekkel. Nagyon tetszett viszont, hogy vannak az óraszámlapon gyorsbombok – például pulzust vagy a napi adatokat érhetitek el -, sajnos újradefiniálni őket nem lehet, de azért ez egy nagy plusz ebben a kategóriában. Azt azért megjegyezném, hogy a narancsszínűt a Honor Magic Watch 2-ről, a körlaposat pedig az Amazfit GTS-ről koppintották, de hát ez egy ilyen műfaj.

A szíj viszont kifejezetten kellemes, lyuggatott szilikonos megoldás, a szokásos 20 mm-es szélességben, gyorszárral ez is cserélhető.  A viselése kényelmes, egészen jól szellőzik, nem is idegesít azzal, hogy hónaljig felcsúszik a karomon. 56 grammot nyom, ami nagyjából a kategóriaátlag. A kiegészítőkre semmiképpen nem használnám a számos szót, a leírás mellé egy USB-s mágneses töltőt kaptok, ez már az elődmodellnél is így volt.

 

Blitzwolf BW-HL1 Pro

A BW-HL1 kapcsán sokan felrótták, hogy egyetlen gombbal lehetett csak vezérelni. Mi erre a megoldás? Cseréljük le egy érintőpanelra az egészet. Sőt, ha már belejöttünk a nagy „brain stormingba”, akkor emeljük át az Apple Watch „robbantott” menüjét, aztán az milyen jó lesz. Hát nem lett, az, ugyanis a 240*240 pixeles felületen teljesen használhatatlan.

Az egy dolog, hogy az oldalra húzás tetű lassú, de olyan tempóval változik az ikonméret, hogy nem győzöd kivárni. Ha már nem sikerült a menüvezérlés normálisra, akkor mi lenne, ha megdupláznánk az egészet. A sok „ostoba” fogyasztó majd azt gondolja, hogy itt aztán a világ összes funkciója elérhető. Kár, hogy ezt ma már senki nem eszi meg, attól, hogy a sorrend más, még totálisan ugyanazokat a dolgokat tudja, csak két helyen. Én pedig nagyon nem szeretem, ha megpróbálnak átverni.

Aktivitásmérő, sport- vagy okosóra?

A témával bővebben foglalkoztunk a Tudnivalók menüpont Gyorstalpalók szekciójában, ahol minden kérdésre választ kaphattok, ami aktivitásmérőkkel, okos- vagy sportórákkal kapcsolatban felmerülhet.

Természetesen számtalan más témával is foglalkozunk, például melyek a vám- és áfamentes szállítások, miért érdemes Paypallal fizetni, vagy hogy milyen előnyei vannak az EU raktárból rendelésnek.

Amennyiben nem találjátok meg kérdésre a válaszotokat, nyugodtan kérdezzetek Facebbook csoportunkban.

Felfele lapozva a mélyebb beállításokba juthattok, ahol kijön az olcsó aktivitásmérők egyik legnagyobb hibája, hogy nincs fényérzékelő, így kézzel kell állítgatnotok a kijelző háttérvilágítását. Lefele lapozva pedig az értesítésekhez juthattok, ami egy igencsak visszafogott képességekkel rendelkező funkció. Kiírja, hogy jött valami, meg az app nevét, aztán csókolom. Ráadásul nem is vehettek fel bármilyen programot a listára, csak az előre meghatározottak közül választhattok a FitCloudPro alkalmazásban, amivel a BW-HL1 Prot párosítani kell. A magyar ékezeteket viszont teljeskörűen kezeli, játszhattok az „árvíztűrőtükörfúrgép” klasszikussal.

A jó memóriával rendelkezőknek beugorhat, hogy a BW-HL2 is ezt használta, a DaFit esett áldozatul a fejlődésnek. A felület a HL2 májusi tesztje óta semmit nem változott, szerencsére magyar, de van néhány érdekes félrefordítás, mint a „tevékenység célja” vagy a „tárcsázó központ”, aminek a felderítését rátok bízom. Ezt leszámítva viszont használható, tetszett, hogy tömegesen lehet mérni pulzusszámot, vérnyomást és véroxigén szintet, az első egész pontos, a másik kettő pedig csak szimplán kamu.

Bal felül a futkorászó ember piktogramja alatt lehet sportot indítani, kemény három lehetőségetek van, ami a sétában, a futásban és a hikingban – ezt nem sikerült lefordítani túrázásra – merül ki, míg az óra oldaláról ezek kiegészülnek a biciklizéssel. Bár a leírás szerint IP68-as szabványt is tud, nincs úszás funkció, ez az igazi felütés. Zuhanyzás közben pedig a ráfröccsenő vízzel sikerült a menüben lapoznom, meg átállítanom a hátteret egy pillangósra, na, melyik termék tud még ilyet? Továbbelemezve a szekciót, az nagyon tetszett, hogy képes később is felszinkronizálni a sporttevékenységekhez tartozó adatokat, és nem felejti el, mint néhány gagyibb konkurense. Mivel fiókot kell regisztrálni, a felhőben is megvannak a korábbi események, szépen be is töltötte a HL2-vel elkövetett futásaimat.

Van még számtalan egyéb lehetőség, ami szerintem nem különösebben izgalmas, de azért a teljesség igénye nélkül felsorolom az érdekesebbeket:

 • zenevezérlés (nincs háttértár, csak a telefonon futó appot lehet állítgatni)
 • alvásmonitorozás (ez meglepően jól működik)
 • fényképezés kézrázásra
 • ébresztés, stopper
 • időjárás kijelzés
 • stopper
 • napi aktivitás kijelzése, vagyis lépésszám, távolságmérés és elégetett kalória

A fentiek nagy része csak közelítő érték, néha kicsit túltolja a dolgokat – 10,3 kilométer helyett 11,2, és 1000 kcal helyett 1615 -, máshol meg csak összehantázik valamit, mint a véroxigénszint mérés. Mentségére legyen mondva, mindenki ezt csinálja, még a nevesebb konkurensek is. Az üzemideje viszont példás, megemelték 260 mAh-ra 210-ről az akkukapacitást, ez 20 nap standbyt jelent, és 7-10 napot átlagos használat mellett. Ha sűrűn szaladgáltok vele, mint én, akkor inkább az 1 hét a reális.

Végezetül összefoglalnám a BW-HL1 Pro és a HL1 közötti különbségeket egy szép képpel, hogy ne kelljen bogarásznotok. Szerintem az üzemidő növekedés és az app csere a legfontosabb, a többi csak porhintés, így inkább csak egy ráncfelvarrás a Pro, mint egy új modell. Azért egy plusz pontot kap a végén a kütyü, képes ugyanis Google Fit-tel szinkronizálni, már ezért megérte lecserélni a korábbi appot.

Összegzés

A Blitzwolf BW-HL1 Pro egy ráncfelvarrása a HL-nek, ami leginkább abban nyilvánul meg, hogy kicserélték az adatfeldolgozó alkalmazást, az aktivitásmérő oldalán pedig a menürendszert. Ettől még nem lett jó a kezelés, sokkal inkább az Apple majmolásának tűnik, mint igazi újdonságnak. Az üzemidő viszont valamennyit nőtt, ennek ellenére nem tartom egy korszakalkotó újításnak a Prot.

Persze semmivel sem rosszabb kütyü, mint az elődje, viszont az annak idején azért kapott magasabb pontszámot, mert iszonyatosan olcsó volt. Ez még most is így van, a BW-HL1 5300 Ft-ba kerül, amivel még a Mi Band 4 sem nagyon tud versenyezni. Ehhez képest a BW-HL1 Pro 8300 Ft, ami 37%-os felár az elődmodellhez képest. Ezt kicsit túlzónak tartom, persze ez sem drága, ráadásul vámérték alatti összegről beszélünk, de nem is vagyok meggyőzve arról, hogy az újdonságok érnek ennyit.

Pro

 • Az app felülete egész jó
 • Viszonylag pontos alvásadatok
 • Nekem kényelmes volt
 • Remek minőség
 • Google Fit szinkronizáció

Kontra

 • Átverős megoldások
 • Fix számlapok
 • Sok a kamu funkció, mint a vérnyomásmérés
 • Kevés a sport

hirdetés