hirdetés

Blitzwolf BW-HL2 okosóra teszt

Elad a ruhám

teszt
Blitzwolf BW-HL2 okosóra teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-06-03

A Blitzwolf második generációs óradizájnt kapott aktivitásmérője elvitte a prímet, ami a minőséget illeti. Működés közben azonban nem volt minden tökéletes, annak ellenére, hogy a szokásos adatokon túl vérnyomást is képes mérni. Azért a helyzet távolról sem rossz, sőt, de nézzük, mit várhattok el a RQ1933ZY kuponkóddal 14 000 Ft-ba kerülő kütyüért, amit a hazai Blitzwolf.shoptól szerezhettek be, 18 hónap garanciával.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

8.4

Népítélet

8.8

 • megbízhatóság:8
 • design és anyagminőség:8
 • felszereltség, funkciók:9
 • ergonómia:9
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

Az hogy ez a szíj tényleg bőr-e, azt nagyon nehéz megmondani, de ha nem is az, jól imitálják a valódit.

A varrás szép, jól fogja a pánt a csuklót, és a rovátkolt alj miatt még szellőzik is. Nekem szinte minden óra kikezdi a bőrömet, ehhez képest a már Stratos 2-től sebes csuklóm a BW óra használata közben meggyógyult, tehát szellőzni biztosan szellőzik. A 20 mm-es gyorszáras megoldás szabványnak tűnik, akit mégis zavarna a szíj, az bármikor szövetre cserélheti. A töltő mágneses, nincs bölcső, ami örömteli, nagyon egyszerűen használható az USB-s megoldás.

A vezérlésért egy szem gomb felel, a többi lehetőséget a kijelző böködésével érhetitek el. Itt már dizájn szempontjából nem annyira ütős a helyzet, kicsit bárdolatlannak érződik a grafika, egy Haylou LS01 agyonveri ezt a kinézetet. Ennek az oka az, hogy az 1,3 colos IPS kijelzőn megjelenített ábrákat szerintem a KingWear rendszeréből emelték át, és ez eléggé behatárolta a BW mozgásterét. Ilyen korlátozás például, hogy összesen 5 db óraszámlapot tárolhattok el, és nincs is több, az appból sem lehet letölteni újabbakat. Az is idegesítő, hogy a menü nagyon alacsony az FPS számmal, eléggé akadozva fordul, ami rendesen gyilkolja a használati élményt.

 

Blitzwolf BW-HL2 – Csiszoltak a szoftveren

Szerencsére azonban más területen a Blitzwolf nagyon igyekezett, hogy kihozza a lehetőségekből a maximumot. Az alkalmazásnak nem sok köze van a BW-hez – FitCloudPro a neve – ezért a cégnek olyan nagy ráhatása nem volt arra, mit is tud az app. Valószínűleg sok honfitársam szívét megdobogtatja, hogy teljesen magyar a program. Bár az angol nyelv használata már Magyarországon sem megy ritkaságszámba, azért mégiscsak egyszerűbb az anyanyelvünkön olvasni.

A fordítás azért nem tökéletes – ezt más is szóvá tette a Népítélet rovatunkban -, helyenként olyan menüpontokba futhattok bele, mint az „enyém” vagy a „számlakezelés”.

Szerencsére végig hibamentesen működött, és ha elfelejtettem valamit szinkronizálni, akkor azt akár napokkal később is tökéletesen végrehajtotta. Ez sajnos nem minden konkurensnél ilyen egyértelmű, az új frissítések óta a sokkal nagyobb nevű Amazfit szokott ezen az egyszerű dolgon elhasalni.

Aktivitásmérő, sport- vagy okosóra?

A témával bővebben foglalkoztunk a Tudnivalók menüpont Gyorstalpalók szekciójában, ahol minden kérdésre választ kaphattok, ami aktivitásmérőkkel, okos- vagy sportórákkal kapcsolatban felmerülhet.

Természetesen számtalan más témával is foglalkozunk, például melyek a vám- és áfamentes szállítások, miért érdemes Paypallal fizetni, vagy hogy milyen előnyei vannak az EU raktárból rendelésnek.

Amennyiben nem találjátok meg kérdésre a válaszotokat, nyugodtan kérdezzetek Facebbook csoportunkban.

Az alkalmazás összességében tetszett, nem túl dizájnos, de átlátható, logikailag jól elrendezett. A kezdőképernyőn látszik minden fontos adat – megtett lépések száma, az elérendő cél, az elégetett kalória mennyisége és a táv -, illetve az aktív funkciók – alvásadatok, pulzusszám, vérnyomás, véroxigén szint – által mért értékek is. Elég király dolog, hogy egyetlen gombnyomással mindegyiket meg lehet mérni, nem kell az óra menüjében bogarászni.

A többi lapon a szokásos beállítások találhatóak, ebből kiemelném, hogy van Google Fit kimenet, tehát az adatokat áttölthetitek egy nagyobb rendszerbe is. Vannak még egyéb finomságok, például a felszólítás a tevékenységre menüpontba beépítettek egy ebédszünetet, illetve olyan dolgokra is maradt energia, mint a kézrázásra fényképezés.

A sporthoz tartozó repertoár túl sok újdonságot nem tartalmaz. Az alkalmazás oldaláról összesen 3, az óráról pedig hatféle – futás, sétálás, mászás, biciklizés, úszás, kosárlabda – sporttevékenységet indíthattok. GPS nincs, így útvonal rögzítéséhez magatokkal kell vinnetek egy telefont. Az alábbi adatokat adja vissza: elégetett kalória, távolság és megtett lépések száma.

Ami a szenzorok által mért értékeket illeti, a szokásos mantrámat tudom elmondani: ezek a számok csak közelítő értéknek használhatóak. A pulzusmérés terhelés hatására el tud szaladni a végtelenbe, de a változásokat biztosan nem jól követi le, a véroxigén szint pedig soha nem lép ki a 96-99%-os tartományból, itt mindenki nagyon egészséges, megmenekült a nemzet.

 

A vérnyomás mérése eléggé trükkös, egyrészt nem értem, hogyan méri meg ezt az adatot a BW-HL2, ennek ellenére mégsem lenne teljesen random, amit kiír. Egy hatvan másodperces időintervallumon belül több mérést is végez, ezeket átlagolja. Azért az Omron M2-vel szemben elvérzik, de olyan, mintha nem teljesen fals értékeket adna vissza vagy pedig csak nagyon jól tippel, igazából eldönthetetlen. És ez a legnagyobb baja, hogy hektikus, vagyis pont arra nem használható, amire kellene: pontos mérésre.

A távolság becslése nem megy neki igazán, szerintem a lépések számából – ami egyébként pontos -, egy általános lépéshosszt alapul véve próbálja megtippelni a valóságot. Az eredmény megmosolyogtató: 11-ből 8,7, 10-ből pedig 7,7 km lett, ami elég durva eltérés. Sokat segítene a helyzeten, ha lehetne megadni a szoftverben lépéshosszt, de ezt nem programozták le a készítők. Ami még nagyon hiányzik, az a fényérzékelő szenzor, így folyamatosan kézzel kell állítgatni a fényerőt. Maximumon napos időben éppen hogy látszik, éjszaka viszont kiégeti a szemeteket. Ez utóbbi leginkább azért zavaró, mert nincs „ne zavarj” – DND – mód, így éjszaka többször felébredtem rá, hogy az arcomba világít a cucc. Erre egy megoldás van: ha kikapcsoljátok az appban a feléledés csuklómozgásra funkciót, de ezt minden este eljátszani eléggé macerás.

Az értesítéskezelése a szokásos aktivitásmérőkön nem mutat túl, viszont megbirkózik a magyar ékezetekkel is. A népszerű progikat támogatja, de újakat a listára felvenni nem lehet. Az üzemideje viszont parádés, amíg nem kapcsoljátok be az értesítéseket. A gyártó 5-7 napot ír, nekem heti 3-4, 10 kilométeres futással, alacsony fényerőn hozott 5-6-ot, sok üzivel ez viszont drasztikusan csökkenthető.

Összegzés

A Blitzwolf BW-HL2 nem lógna ki felfele az óra formájú aktivitásmérők közül, ha nem úgy nézne ki, ahogy, és nem lenne teljesen magyar nyelvű az applikációja. Ez a két szempont viszont sokatoknál lesz perdöntő, különösen akkor, ha azt is hozzátesszük, hogy a mindennapi igényeket tökéletesen kiszolgálja, és mindezt jó minőség mellett teszi. Az adatok nyilván pontatlanok, de senki nem vesz azért GPS nélküli órát, hogy versenyre készüljön vele.

Van azonban néhány apró hibája, amik bosszantóak, legjobban talán a fényérzékelő szenzor hiánya fáj. Emiatt sokat kell babrálni a számlapot és aludni sem praktikus a kezünkön egy állandóan világító kijelzővel. Az értesítéskezelése is lehetne jobb, de a konkurencia sem tud ennél többet, így ez minimum egy döntetlenre elég. A RQ1933ZY kuponkóddal 14 000 Ft-ba kerülő BW-HL2 hozza az elvárt szintet, de olyan nagyon nagy extrát nem tud villantani, talán majd a HL3. A terméket itthonról, a Blitzwolf.shoptól tudjátok beszerezni, 18 hónap garancia mellett.

Pro

 • Legszebb órák egyike a kategóriájában
 • Az app magyar nyelvű
 • Átlátható, kellemes alkalmazás
 • Tömegesen is lehet mérni a különböző adatokat
 • Nekem bejött a szíja
 • Korrekt üzemidő
 • A Google Fit szinkronizációra jár a piros pont

Kontra

 • A mért adatoknak sok közük nincs a valósághoz
 • Nincs fényérzékelő szenzor, sokat kell vacakolni a fényerővel
 • Az óra menüje eléggé kezdetleges és lassú is
 • Az üzenetkezelés lehetne jobb

hirdetés