hirdetés

Xiaomi telefonok Magyarországról

Jól bevált, biztos fogások

hír
Xiaomi telefonok Magyarországról 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-04-05

A járványhelyzet miatt sokatok szemében felértékelődtek az itthoni beszerzési források – ahogy azt többször meg is írtátok nekünk – és a már jól bevált márkák termékei. A Xiaominál pedig keresve sem találhatnánk „jobban bevált” brandet, így gyorsan összeszedtem azt az 5 telefont, amit még magamnak is megvennék. Persze mindig van valami trükk, ami bekavar a képletbe, de nemsokára ezt is felfedem előttetek.

Megkérdeztem ezért a Xiaomishopot, mi a helyzet az áruforgalommal, és azt mondták, menetrendszerűen jönnek a cuccok, jelenleg minden elérhető, így tőlük válogattam össze a mobilokat.

 

Redmi 8

Kedves a szívemnek a készülék, mert ilyen olcsón ennyire patent telefonszériára nem is nagyon emlékszem a korábbi években, ezt írtam tesztemben is. Komolyan, simán együtt tudnék élni vele, annak ellenére, hogy ez azért egy low budget telefon. Képes például értékelhető képeket készíteni, ha van elég fény, amit látva a Redmi 6-ot és 7-et, lehetetlennek tartottam. Pedig nem volt az, megcsinálták.

Aztán ott az üzemidő, 3-4 nap gondtalanság. Emellett az új színek nagyon dögösek, jó az összerakottság és alacsony az ár. Akinek nincsenek nagy igényei, annak „no brainer” ez a mobil, viszont én kivételesen rááldoznék +10 000 Ft-ot a nagyobb, 4/64-es verzióra. A Redmi 8A-t továbbra sem kedvelem különösebben, pedig az is sokat fejlődött, ahogy az Rolla kollégám cikkéből is kiderült.

Xiaomi Redmi Note 8/T/Redmi Note 8 Pro

Ha van a középkategóriának közepe, akkor az ez. Egy fajta „geodéziai pont” a telefonok között, aminek az a pikantériája, hogy sikerült 3, mindenféle igényt kielégítő modellt is a Note 8 név alá bezsúfolni. A Note 8 és Note 8T között csak az NFC chip a különbség az utóbbi javára, szóval azt vegyétek, ne az elsőt. Jó kamera, jó hardver, jó üzemidő. Nem egy gamer, de ezt is megoldották a Xiaomi mérnökei.

Mégpedig a Redmi Note 8 Pro-val, ami az MTK chipset ellenére lett takarékos, ha pedig kell az izom, előránt durván 290 000 Antutu pontot, és simán lefuttat bármilyen játékot. Ez a pozitív kétarcúság nekem nagyon bejött, lehetek gamer és üzemidőbajnok is egyszerre, és mivel vannak bikább kiszerelések is – pl. a 6/128-as -, ezért 85-90 000 Ft-ért be tudjátok foltozni pár évre a „telefon problémát”.

Mindegyikről írtunk tesztet, a Note 8-ét itt, a Note 8T-jét itt, míg a Note 8 Pro sajátját ezen a linken olvashatjátok.

Mi 9 Lite

Méltánytalanul alulértékelt mobil, amiről kevesebb szó esik, mint a többi készülékről. Pedig egy csomó olyan előnye van, ami a Note 8 szériáról nem mondható el. A Snapdragon 710 SoC takarékos, a 6 GB RAM tényleg mindenre elég, és a 128 GB-os háttértárat bővítenetek sem kell.

Ami viszont engem megvett, az a 6,39 inch-es AMOLED kijelző, hiszen remek színeket produkál, masszív feketével és a minimális fogyasztás is egy jó pont. Ezt tapizzuk és nézzük egész nap, szóval hazudnék, ha nem ezt a részegységet tartanám a legfontosabbnak. A háromlencsés kameraegyüttes hozza az elvárható azt a szintet, amit egy középkategóriás telefontól elvártok és az NFC chip sem maradt ki a repertoárból. A rendkívül kiegyensúlyozott készülék ára a kiemelkedő megjelenítővel is 100 000 Ft alatt marad.

Még nincs róla tesztünk, de ha jelzitek, hogy szeretnétek egyet, írjatok a Facebook oldalunkra a poszt alá.

Mi 9T/9T Pro

A Mi 9T valójában nem az előbbi telefon igen erőteljesen fejlesztett változata, pedig ezt sugallná a neve. Új dizájn, speciális, a felső síkból kiugró pop-up kamera jellemzi. Nem csak a látvány van rendben, de a kamerák által készített képek is, bár a színek egy kicsit túlszaturáltak, érdemes feltenni a Google Gcam-jét a jobb eredmények elérése érdekében.

A hardver is a felső-közép kategóriában játszik a sima 9T, és az abszolút csúcs szegmensben a 9T Pro esetében. Előbbit 730G, utóbbit 855-ös Snapdragon lapkával szerelik, mindkettő meggyőző teljesítménnyel rukkol elő, az erősebb már-már túl sok is. Az AMOLED kijelző maradt, így ebbe sem tudok nagyon belekötni. Az ár a kategóriaváltás miatt szépen lépked felfele, 120-140 000 Ft-ot  kérnek a termékekért, kiszereléstől függően. Molcsa szerette a tesztben, nem véletlenül.

Mi Note 10/Note 10 Pro

A 108 megapixeles világújdonsággal bemutatkozó Note 10 széria képességei előtt én is megemeltem a kalapomat. Tavaly novemberben ő volt a DxOMARK csúcstartó, vagyis a legjobb kamerás képességekkel rendelkező mobil, amit a tesztem is megerősített. Megdöbbentően szép fényképeket lehetett vele készíteni, amit az optikai zoom és a makroképességek tovább erősítettek.

Persze egy picit nehéz volt elhelyezni a palettán a terméket, hiszen a 730G lapka nem a felsőkategóriás telefonok szintjét hozta teljesítményben, igaz nem is árazták annyira magasra, főleg úgy, hogy ebbe még a 6,47 colos, 2,5 D AMOLED kijelző is belefért. Aztán jött a 10 Pro, de nem egészen azt kaptuk tőle, amit vártunk. Inkább ráncfelvarrás ez, mint flagship telefon, hiszen csak az alábbiak a különbségek:

  • 6 GB RAM helyett 8 GB
  • 128 GB ROM helyett 256 GB
  • a hátlapi 108 megapixeles kamera 7 helyett 8 tagú lencsével büszkélkedhet

Ettől még persze kiváló telefonok, és akinek a kameraképességek sokat nyomnak a latba, az 185-195 000 Ft-os áron hazaviheti valamelyiket, a dög nehéz fényképezőgépet pedig otthon hagyhatja. A Note 10 tesztjét ezen a linken olvashatjátok.

hirdetés