hirdetés

Topshak TS-ESD2 elektromos csavarhúzó teszt

Kedvenc kéziszerszámom

teszt
Topshak TS-ESD2 elektromos csavarhúzó teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-12-16

Megérkezett a Topshak TS-ESD1 „konszern” párja, a TS-ESD2, ami mindenben túltesz a másik modellen, és gyakorlatilag ugyanannyiba kerül. Adnak hozzá 34 db kiegészítőt, mozgatható a nyele, állítható a nyomatéka, jobb az anyagminősége és még elemlámpa funkció is van rajta. A hasznos csöppségért a BGHU1382  kuponnal 5600 Ft-ot kérnek, lengyel raktárból érkezik, többletköltségek nélkül.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ami a TS-ESD2 anyaghasználatát illeti, szerintem meglepően jó, ahhoz képest, hogy mennyibe kerül.

Nagyon szerszám szerű, de azért alapvetően olcsó matériákból építkezik. A kinézete dögös, fekete alapot törnek meg a narancs gombok, az elején a csavarozást segítő LED egy repülőgép turbina motorjára hasonlít, míg a nyélbe egy LED lámpát rejtettek, igazi mindenes. Ahol egy picit kilóg a lóláb, azok a gombok és a micro USB töltőcsatlakozó illesztési hézagjai, itt azért látszik, hogy nem egy prémium szerszámról van szó. A legérdekesebb tulajdonsága, hogy a nyél dőlésszöge állítható, akár teljesen vízszintesbe is fordítható, illetve 120-180 fok között szabályozható a narancs lakat gomb segítségével.

Ellentétben a TS-ESD1-gyel, a nyomatéka 6+1 lépcsőben változtatható,

de én hagytam a maximumon, mert ez a 4 Nm azért nem a világ összes ereje. Természetesen itt is van egy forgásirány váltó gomb, aminek középállása zárja a szerszámot, de a ravasz húzására ilyenkor is működik a fronton elhelyezett LED fény, tehát simán használható elemlámpának, de a ravasz használatával akár morzekódokat is le lehet játszani.

Természetesen az alapdobozba ugyanazokat a kiegészítőket tették, mint a TS-ESD1 esetében, a leíráson és a sajtóanyagon túl van 34 db kiegészítő is, és a szinte minden készletből hiányzó 25-ös torx bit is ott van. Szintén hasznos a flexibilis hosszabbító, amivel akár 90 fokban is lehet csavarozni, viszont imbuszból csak két kisebb került a készletbe, amiért kár. Azt azért hozzátenném, hogy ennyi pénzért az is csoda, hogy bármit adnak mellé, nemhogy egy marék fejet, szóval az ár-érték arány nagyon rendben van. Az viszont bosszantó, hogy nem adnak hozzá egy normális hordtáskát, mint a Worx WX240 esetében, és azért a gyári papírdobozok nem éppen az ellenállóságukról híresek.

A terméket feltölteni a micro USB porton keresztül lehet, durván 2-3 óra alatt,

a port elég mélyen ül, ezért egy picit ügyeskedni kell, hogy kellő kontaktus alakuljon ki, szerencsére a készletben adott micro USB kábel feje hosszabb, mint az átlag. A gyakorlati üzemidő eléggé függ attól, hogy mekkora nyomatékkal és milyen hosszú csavarokat hajtotok be, illetve ki, de a kisebb csavarokból 100-150-et simán be lehet tekerni vele egy feltöltéssel. Vagyis egy átlagos bútor összerakása nem lehet probléma, de azért a kemény fával nem fog megbirkózni.

És tulajdonképpen ez az egyetlen gyenge pontja a szerkezetnek, hogy sok feladatra nincs elég ereje, de hát nem is erre találták ki. Vagyis, amikor megveszitek, akkor kalkuláljátok bele a képletbe ezt a limitációt.

 

Topshak TS-ESD2 vs. konkurensek

Azt hiszem, hogy az egyik legfontosabb tapasztalat a szerszámokkal kapcsolatban, hogy hosszabb távon hogyan működnek. Mivel elég sok hasonló terméket teszteltem és én is rendelkezem egy Xiaomi HOTO-val, ezért bátran mondhatom, hogy a belbecs a fontosabb. A HOTO fő baja, hogy bár nagyon jól néz ki, iszonyatosan karcolódik a festett alumínium tároló. Ráadásul kopik a műanyag-alu zárómechanika, szóval nem biztos, hogy tartós lesz. A nyomatéka viszont 8 Nm, de én fél év használat után nem ezt a terméket javaslom.

A Worx WX-240 egy más dimenzió, mint a HOTO, remek a minősége, ehhez is rengeteg kiegészítőt adnak, ennek is 8 Nm a nyomatéka, és ez néz ki leginkább szerszámnak. Ráadásul adnak hozzá egy remek tárolódobozt, így nem kallódnak el a cuccok sem. Az egész terméket valahogy körbelengi az ellenállóképesség, és abszolút elhiszem, hogy 5 év múlva is működni fog. Cserébe viszont sokkal drágább, mint az itt felsorolt cuccok, ez nyilván a valamit valamiért esete.

A TS-ESD1 pedig ugyanolyan, mint a TS-ESD2, csak kevesebbet tud, és gyengébb a minősége,

tehát szerintem alapból ki is esik. Így viszonylag egyértelmű a képlet, ha az erősebb, jobb minőségű szerszám kell, akkor a Worx WX240-re tegyétek a voksotokat, egyébként a Topshak TS-ESD2 a nyerő.

Összegzés

A Topshak TS-ESD2 gyakorlatilag egy fejlettebb ESD1, ami minden tekintetben jobb nála, vagy ahol nem, ott ugyanolyan. Meglepően jó összerakottság, rengeteg kiegészítő, hasznos funkciók jellemzik, egyedül az erejére lehet panasz. A 4 Nm nem túl sok, így ahol durvább melóra van szükség, elő kell venni egy akkus fúró-csavarozót, de az ESD2-t nem is erre találták ki, hanem kisebb munkákra, bútorok összerakására és hasonlókra.

A hasznos csöppségért a BGHU1382  kuponnal 5600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, lengyel raktárból érkezik, többletköltségek nélkül, és abszolút ajánlott vételnek számít a kínai akkus csavarozók között.

Pro

 • Meglepően jó anyagminőség
 • Nagyon sok hasznos funkció
 • Állítható szögű nyél
 • Rengeteg kiegészítő
 • Állítható nyomaték

Kontra

 • Kevés a 4 Nm nyomaték

hirdetés