hirdetés

Jimi G3102 elektromos csavarhúzó készlet teszt

Több, mint csavarhúzó

teszt
Jimi G3102 elektromos csavarhúzó készlet teszt 1

Forrás: Banggood

írta: Don Kartács
2023-02-06

A Jimi nem összekeverendő a Jimmy nevű vállalattal, amelyik takarítóeszközöket gyárt. Előbbi inkább a szerszámairól ismert, és a mostani termék is egy csavarhúzó, sőt, szerénytelenül csavarhúzó állomásnak is titulálhatnám. Rengeteg bitfej, tartók, csipeszek és hasonló okosságok képezik a készlet részét. 22 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek a „felnőtt játékért” a BGXIFD226 kóddal, a szállítás ingyenes, az ár tartalmazza az áfát.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 7

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ami a funkcionalitást illeti, ennek az alapja maga az elektromos csavarhúzó, amihez illeszteni lehet a kiegészítőket. USB-C porton keresztül tölthető, a tartóban lakik a kábel és egy kör alakú támasz is, amihez csatlakoztatni lehet a Type-C zsineget, így tulajdonképpen a tartó segítségével vihetők át az elektronok. A Jimi G3102 leginkább egy elektromos órás csavarhúzóra hasonlít, olyan picik a bitek és a szerszámok, illetve van a készletben egy csipesz is, amiről a műszerész szakma jutott eszembe, remekül lehet például áramköri elemeket megfogni a segítségével.

A tartó másik oldalán Scud rakétákhoz hasonlóan kipattintható egy tartó, amibe 45 fokban kifordítja a 30 darab bitet,

amit a csavarhúzó végébe lehet illeszteni. Miből van rengeteg szereléskor? Kicsavart csavarból, így a csavarhúzó tokján van egy kis kihajtható ajtó egy mélyedéssel, ide pakolászhatjátok a csavarokat, hogy azok ne vesszenek el, ez egy nagyon okos ötlet. Egyetlen dologról nem beszéltem, az elektromos csavarhúzóról, pedig ez is nagyon jópofa darab.

Forrás: Banggood

A fő egység nagyon egyszerűen használható,

két gomb van rajta, egyik az irányt, másik a teljesítményt állítja, illetve nyomásra felgyullad egy kör LED az elején, hogy lássátok, mit csavaroztok éppen. A nyomatéka 0,1-0,35 Nm, ami nagyon kevés, ezt finom, precíz mozdulatokhoz találták ki. A szár kellően vékony, így hosszabb távon sem kellemetlen használni, viszont nagyon nem is lehet rátartani, így hatalmas erőt kifejteni. De erre nincs is szükség, hiszen ez egy precíziós csavarhúzó, viszonylag finom és vékony S2 acélból készült bitekkel, amelyek mágnesesen cuppannak be a helyükre. Van közöttük néhány speciális is, amit bevallom, még soha nem használtam, például a háromszög végű, de említhetném a T1-es Torxot is. Ebből is látszik, hogy ezzel nem IKEA bútort kell összerakni, hanem pici, precíz elemeket szét- és összeszerelni.

Ez egyben a készlet előnye és hátránya is: mindennapi használatban nem igazán lesz ezekre szükség, speciális esetben viszont pont ez kell majd.

Nem volt könnyű a lakásban olyasmit találni, amit napi szinten szétszerelek és összerakok, de például a notebookom hűtésének cseréjéhez korábban pont egy ilyen szett kellett volna. De például egy bármilyen elektromos eszköz elemcserjéhez is nagyon pici csavarokat kell kitekerni, szóval pár perc gondolkodás után azért találtam itthon ezt-azt, amihez passzol a Jimi G3102 készlet. Ettől még azt gondolom, hogy ez egy cuki, niche szerszámkészlet, és az érdekessége miatt sokan megveszik majd szerelemből.

Összegzés

A jópofa szerszámok sorát gyarapítja a Jimi G3102, viszont azt nem állítanám, hogy mindennap szükség lesz rá. A lógó ajtókilincs betétet vagy a lámpaburát tartó csavart nem ezzel fogjátok megigazítani, és bútorösszerakásban sem hasznos, mert ahhoz túlságosan pici és finom. IT-soknak, műszerészeknek, elektronikai hobbit űzőknek kötelező darab, szerszámokat kedvelőknek is, mások viszont inkább a méretesebb, a mindennapi életben jobban használható darabok között nézelődjenek. A Jimi G3102-ért 22 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek a BGXIFD226 kóddal, a szállítás ingyenes, az ár tartalmazza az áfát.

Pro

 • Sok okos ötlet egy helyen
 • Rengeteg bit a készletben
 • Jópofa indukciós töltés
 • Jól használható, kézre álló csavarhúzó
 • Jó minőség, remek hordozhatóság

Kontra

 • Elég költséges
 • Viszonylag szűk réteget érint majd meg
 • Alacsony nyomaték

hirdetés