hirdetés

FNIRSI IR 40 távolságmérő teszt

Felnőttek kedvenc szerszáma

teszt
FNIRSI IR 40 távolságmérő teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-10-07

Rég teszteltünk már jópofa és hasznos szerszámot, de az FNIRSI IR 40 távolságmérő pont ilyen. Nemcsak távolságot, hanem felületnagyságot, térfogatot is meg lehet vele mérni, sőt még a háromszög magasságát is megmondja az oldalhosszúságok alapján, és mindezen adatokat egy applikációba is le tudja tölteni, ahol kedvetekre számolgathattok. A BG95ef4c  kóddal csak 7700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül a felnőtt játékszer, sajnos a szállítása eléggé borsos a termék árához képest, 2100 forintba kerül, szerencsére a Banggood fizeti utána az áfát.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 8

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A vezérlése pofonegyszerű, mégis bonyolult, olyan sok mindent tud az FNIRSI IR 40 távolságmérő.

Mindkét oldalgombja multifunkcionális. Hosszú nyomásra ki-és bekapcsol az eszköz, a felső gomb nyomogatására pedig a „mér és ment” logikával megjegyez 3 darab távolságértéket, az alsó gombbal pedig ezek törölhetők. A felső dupla nyomására lehet váltogatni a mértékegységek között, az opciók: méter, láb és inch. Az alsó gomb dupla kattjára pedig a mérés helye változik, ugyanis a FNIRSI IR 40 távolságmérő tisztában van a saját hosszával, így mérhetitek a távolságot a műszer elejétől és a végétől is, ezt automatikusan korrigálja a szerszám.

Itt akár véget is érhetne a teszt, de az eszköz zsenialitása abban rejlik, hogy a távolságértékekből alakzatokat lehet formázni.

Ez azt jelenti, hogy nem pusztán távolságot mér a FNIRSI IR 40 távolságmérő, hanem képes az értékeket hosszúság, magasság, szélesség paraméterekhez rendelni. Értelemszerűen a 2 dimenzióban mért alakzatok területet, a 3 dimenzióban mértek pedig térfogatot adnak ki. Ezeket nemcsak egyenlő szárú vagy oldalhosszúságú geometriai formákra tudja alkalmazni, hanem például háromszögekre is, ilyenkor a két mért oldalból kiszámolja nektek a harmadik hosszúságát, három értékből pedig annak magasságát.

Az eszközben ráadásul van giroszkóp is, így ha elforgatjátok, akkor fordítja a képet is.

Ez például akkor volt nagyon előnyös, mikor be kellett másznom a konyhabútorba, megmérni, hogy tényleg befér-e majd a mosogatógép a csövével együtt és térd-könyök helyzetben, kifacsart testtel méregetnem, miközben össze-vissza forgattam az eszközt. Másik életszerű forgatókönyv, hogy megmértem néhány műanyag tároló térfogatát, hogy tudjam, nagyjából mennyi előrecsomagolt élelmiszer fog beleférni. Így nem kell tippelgetni, hogy 5 vagy 6 darab 1 kilós cukrot lehet beletenni a dobozba, és még sorolhatnám. Hiányossága, hogy szabálytalan formákhoz – pl. egy kádhoz – tartozó adatokat nehéz vagy sehogyan sem lehet vele kiszámolni, de ez talán nem is várható el tőle.

Ami még inkább megkönnyíti az eszköz használatát, az a RangeFinder applikáció.

Mivel maga az FNIRSI IR 40 távolságmérő a kijelzőjén csak 3 mért értéket tud eltárolni, az app pedig ennél sokkal többet, érdemes használni. Nem tudom mennyi a limitációja, de nagyjából 15 mért értéknél untam meg a nyomkodást, és még akkor is mentegette az újabb méréseimet. Ez egyben arra is lehetőséget ad, hogy egy második valaki valós időben lássa ugyanazt telefonon, amit ti az eszköz kijelzőjén, igazából csak a BT kapcsolat szab határt az adatátvitel távolságának.

Van továbbá néhány fancy funkció, ami csak az appból érhető el, egyik a folyamatos mérés, a másik az adatok alapján működő számológép. Ez utóbbival a méréseiteket bemeneti adatként használva lehet összeadni-kivonni vagy osztani-szorozni. Tehát, ha nem akarjátok fejben kiszámolni két tárgy hosszának a különbségét milliméterre pontosan, akkor ezt megteszi helyettetek a RangeFinder app. A másik nagyon hasznos funkció a képre rajzolás. Lefényképeztek mondjuk egy asztalt, megméritek a méreteit, majd a kettőt össze lehet párosítani, vagyis felvezetni a mért értékeket a képre.

hirdetés

Itt két apróságba futottam bele, az egyik, hogy a kommentek a képen maximum 10 karakter hosszúak lehetnek, így lett nálam a gyaloglógépből „gyaloglógé”, illetve, hogy nem lehet vízszintesbe forgatni mobilon a képet, pedig úgy könnyebben tudtam volna rá rajzolni. Persze ezek is inkább csak ergonómiai problémák és nem tényleges hibák, ettől még tökéletesen használható az app.

Összegzés

Imádom az ilyen pici, sallangmentes, mégis jól használható kütyüket, főleg szerszám témában. Az egyetlen korlátja a szoftver maga, de még ez is sokkal több, mint amit a konkurensek adnak. Egyébként egy remekül működő, jó minőségű, egy kis kreativitással jól használható mérőberendezést ismertem meg az FNIRSI IR 40 távolságmérő személyében.

Az ára nem fáj, hiszen a BG95ef4c  kóddal csak 7700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, a szállítási költség viszont bosszantóan magas a termék árához képest. 2100 forintot kér el a futár, szerencsére a Banggood fizeti utána az áfát.

Pro

 • Remek minőség
 • Tud területet és térfogatot is számolni
 • USB-től tölthető, 3000-et lehet mérni egyetlen feltöltéssel
 • El tudja forgatni a kijelzőjét
 • Az appban sok okosságot lehet csinálni

Kontra

 • Drága szállítás
 • Vannak az alkalmazásnak limitációi

hirdetés