hirdetés

Topshak TS-CH3 szerszámkészlet teszt

Adjatok a szögnek

teszt
Topshak TS-CH3 szerszámkészlet teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-01-17

A Topshak elég jó kis szerszámokat csinál, a szénkefe nélküli fúró és csavarozó gépeik például nagy kedvenceim. Ezeket a termékeket alapvetően hobbi célra találták ki, nem annyira a csúcsminőség, hanem a svájci bicska jelleg domborodik ki. A TS-CH3 esetében sincs ez másként, szinte mindent belezsúfoltak a dobozba, amire szükségetek lehet. Az 57 darabos készlet ráadásul olcsó is, 11 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). körül haza lehet vinni cseh raktárból, a BGXIFD194   kuponnal.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 6
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 6
 • ár/érték arány: 8

7.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Forrás: RendeljKínait

Nem így a minőség, ami helyenként hajmeresztően gagyi.

Első fogásra lehúztam a kalapácsfej és a nyél közötti gumigyűrűt, amit forró ragasztós pisztollyal taknyoltak meg, nem is tartott sokáig. Aztán ugyanezen szerszám markolata sem nyer majd formatervezési díjat, merthogy sorjás. Szintén igaz a fogóra is, hogy eléggé gagyi a kiképzése, ami azért lepett meg, mert például a Topshak TS-ED5 ütvefúrni is képes fúrógép nagyon rendben volt, ahogyan azt a tesztben is írtam. Ugyanezt tapasztaltam a kihúzható mérőszalagnál is, a műanyag oldalpanelek eléggé elállnak, az illesztések nem stimmelnek, amiért nagy kár.

Mint szinte minden olcsó szerszám, szerintem ezek is S2 szerszámacélból vannak, bár erről nem esik szó, ami mindig gyanús. Kicsit az volt az érzésem, hogy az egész szettet csak úgy összedobálták, hogy legyen benne valami, aztán „jól van az úgy”. A Mustool vagy a Deko készletek ebből a szempontból sokkal korrektebbek, ezekről is százszor írtunk már, szóval ismerősek lesznek a nevek, és az árazásuk sem magasabb, mint a Topshaknak, szóval a teszt ezen pontján már nagy bajban volt a TS-CH3.

Őszintén szólva nem sok kedvem volt a cuccaikkal barkácsolni, szerencsére használat közben nem estek szét. Bevertem a kalapáccsal pár szöget, meghúztam pár kilazult csavart a lakásban, illetve használtam a dugókulcs készletet a racsnis kulccsal együtt, ezek teszik a dolgukat, de az egész olyan semmi extrának érződik. Például a racsnis szerszám nyelén nincs csúszásgátló burkolat, szóval hosszútávú munkára szerintem nem alkalmas. A tapétavágó vág, a colstock mér, de ez a dolguk, mégis valamifajta kelletlenség lengi körbe az egészet. Szerintem ennél vannak sokkal jobb szerszámok is a piacon, és ehhez nem kell a méregdrága Berner készleteit megvenni, csak a fent említett konkurensek palettáját átnyálazni.

Összegzés

Nem győzött meg a Topshak TS-CH3, olyan gagyi az egész szett, csúnya illesztési hibákkal, igénytelen illesztésekkel, gagyi anyagokkal. Nagyjából minden benne van, ami kell, de a szerszámok nagy részét más szettekben – például csavarbehajtó vagy dugókulcskészlet – úgyis megtaláljátok, colstokja, tapétavágója, imbuszkulcsa meg mindenkinek van, többek között az IKEA ténykedése miatt. Akkor már csak egy kalapácsot kell vennetek, de az biztosan ne Topshak legyen, mert az egész szett leghitványabb darabja.

Az 57 darabos készletet 15 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). körül haza lehet vinni cseh raktárból, a BGXIFD194   kuponnal, de ne tegyetek ilyet, inkább nézelődjetek másfele.

Pro

 • A készlet sok mindent tartalmaz
 • Elég jó a táska
 • Nem lenne drága, de… lásd a kontra szekciót

Kontra

 • Gagyi anyagminőség több helyen
 • A legtöbb szerszám már ott van a háztartásokban
 • Ezekkel a rövid imbuszkulcsokkal nem lehet normálisan erőt kifejteni

hirdetés