hirdetés

TopShak TS-ESD1 elektromos csavarhúzó teszt

Kézre álló játékszer

teszt
TopShak TS-ESD1 elektromos csavarhúzó teszt 1
írta: Don Kartács
2021-11-12

Az elmúlt 2 hétben többször használtam a Worx WX240 akkus csavarhúzóját, aztán befutott a TopShak TS-ESD1, ami egy nagyon hasonló szerszám. Adta magát a dolog, hogy eresszem össze őket, hiszen a két „legény” egy ligában játszik. A TopShak viszont szemtelenül olcsó, a BGHU1210 kóddal 3500 Ft-ért el lehet hozni, ennyiért sehol máshol nem lehet kapni olyan akkus csavarozót, amihez adnak 32 db bitet és egy flexibilis hosszabbítót is, szerintem ennél a benne lévő akkut többért lehet itthon megvenni. A szállítása ingyenes, és többletköltségekkel nem kell számolnotok, mert a Banggood fizeti az áfát a termékei után.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 11

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Kanyarodjunk vissza az ESD1-hez ugyanis ritka az, hogy 5000 Ft alatt ennyi kiegészítőt adnak egy elektromos berendezéshez. A 34 db fej, és a szinte minden készletből hiánytó 25-ös torx bit is ott van, halleluja. Nem írom le az összes kis bizbasz típusát, mert tartalmazza a sajtóanyag, de két dolgot kiemelnék. Egyrészt adnak az ESD1 készletében egy hosszabbító szárat, amivel a mélyen fekvő csavarhelyeket lehet elérni. A flexibilis hosszabbító meg tipikusan olyan helyekre jó, ahová már a csajod keze se fér be, mert takarja valami elmozdíthatatlan elem. Vagyis ezek nagyon hasznosak, és mindig akkor kellenének, amikor nem tudsz egyért elmenni a Praktikerbe. Imbusz fejből viszont csak 2 pici van, jobb lenne belőle több méret.

A fenti 34 db kiegészítőt összeadva is kijönne a 3400 Ft, de ennyiért még hozzád vágják magát az elektromos csavarozót is,

szóval nekem nem nagyon jön ki a matek. Vagy „teherautóról leesett” termékek kerülnek ennyibe vagy ebből – meg az átbrandelt testvéreiből – el kell adni 100 millió darabot, hogy megérje, és nyilván az utóbbi történt ebben az esetben. Maga a csavarhúzó egy nagyon egyszerű szerkezet, viszonylag érdes, nem túl minőségi, de a csúszásgátlás szempontjából előnyös műanyagokat fogdoshattok. Összesen két kapcsoló van rajta, egy maga a ravasz ami beindítja a működést és felkapcsolja a 2 LED-et az elején, a másik pedig az irányváltó és fixáló, középállásban zárja az eszközt, ilyenkor nem bekapcsolható. Az adott állapotot a tetején lévő LED-eken láthatjátok, attól függően gyulladnak fel a nyilacskák, hogy éppen melyik irányba forog a bit.

A fogantyú alján egy viszonylag mélyen ülő micro USB porton keresztül lehet feltölteni a cuccot, szóval izomból nyomjátok be a kábelt. Akkor jó, ha minden LED a tetején pirosra vált. Feltölteni 1-3 óra, ami nekem egy kicsit tágan értelmezett intervallum, és az „üzemidőt” sem adják meg, ami általában annyit jelent, hogy hány csavart lehet a lemerülésig betekerni vele. Ettől viszont kicsit megfoghatatlan lesz az egész, így úgy döntöttem, nem vacakolok a leírással tovább, hanem inkább használatba veszem. Ehhez jó tudni egy lényeges adatot, a „Szent nyomatékot”, ami egy deal breaker adat a legtöbb szerszám esetében. A „híres” Steinhaus akkus ütvefúróm 18 V-os és 50 Nm a nyomatéka – ami nyilván kamu -, a Worx WX240-nek meg 8 Nm.

Ehhez képest a Topshak TS-ESD1 4 Nm-t tud felmutatni, és már a Worx WX240-nel sem tudtam pl. a csocsóbábú spéci csavarját igazán meghúzni, a Steinhaus meg maximum nyomatékon úgy eltöri, mint a ropit, aztán lehet külföldről rendelni, darabja 1 EUR és még 9 a csomag szállítása. Szóval nem is bántam, hogy nincs giga nyomaték, viszont ez meg kevés a meghúzott csavar megmozdításhoz, és a pincében lévő polcrendszer csavarjait sem ezzel fogom meghúzni. Tehát, a Topshak felhasználási köre elég limitált, ahol fém a fémen van – pl. a Salgó polc – ott felejtős, marad a bútorösszerakás. Nyilván, nem volt éppen tartalékban semmi összedobandó, ezért az inverzét, a szétszedést, majd az újból összerakást választottam. Így meghúztam végre a lifegő ajtózár takarókat, az IKEA kisasztal csavarjait, csocsóbábúkat, viszont a cipőtartót nem, mert a csomagban lévő imbusz bitek ehhez túl kicsik.

A szereléssel tulajdonképpen meg is találtam a cucc legnagyobb baját, az alacsony nyomatékot, amit ráadásul szabályozni sem lehet, így az „up to 4 Nm” mondatot kicsit erősnek érzem. Egyetlen fokozata van, az se túl erős, DE ez is elég a fába csavarozáshoz, a bútorok összerakásához. Ha viszont keményebb anyagba akartok behatolni, akkor nem a TopShak TS-ESD1 a ti szerszámotok.

 

Topshak TS-ESD1 vs. Worx WX240

A legutóbbi BlitzWolf BW-WOO2 tesztünkben is csináltunk egy mini összehasonlítást a konkurensekkel, és szerintem itt sem árt, ha készítek valami hasonlót. A két termék közötti legnagyobb különbség az, hogy a Worx úgy néz ki, mint egy márkás szerszám, jobban összerakott, a biteket színekkel jelölik, a kinézet is jóval kulturáltabb, és szerintem a minősége is jobb. Ahhoz ráadásul jár egy szerszámtartó műanyag doboz is, vagyis nem fognak szana-széjjel kallódni a kiegészítők. A Topshak TS-ESD1-hez adnak egy flexibilis fúrószárat is, amivel elég sok helyzetet jól meg lehet oldani.

Elvileg nagy előny, hogy a Worx WX240 nyomatéka szabályozható 3 fokozatban,

a gond az, hogy nem sokkal éreztem erősebbnek, mint a Topshakot, pedig az elvileg 8 Nm-t tud, ahogyan a HOTO is. Ez pedig azért baj, mert egyik sem túl bika, csak a Topshak 3500 Ft-ba kerül, a Worx WX240 pedig 11 000-be, ami egy laza háromszoros különbség. Mindkét terméket egyetlen Li-ion cellával szerelnek, aminek a maximum feszültsége 4,2 V, ezért szoktak általában 4 voltot, mint közelítő értéket megadni az ilyen termékeknél. Így nehezen tudom azt elképzelni, hogy azonos feszültség mellett az egyik cucc kétszer erősebb, mint a másik. Nem mondom, hogy lehetetlen, de minimum furcsa.

A Topshak TS-ESD2 pedig ugyanazt tudja mint az ESD1, csak szabályozható a fogantyú dőlésszöge és annak a nyomatéka szabályozható, 4000 Ft-ba kerül, aminél még mindig bő két és félszer drágább a Worx cucca. Koca szereléshez ezt a felárat tök fölösleges kifizetni.

Összegzés

A Topshak TS-ESD1 annyira nevetségesen olcsó, hogy minden hibáját meg tudom bocsájtani. A BGHU1210 kóddal 3500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért el lehet hozni, ennyit pedig megér, hogy a bútorok összerakására könyörgéssel és sörrel rávett „jómunkásembereket” – vagyis az ismerőseiteket – fel tudjátok vértezni némi elektronikus szerszámmal. A cucc fő baja a nyomatéka, de mivel a Worx és a HOTO terméke sem sokkal erősebb, viszont jóval drágább, ezért ez igazából nem egy nagy érvágás. Adnak mellé 34 db kiegészítőt, ebből 8×4 db bitszett, 2 db pedig olyan toldószár, amelyek megkönnyítik a dolgokhoz való hozzáférést.

Én vettem egyet magamnak, mert ennyiért máshol egy köszönömöt nem kapok, nemhogy elektromos csavarhúzót. A szállítása ingyenes, többletköltségekkel pedig azért nem kell számolnotok, mert a Banggood fizeti az áfát is a termékei után.

Pro

 • Extrém alulárazott
 • Egyszerűen használható
 • 34 kiegészítőt is kaptok hozzá
 • USB-ről tölthető
 • LED-ekkel világítja meg a lyukat

Kontra

 • Alacsony nyomaték és nem is állítható a mértéke
 • A Worx jobb minőségű termékeket gyárt

hirdetés