hirdetés

HOTO akkumulátoros csavarhúzó teszt

Dizájnba oltott funkcionalitás

teszt
HOTO akkumulátoros csavarhúzó teszt 1
írta: Don Kartács
2021-06-09

A Xiaomi ernyője alá tartozó HOTO márka mindig nagyon érdekes dizájntermékekkel rukkol elő. Most egy olyan szettel álltak elő, ami nemcsak jól néz ki, de funkcionalitásban is ott van a szeren. Az akkus csavarhúzó tartójába egy 12 db-os bitkészletet is elrejtettek, és az egészet becsomagolták egy nagyon jól kinéző alumínium hengerbe. Ez már önmagában is eladja a terméket, de a BG0f8a11 kuponnal elérhető 10 300 Ft-os ár sem fog senkit földhöz verni. Ez éppen áfa- és vámhatár alá esik, így akinek  időben megérkezik, annak nem kell ezeket a plusz díjakat megfizetnie, de szerencsére köthető adóbiztosítás is a termékre.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Bevallom, ezen akadt meg a szemem a HOTO specifikációja kapcsán, aztán pedig a kinézetén, az ugyanis nagyon állat. Egy alumínium hengert képzeljetek el, aminek az alja egy eltekerhető műanyag profil, itt “laknak” a bitek. Felülre pedig egy hordfület rögzítettek, így egy olyan esztétikus összképet hoztak létre, ami eladja magát. Van viszont a dolognak egy hátránya, hogy az alumínium keményebb, mint a műanyag. Vajon hány nyitást fog kibírni? Ezt senki sem tudja, viszont ha az alja is fém lenne, akkor biztosan megnőne az élettartam.

A belsejében ott lakik a lényeg, egy három fokozatban állítható, kiváló minőségű, elektromos csavarhúzó.

A végére egy LED gyűrűt helyeztek el, ami bekapcsolásra világítani kezd, segítve a csavarozást. A szerszám végén pedig egy szabványos bit hely van, amibe bármit belehelyezhettek.  A csomagban 12 db S2 szerszámacélból készült, 60 HRC keménységű, hosszított vég van az alábbi leosztásban:

 • SL4
 • PH1/PH2/PH3
 • H3/H4/H5/H6
 • T15/T20/T25
 • PZ2

Ez azért nem túl sok, viszont mivel bármit bele lehet rakni a végébe, ez nálam nem gond, marékszám állnak ilyenek a szerszámos dobozban, és szerintem másnál így van ez.

De vajon mekkora nyomatékkal dolgozik a cucc? A szélsőértékek 4-8 Nm között változnak, a három fokozattól függően. Feldobtam a témát a kollégák között, hogy vajon ez csavarbehajtónak hívható-e, és abban maradtunk, hogy ez egy pici elektromos csavarhúzó. Ez a nyomaték azért nem szaggatja szét az istrángot, de teljesen jól használható dolgok szétszereléséhez és összerakásához. Szétszedtem vele polcot, leműtöttem csapágytakaró műanyag elemeket, csavartam be vele egy kisebb tiplibe csavart, és mindegyiket flottul teljesítette. Abban viszont biztos vagyok, hogy azért egy komolyabb csavart egy nagyobb dübelbe már nem tudna betekerni, hiszen egy ilyennél már az 50 Nm-es Steinhaus csavarbehajtóm is le tud fulladni.

Szóval a szerelős végkövetkeztetés az, hogy egy IKEA bútort még össze lehet legózni vele,

de ahova nagyobb teljesítmény kell, ott a HOTO biztosan elvérzik. Viszont az ilyen cuccokat nem is munkaeszközként veszik meg a vásárlók, hanem tipikusan otthoni használatra, erre pedig ez a teljesítmény is elég. És a nagy gépekkel szemben van két hatalmas előnye: sokkal kisebb, és hogy USB Type-C porton keresztül tölthető. Vagyis pont úgy, mint a sztenderd telefonom, fülhallgatóm, power bankem és még a további kb. 29 elektromos kütyüm. Ha elfelejtem feltölteni, akkor A-ból B-be menet a kocsiban is meg tudom ezt tenni. Szóval nagyon kényelmes, egyszerűen használható, a párom is be tud vele tekerni 3 csavart, és nem kell a 25 kilós szerszámosládát magammal cipelnem.

Azért, hogy releváns legyen a dolog, kipróbáltam  élesben is,

szétkaptam vele egy csocsóasztalt, amiben van oldalanként 8 rúd, 16 csapágy, a 16 csapágytakarókon 32 db csavar. Ezt kb. 10 perc alatt végigdaráltam, ugyanez kézzel kb. 20 perc lett volna. Egy feltöltéssel egyébként 1000 be- és kicsavarozásra képes, ami azért elég sok. Ehhez egy 250 grammos eszközt kellett használnom, de a teljes csomag nincs fél kiló. Szóval nagyon kényelmes, és a tapasztalatom az, hogy inkább nyúlok egy ekkora cucchoz, mint hogy elcipeljem az összes szerszámomat. Illetve egy gyakorlati tapasztalat: minden bitfejet meghosszabbítottak kb. 3 centiméterrel, így még éppen oda lehet férni dolgokhoz. Nem mondom, hogy mindenhez, de azért ezt a feladatot is sikerült megoldaniuk olyan 90%-osra.

Összegzés

A HOTO levett a lábamról a kinézetével, de nagyon sajnáltam volna, ha a funkcionalitás oldalán elvérzik a termék. De nem így történt, így rendeltem egyet magamnak is, a lakásban szereléshez tökéletes. Nagyon jó minőségű, esztétikus, van a készletben torx és imbusz vég is, ráadásul ezek szára hosszított. A lámpája is hasznos, USB Type-C porton keresztül tölthető, könnyű hurcibálni, elfér az autóm oldalsó újságtartó oldalzsebében is, szóval majdnem mindenben tökéletes.

Persze az ilyen termékek általában drágák szoktak lenni, viszont ezt a BG0f8a11 kuponnal 10 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért el lehet hozni ingyenes szállítás mellett. Ez még éppen nem vámköteles összeg, viszont 4 dollárért lehet kötni az Air Parcel és az EU Priority Line áfa- és vámmentes szállítás mellé vámbiztosítást, ilyenkor téríti a Banggood az ilyen irányú költségeiteket.

Pro

 • Remek minőség
 • Ütős dizájn egy csavarhúzóhoz képest
 • Torx és imbusz bitek is a csomagban
 • Nagyon egyszerű használhatóság
 • Remek LED lámpa funkció
 • Type-C porton keresztül tölthető

Kontra

 • Nem lennék meglepve, ha az alsó műanyagot elkoptatná az alumínium rész, de erre csak az idő adhat választ

hirdetés