hirdetés

BlitzWolf BW-WOO2 hangfal teszt

Összeegyeztethetetlen alaptételek

teszt
BlitzWolf BW-WOO2 hangfal teszt 1
írta: Don Kartács
2021-11-04

Igazán komoly kínai hangafalat nem teszteltünk még, leszámítva a GGMM-M3-at, aminek a forgalmazása sajnos megszűnt, mire a teszt elkészült volna. Így kellő várakozással bontottam ki a BlitzWolf műhelyéből érkező, 80 W teljesítményű aktív hangfalakat. A famagos, bass-reflex nyílással is felszerelt rendszert rendesen meghajtottuk és érdekes eredményekre jutottunk a teszt végére. 38 500 Ft-ot kérnek a sztereó párosért a BGHU1144 kupon használatával, cseh raktárból érhető el ingyenes szállítás mellett. Ez már azért nem egy filléres eszköz, lássuk ér-e annyit, mint amennyit kérnek érte.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 6
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 8

8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A kiegészítők eléggé szokásosak, kábel a hangfalpár összekötéséhez, 230-as tyúkbél, RCA-jack kábel és persze a leírás. Ebből már kitalálhatjátok, hogy a hangszóró RCA bemenetet használ, és ami elég menő, hogy van egy jack kimenete, amire aktív mélynyomót köthetünk, tehát egy 2.1-es rendszert hozhatunk létre.

A modern követelményeknek megfelelően már BT 5.0 kapcsolattal is operálhattok,

de természetesen más portokat is találtok a hangfalpár jobb oldalán. Itt egy nem különösebben szép műanyag betétben trónol egy USB-A és egy TF port. A bemenetekhez pendrive-okat vagy micro SD kártyákat lehet csatlakoztatni, de mára ezek az átviteli módok gyakorlatilag okafogyottá váltak, egyre ritkábban látok ilyesmit a márkásabb termékeken. Mellette a vezérlés finomhangolásáért felelős bass és treble, illetve a hangerőállító potméter helyezkedik el, alatta pedig 4 ezüst színű gomb, amik meglehetősen olcsó hatást keltenek. A bemeneteken keresztül flac, wav, wma és mp3 fájlokkal próbálkoztam, mindegyiket lejátszotta, ami meglehetősen ritka tulajdonság a piacon, bár a BlitzWolf kínálatában azért van még olyan termék, ami képes erre, pl. a BW-WA3.

Az ezüstszínű gombokkal a különböző bemenetek között váltogathattok, elindíthatjátok, illetve megállíthatjátok a zenét, és lapozhattok a számok között is. Ez szintén kicsit feleslegesnek érződik, hiszen a Bluetooth kapcsolaton keresztül ezeket egyébként is lehet vezérelni. Azt viszont megemlíteném, hogy a tipikus gagyi hangfalak sajátosságát ez is magán viseli, kikapcsolásnál, a kapcsolat megszakadásánál és egyéb esetekben baromi hangosan sípol, és ez nem kicsit idegesítő.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Érdemes megemlíteni a termék tömegét is, a hangfalpár 9,6 kilogramm,

ezt azért nem nagyon fogjuk ide-oda hurcibálni. Az oldalanként 40 W-os cuccban 2 db rezgőfelület van, ami a porvédő háló levétele után tárul elétek, egy 10 W-os, 68 mm-es treble – ami a középmagas – és egy 30 W-os, 115 mm-es bass – ami a mély – szolgáltatja a megfelelő hanghullámokat. A rezgések miatt pedig egy bass-reflex cső fókuszálja a mélyeket és vezeti ki hátra, vagyis kell némi tér, amin ez távozhat. Éppen ezért ne toljátok a falra, sőt, próbáljatok meg körülötte valamennyi helyet hagyni. Akkor szólnak a hangfalak a legjobban, ha fülmagasságba kerülnek, de mivel ez egy „book shelf” hangszóró, akár polcra is lehet tenni, csak maradjon mögötte kellő tér.

Mint minden hangfalat, ezt is be kell járatni,

és ahogy teltek-múltak az órák, én is egyre jobbnak hallottam a hangját, de azért el nem ájultam tőle. Azt tudni kell, hogy a fül is megszokja a hangszóró karakterisztikáját, ezért egy picit másnak halljátok pár órával később a hangokat, még akkor is, ha egyébként érdemi változás nem állt be a hangképben.

A BW-WOO2 szépen, tisztán szól, elég jól elválnak a különböző frekvenciák, nincsenek zavaró elmosódások, de azért olyan nagyon nagy extrára sem kell gondolni. Szolid teljesítmény, a kuponnal szolid árért cserébe. És éppen itt látom a problémát, hogy azért 40 rugóért már vártam valami olyasmit, amitől leteszem a hajam, de ez csak egy sima, viszonylag tisztán szóló hangszóró, jellegzetes alapzajjal, ami sokakat fog idegesíteni. Abban szinte biztos vagyok, hogy nincs 80 W, ez csak egy ráírt érték, és ha nagyon feltekeritek a hangerőt, akkor már torzítani is kezd, de még alacsonyabb hangerőn is tud olyan hangos lenni, hogy az egy átlagos lakásban szinte kibírhatatlan. Ehhez képest viszont a BT hangátvitel Android alatt nagyon halk, Windowsnál viszont ezt a hibát nem tapasztaltam. Hogy legyen összehasonlítási alapotok, így írtunk néhány szót a Thonet & Vander Kürbis BT hangfalról és a Mackie CR4 belépő stúdiómonitorról is, hogy ezek milyenek a BW-WOO2-höz képest.

 

BlitzWolf BW-WOO2 vs. Thonet & Vander Kürbis BT

A T&V hangfalpárost nagyjából 40 000 Ft-ért lehetett megvenni pár éve, de egy jobb akció esetében akár 30 000 forint körül is ki lehetett fogni, én is ennyiért vettem. Ez egy Kínában gyártott, licenszelt hangfal, annak ellenére, hogy a neve németes, még német zászlót stilizáló matrica is van az oldalán. Érzetre még ez az olcsóbb hangfal is jobb minőségű, mint a BlitzWolf BW-WOO2, viszont méretre jóval kisebb, és ez a teljesítményében is meglátszik.

Szemben a BW termékével ez csak 60 W-ot tudott, viszont szerintem egy picit szebben szólt a kisebb membránjai ellenére is, tehát nem a teljesítmény az, ami ezt meghatározza, de hát ezt a szakavatottak eddig is tudták.

Érdekes módon a BT átvitelen keresztül ez is nagyon halk volt, így a telefon oldalán kellett a különbséget kompenzálnom, úgy látszik, ez a probléma több hangfalgyártót is érint. Emlékeim szerint nem voltak rajta plusz bemenetek, mondjuk nem is használtam volna őket, de aki ezeket igényli, az hoppon marad. Összességében azt mondanám, hogy semmivel sem tud kevesebbet a T&V, mint a BW-WOO2 és a hangja is egy kicsit szebb, az árazásuk pedig nagyjából azonos, ha a kedvezményeket is ide veszem. Ezek alapján viszont nem tartom különösebben jó ár/érték arányú terméknek a BlitzWolf hangfalpárját.

 

BlitzWolf BW-WOO2 hangfal teszt 18

BlitzWolf BW-WOO2 vs. Mackie CR4

Molcsa kolléga egy Mackie CR4 stúdiómonitort nyúz, ami egy sokak által ajánlott darab a 40-60 ezres árkategóriában. Ő is kipróbálta a Blitzwolf hangszóróját, az alábbiakban az ő összehasonlítását olvashatjátok.

50 000 forintért vettem a CR4-emet kb. két éve, tehát valamivel drágább darab, mint a BlitzWolf, de kategóriáját tekintve egy ligában játszanak. Teljesítménye 50 W, egy 4″-os mélyközép és egy 0,75″-os magassugárzó, valamint hátul Bass Reflex nyílás található rajta, tehát a felépítése nagyon hasonló a BlitzWolfhoz. Utóbbinak a hangkeltői valamivel nagyobbak – ahogy a fizikai méretei is -, és a Mackie-ben nincs Bluetooth és mélynyomó csatlakozó sem.

Papíron tehát a BlitzWolf tűnik jobbnak, a valóságban azonban ez nem így van.

A konstans alapzaj engem baromira idegesít, a Mackie ellenben teljesen csendes. Hangzásra a BlitzWolf is meggyőző – a hangszín állítási lehetőségért külön piros pont -, de ebben is a sajátom tetszik jobban, annak közvetelenebb és “szélesebb”, teltebb hangképe van. A mélynyomó csatlakozó ellenben menő, rá is kötöttem a BW-SW2 aktív mélyemet, és szépen meghajtja, együtt nagyon jól szólnak. Az alapzaj viszont itt is gondot okoz, mivel ez a mélynyomóra is átkerül, így amikor épp nem hallgatok zenét, kis túlzással úgy érzem magam, mintha egy transzformátorházban ülnék.

Összeszerelési minőségben és anyaghasználatban is valamivel jobb a Mackie,

azonban a belső minősége már nagyon nincs rendben. Amíg szól, addig nagyon jó, de az enyém nemrég elhalálozott, és egy szakember megállapította, hogy úgy van megtervezve, hogy az előlapi kikapcsoló poti csak lekapcsolja a LED-eket és leveszi a hangerőt, így a gyanútlan felhasználó azt hiszi, kikapcsolta. Közben pedig az erősítő folyamatosan működik, ráadásul néhány ellenállás igen nagy hőt generál, ami szép lassan megeszi a környékbeli alkatrészeket a nyákon, és pár éven belül kuka lesz az erősítő panel. Ez egy gyakori probléma a Mackie tulajok körében, és nem tudok nem arra gondolni, hogy ez direkt ilyen, a tervezett elavulás jegyében. Egy 50+ ezres hangszórónál ez szerintem nagyon nincs rendben, így a Mackie-ből egy életre kiszerettem. Mégis, összességében egy szebb és jobb hangú hangszóró, mint a BlitzWolf. Ugyan kevesebb csatalakozási lehetőséget kínál, de nincs idegesítő alapzaja. Ezek tudatában nekem a BW kicsit visszalépés, de ha az első hangszóróm lenne, szerintem tudnám elégedetten használni.”

Összegzés

A BW-WOO2 nem szólt akkorát, mint vártam, de azért nem is rossz ez a termék, csak nem tud semmi extrát 38 500 Ft-ért. A minősége is hagy némi kívánnivalót maga után, vannak rajta nem annyira szép részletek, elég hangos alapzajjal rendelkezik, ezeket a dolgokat a konkurensek azért jobban megoldják. A hangja viszont jó, és egy hangfalnál ez a lényeg. Szépen szól, jó a hangkép, kb. 70%-os hangerőig nem is torzít, van mélynyomó kimenete, tehát összességében hozza azt, ami elvárható tőle, csak vannak ennél a piacon jobb vételek is.

A BGHU1144 kupon használatával 38 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihető haza cseh raktárból, így további többletköltségekkel már nem kell számolnotok.

Pro

 • Elég szépen szól
 • Famagos megoldás
 • Sok bemenet
 • Viszonylag nagy teljesítmény

Kontra

 • A minősége lehetne jobb
 • Vannak idejétmúlt megoldásai
 • Android alatt halkabb, mint egyébként
 • Van egy jellegzetes alapzúgása

hirdetés