hirdetés

Haylou GST aktivitásmérő teszt

Jóféle anyagok, helyenként zavaros funkcionalitás

teszt
Haylou GST aktivitásmérő teszt 1

Forrás: Banggood

írta: Don Kartács
2022-05-16

A Haylou a Xiaomi pocket márkája, ez is az ökoszisztémához tartozó cégek egyike, amely most kiadta a GST névre keresztelt, 1,59 colos kijelzővel szerelt, véroxigént is mérni képes aktivitásmérőjét. Gyakorlatilag egy Xiaomi Mi Smart Band 6-ot kaptok valamivel alacsonyabb áron, de sokkal óraszerűbb kinézetben. 10 500 Ft-ot kérnek érte a BGHU2065  kóddal, ebben pedig már a szállítás költsége is benne van, ráadásul a termék cseh raktárból érkezik.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A szíja alapvetően kényelmes, de mivel 20+ fokban teszteltem a terméket, nekem bizony be tudott pállani alatta a kezem,

így pár órára mindennap levettem. Sajnos én erre hajlamos vagyok, szóval simán lehet, hogy ti a bőrpír tünetébe nem fogtok belefutni. Az üzemideje dicséretes, a gyártó által ígért 20 napot ugyan nem értem el, hiszen senki nem használja standby módban, de azért a 8 nap így is összejön, ha nem sportoltok sokat, illetve, ha jól gazdálkodtok a kijelző fényerejével. Ez egyben az egyik, általam leginkább utált dolog, hogy nincs benne fényérzékelő szenzor, emiatt kézzel kell állítgatni a derengő-megvakító végpontokkal rendelkező skálán a fényerőt. Szintén nem találtam meg, hogy a kijelző elalvásának idejét hol lehet beállítani, szerintem ez a sztenderd 5 másodperc sok esetben kevés.

Feléleszteni a GST-t a szokásos csuklómozgással vagy az egyetlen fizikai gomb nyomkodásával lehet, ez utóbbi le is zárja a kijelzőt. Nagy kár, hogy gyorsgombként nem funkcionál, pedig annak lenne értelme, hogy nem kell mindig görgetni ujjal a menüt, pl. izzadt kézzel sport közben ez nem annyira egyszerű. Az elrendezés a szokásos, jobba-balra húzogatva a fő funkciókat – napi mozgásadatok, pulzus- és véroxigénszint-mérés, alvásadatok, időjárás, relaxációs program – felfele pedig a beállításokba juthattok. A „settings” meglehetősen szegényes, és pl. az óraszámlapok a kezdőképernyőről is elérhetők, szóval gyakorlatilag felesleges itt is feltüntetni.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Lefele lapozva viszont egy további görgetőmenübe juthattok, ahol tulajdonképpen megint megismételnek mindent, plusz idepakolták a sport funkciókat, a zenevezérlést és az üzeneteket is. Ez utóbbi mondjuk kellően felidegesített, ugyanis a Haylou Fun appban egyenként minden alkalmazásra be kell kapcsolni, ezek véletlenül sem ABC sorrendben vannak, és keresni sem lehet bennük. Szóval sok sikert ahhoz, hogy a szükséges 5 darabot egy 200 elemű random listán megtaláljatok. De legalább a magyar ékezeteket kezeli, igaz kicsit szétesik tőle a szöveg – minden ékezetes betű mögött van egy space -, viszont még így is olvasható marad. Van még itt egy „more” gomb, ami mögött az órafunkciók érhetők el, de azért a felsorolásomból látszik, hogy ennél a modern aktivitásmérők ma már többet tudnak.

Ami a sporttevékenységeket illeti, itt nincs 90+ lehetőség, persze ezek a konkurenciánál is nagyrészt a kamu kategóriába esnek.

Helyette van kocogás, gyors gyaloglás, kerékpározás, hegymászás, spinning, jóga, beltéri futás, integrált edzés – jelentsen ez bármit -, gimnasztika, kosárlabda, labdarúgás és evezés. Ez elég sok és egyedi mozgásforma, a konkurencia sem tudja mindegyiket, így ez azoknak lehet jó lehetőség, akik mondjuk konkrétan kosárlabdázni akarnak. Hiánysport az úszás, annak ellenére, hogy a cucc IP68-as vízállósággal rendelkezik, vagyis annyira mégsem bízik a termékben a gyártó. A zuhanyzást viszont bírja, ezzel nem volt gond.

Természetesen a Haylou GST nemcsak az üzeneteket, hanem a hívásokat is kijelzi, igaz akkor is, ha ti hívtok valakit,

hiszen csak a tárcsázó adatait küldi tovább a képernyőre, nem tud különbséget tenni a között, hogy ti indítottátok vagy fogadtátok a hívást. Ugyanez történik pl. hangoskönyvek lejátszásakor is, kiírja, mit indítottam el, hát köszi. Ez a furcsaság a zenevezérlésnél is megjelenik, például ha futott a böngésző, akkor a legelső ablak fejlécét veszi ki, ami az Index Oroszországgal kapcsolatos híreit tömörítette éppen, és nyilván semmi köze nem volt a másik ablakban lejátszott videóhoz, amit egyébként megfelelően vezérelt. Ha viszont fut dedikált app, például az Aimp, akkor helyreáll a rend, már az ott hallgatott zeneszám nevét írta ki, szóval kicsit zavaros, de mégiscsak működik.

Ami a pulzusmérést és a véroxigénszint-mérést illeti, kb. azt hozta, mint minden ilyen olcsó eszköz.

Az ujjamra csíptettem a régebbi véroxigénszint-mérőmet és 1-2%-os szórással, illetve néhány ütemnyi szívverés eltéréssel ugyanazt az adatot adta vissza. Kivéve, ha terhelés alatt voltam, akkor ugyanis ez is szór össze-vissza, illetve lassan követi le a tényleges terhelésváltozást. Ami az alvásfigyelést illeti, az nagyjából pontos, pl. az éjszakai pisilést simán kiszúrta és az elalvás kezdetét és végét is jól tippelte meg.

Ami a Haylou Fun appot illeti, egy viszonylag szolid, de kicsit ingerszegény felületről van szó.

Bizonyos dolgokat, pl. egyes sportokat, csak innen lehet megindítani, illetve egy csomó funkció működéséhez külön engedélyt kell adnotok, hogy flottul működjenek. Tipikusan ilyenek a hívás kijelzéses dolgok, az üzenetek és hasonlók. Mivel a GST nem rendelkezik GPS-szel, ezért a telefon műholdas vevőjét fogja használni, így nyilván ennek a pontossága a mérvadó. Külső adatfeldolgozók közül csak a Google Fithez tud csatlakozni, a Stravához nem, ami fájó pont, de a tapasztalatom az, hogy az olcsó eszközöket vásárlók ezekre a spéci funkciókra nincsenek annyira rágerjedve.

Összegzés

A Haylou GST nem váltja meg a világot, egy szolid anyaghasználattal rendelkező aktivitásmérő, ami sokkal óraszerűbb, mint a Mi Smart Band 6 vagy a Redmi Smart Band Pro. A nagyobb méret és az alacsonyabb ár viszont kevesebb funkcióval és butább működéssel párosul, de mivel ez egy divattermék, alapvetően hangsúlyos elem a vásárlási döntésben a kinézet. Voltak szoftveres furcsaságai, de teljesen élhető a készülék, és a kulcsszó itt is az olcsóság.

A legolcsóbb Mi Smart Band 6 kb. 12-13 000 Ft, míg ugyanez Redmi Smart Bandként 13-14 000 Ft, ezeknél a GST mintegy 20-30%-kal kerül kevesebbe. 10 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGHU2065  kóddal, ebben pedig már a szállítás költsége is benne van, ráadásul a termék cseh raktárból érkezik. Ez viszont forintosítva nem akkora árkülönbség, hogy ne az előbbieket válassza valaki a funkciók alapján, viszont kinézetben egyértelműen a Haylou GST győz.

Pro

 • Kellemes anyaghasználat és kinézet
 • Viszonylag hosszú üzemidő
 • Nagy kijelző, ami maximum fényerőn jól látható
 • Egyszerű kezelés

Kontra

 • Nincs fényérzékelő szenzor, állandóan manuálisan kell állítgatni
 • Helyenként zavaros funkcionalitás
 • Egyszerűbb az app, mint szeretném
 • Nincs Strava szinkron (de Google Fit van)

hirdetés