hirdetés

Xiaomi Redmi Smart Band Pro aktivitásmérő

Csak a nevében Pro?

teszt
Xiaomi Redmi Smart Band Pro aktivitásmérő 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-04-22

Aki esetleg azt gondolná, hogy már nem fér el több okoskarkötő a piacon, annak a Smart Band Pro meglepetés lesz, ez ugyanis a Mi Band széria és a GPS-es GTS 2 Mini közé ékelődik be. Ha le akarnám egyszerűsíteni, azt mondanám, hogy ez egy túlméretes Mi Band 6, de szerencsére nemcsak a nagyobb kijelzőben tér el egymástól a két eszköz, hanem például árban is, 15 000 Ft-ot kérnek érte a BGHU1964  kóddal, amire további 2000 Ft rakódik rá a szállítás miatt, cserébe a Banggood fizeti utána az áfát.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Vezérlőgomb viszont nincs, amivel fel tudnátok éleszteni a panelt, tapizni vagy  a kezeteket kell emelgetni az életre keltéshez. Alapvetően kényelmes a szíj, alig pálott be alatta a csuklóm, pedig nekem erre érzékeny a kezem, egy picit kipirosodott a több mint 1 hét alatt, de ennyi.

Az üzemideje elég kellemesre sikeredett, 11 napot elkaristoltam vele,

pedig volt benne 4 vagy 5 egy órás futás, és azért nyomkodtam bőszen, ha már tesztről van szó. A gyár 14 napot ad meg tipikus használatra, gondolom ebben nincs benne a szaladgálás, szóval ez teljesen hihető, nem kammantott a Xiaomi. És a nagy kedvencem, aminek a hiánya miatt ostorral verném meg a mérnököket más modellek esetében, hogy van benne fényérzékelő szenzor, így nem kell manuálisan össze-vissza állítgatnotok a kijelzőt. Az viszont egy másik kérdés, hogy így nem lehet spórolni vele, de engem ez nem zavar, nálam győz a kényelem. A fényereje 450 nit, viszonylag nappal is jól látszik, erre még Borat is azt mondaná: „Jóféle”.

A kijelzőre egész sok adat kifér – azért persze nem egy GTS2 -,

elégetett kalória, lépésszám, felállások száma, idő, és persze, hogy a napi célok mennyie teljesültek. Vannak „egybe” hátterek is, nekem a bikás a kedvencem, viszont ezeken semmi nem paraméterezhető – vagyis nem interaktív -, amit kaptok, azt kell szeretnetek. A teljes magyar ékezetkészletet kezeli, az üzeneteket jól megjeleníteni, viszont nem lehet rájuk válaszolni és az emaileket sem lehet elolvasni. A bejövő hívásokat pedig csak némítani lehet, felvenni nem, de azért ez így sem rossz, hozza a kategória kötelező szintjét.

 

Redmi Smart Band Pro – Tud is ez, meg nem is

Az történt, hogy a teszt alatt kijött egy hír, hogy a Xiaomi Pay már Magyarországon is elérhető, így végre értelmet nyer az NFC chip, ami a Mi Band 6-ban van, viszont a Smart Band Próban nincsen, ami szerintem nem egy lényegtelen különbség. Deal breaker dolognak tűnik, de majd a vevők eldöntik, elég fontos-e az elektronikus fizetés vagy sem.

A Pro rendszere nagyon gyors, nem akad, nem dadog,

flottul veszi a lapot. A menüt kicsit megvariálták, felfele lapozva az üzenetekhez juthattok, lefele pedig a funkciómenühöz, azonban ha innen újra felfele lapoztok, akkor nem lép vissza a kezdőképernyőre, helyette nem történik semmi, érdekes. Jobbra lépkedve a szokásos lehetőségeket kapjátok, balra pedig a beállítások jön elő, ahol semmi nem lesz ismeretlen:

 • automatikus fényerőállítás
 • váltogathattok az alap óraszámlapok között, ezekből legalább 10-et tud tárolni
 • pulzusmérés (tudja folyamatosan is)
 • véroxigénszint mérése (tudja folyamatosan is)
 • időjárás előrejelzés geolokáció segítségével
 • 110 sport mód, ezek között: kültéri futás, sétálás, futógép, terepfutás, tájfutás, túrázás, kerékpározás kül- és beltérben, freestyle, beltéri úszás – 5 ATM-ig vízálló -, elliptikus tréner, jóga, evezés, ugrókötél, HIIT edzés (a többi parasztvakítás)
 • státusz: lépésszám, távolság, elégetett kalória és a tétlenségi figyelmeztetés
 • zenevezérlés: megállíthatjátok, elindíthatjátok és lapozhatjátok a számokat, illetve a hangerőt is állíthatjátok
 • fejlesztett alváselemző algoritmus: képes a különböző alvási fázisokat is megjeleníteni
 • stressz-szint mérés
 • légzőgyakorlatok
 • női ciklus követése
 • kameravezérlés
 • ébresztés, ne zavarj mód, stopper, időzítés, telefonkeresés, elemlámpa
 • AOD, vagyis Always on Display (ez a Mi Band 6-nál nem volt)
 • PAI mutatószám
 • szélerősség és UV sugárzás kijelzés
 • alvás közbeni légzésfigyelés

A listát a Mi Band 6 cikkből vágtam át, updateltem, majd kihúztam belőle azt a pár tételt, amit a Smart Band Pro nem tud. Vagyis, az utolsó három sorban szereplő funkciókat elveszítitek azzal, hogy a Prót választjátok, de én ennek olyan nagy hiányát nem éreztem, cserébe van a jópofa AOD. Pár gondolat a funkciókhoz, mert ezek fontosak. Szerintem a pántot nehéz szorosra húzni, így a pulzus- és véroxigénszint mérés egy kissé problémássá válik, még akkor is, ha a mért értékek hozták a szokásos átlagomat, mindaddig, amíg nem kezdtem el sportolni. A másik, hogy több tesztben is olvastam, hogy a pulzusmérés milyen lassan követi le a terhelésváltásokat, ami nem véletlen, a PPG szenzoros termékek nagyjából ennyit tudnak.

Ez a gyakorlatban úgy jelenik meg, hogy egyenletes egyenes vonalú mozgásnál kb. jót mutat, de ha felfuttok egy emelkedőn, akkor 20-30 másodperc múlva veszi észre, hogy ja, egyébként itt plusz terhelés történt, vagy akkor sem. Azt pedig, hogy a 220-as pulzusom hogy jött ki, tényleg nem tudom, hiszem a maximumom valahol 192-193 körül szokott lenni. Sajnos ennyiért az összes termék ilyen, csak én korábban próbáltam komolyabb eszközöket is, így egy kicsit zavaró volt a jelenség. Ahogyan a GPS szignál kijezése is, hiszen ez olyan érzetet kelt, mintha lenne ilyen chip a Próban, pedig csak a telefon jeleit mutatja a kijelzőn. Ami viszont tetszett, hogy folyamatosan írja, milyen edzészónában – aerob, anaerob – vagytok éppen, így lehetne használni pulzuskontrollos edzésre is – már ha pontos lenne -, sőt, be lehet állítani riasztásokat és célokat is. Ami kevésbé tetszett, hogy az oldalhúzásos lapozás miatt néha az összeizzadt pulóverem ujja is ellapozta az adott oldalt, például átrakta a kikapcsolásra, így hirtelen nem tudtam, hogy most megy-e az aktivitás vagy sem.

Forrás: Banggood

A karkötő az adatgyűjtéshez a Mi Fitness appot használja, ami nekem tetszett, modern, átlátható a dizájna,

és úgyis használnotok kell, ha pl. az alváskövetés eredményeit látni szeretnétek. Ezek egyébként elég jól működnek, viszonylag flottul eltalálták például, hogy mikor feküdtem le vagy aludtam el. Ami az aktivitáskövetést illeti, volt olyan, hogy egy intenzív séta alatt magától észrevette a karkötő, hogy éppen aktivitást végzek, és megkérdezte, hogy akkor elindítsa-e a mérési folyamatot. Igaz, már vagy 300-400 métert megtettem, mire felocsúdott, de ez így sem rossz. Ez volt az első eszköz, ami észrevette, hogy csocsózás közben is csinálok valamit, ami nyilván a kézmozgáshoz köthető és számolni kezdte az elégetett kalóriát.

Sajnos a dolog visszafele is igaz, mikor lemerült a Kugoo Kirin S4 a Margit-szigeten és haza kellett tolnom egy laza 6 kilométeres távon, akkor bezzeg meg se nyikkant a Smart Band Pro, és a lépéseket sem számolta, mert nem mozgott a kezem, szóval azért vannak a dolognak korlátai. Azt viszont jól észreveszi, ha megálltok, ilyenkor megállítja a mérést, igaz, ehhez a teló GPS-ét használja, nem pedig saját kútfőből dolgozik. A Mi Fitness appban kell bekapcsolni az értesítéseket is, így akinek ezek alapból nem érkeznek meg, az itt mókoljon. Érdemes még beállítani a külső adatforrások szinkronját, amennyiben Strava alkalmazásban is szeretnétek az aktivitásotokat látni.

Összegzés

Nem tévedek nagyot, ha azt mondom, a Redmi Smart Band Pro egy felhízlalt Mi Band 6, egy szebb kijelzővel és egy fényérzékelő szenzorral, ami akár erőteljes érv is lehetne amellett, hogy megvásároljátok. A gond az, hogy a sportok esetében eléggé hektikusan működik, illetve igazi előrelépést nem jelent a Mi Band 6-hoz képest, például ugyanúgy a telefon GPS-ét használja, mint a kisebb tesó. Nagy baja egyébként nincsen, jó hosszú az üzemideje, mér véroxigén szintet, remek hátterek vannak hozzá, viszonylag sok adatot begyűjt, de olyan nagyot nem is durrant, és drágább is, mint a Mi Band 6.

Nagyon kíváncsi leszek, hogy beindul-e a Xiaomi Pay itthon, akkor ugyanis az NFC chip „must have” kategória lesz, és akkor a kisebb tesó szerintem simán ki fogja szorítani a szállítással együtt 17 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerülő Redmi Smart Band Prót. Az ár eléréséhez a BGHU1964  kódot kell használnotok, a termék EU raktárból érkezik.

Pro

 • Jó minőség
 • Remek kijelző
 • Hosszú üzemidő
 • Kényelmes
 • Remek számlapok, AOD funkció
 • Auomatikus fényerőállítás

Kontra

 • Nem tud többet, mint egy Mi Band 6
 • Nincs NFC
 • Drágább, mint a Mi Band 6

hirdetés