hirdetés

BlitzWolf BW-GTC okosóra teszt

KITT-et hívja Michael Knight

teszt
BlitzWolf BW-GTC okosóra teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-03-12

Újabb BlitzWolf okosóra jelent meg a HL és az AT sorozat után, de szerencsére itt teljesen másról van szó, mint eddig. A cég kilépve a szokásos keretek közül, létrehozott egy olyan órát, amivel már telefonálni is lehet BT kapcsolaton keresztül, illetve a fontosabb telefonszámaitokat is feltölthetitek a termékre, de természetesen a szokásos aktivitásméréshez tartozó funkciókat is tudja. A kék verzióért 10 800 Ft-ot kell fizetni Kínából, míg a fekete variáns spanyol raktárból is elérhető a BGHUG62574 kuponkóddal 13 000 Ft-ért. Mindkét ár szállítással együtt értendő, további többletköltségek nélkül.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Az összkép egyik meghatározó eleme az IPS kijelző,

aminek nem túl nagy a felbontása, az 1,54 inch-en 240×240 pixellel gazdálkodhattok, és ez bizony meglátszik a kirajzolt grafikákon. Cserébe több, mint 60 db egyedi számlapból választhattok, amiből 5-öt képes tárolni a BW-GTC, illetve a Da Fit appban ezeket elég brutálisan személyre lehet szabni. Sőt, újakat is alkothattok, ha saját képet töltötök fel, ezt már a Realme Watch kapcsán is nagyon komáltam. Tényleg mindent szétállítgathattok rajtuk, hova kerüljenek a feliratok, milyen színűek legyenek, vagyis elég nagy a mozgástér.

A BW-HL1 Pro béna, Apple-t utánzó menüjét kidobták, amit nagyon jól tettek, helyette visszatértek a horizontálisan és vertikálisan lapozhatóhoz. Lefele az értesítésekhez juthattok, felfele a beállító menübe, oldalra scrollozva pedig egy körbeforgatható funkciómenün haladhattok végig. Érdekesség, hogy jobbra indulva a konkrét funkciók, balra pedig egy összesítő lista tárul elétek, ami nagyon praktikus, és megoldja azt a problémát is, hogy van aki az egyik típusút, míg van aki a másikat szereti. Az egyetlen gomb csak a kijelző felélesztésére és lekapcsolására szolgál, fényérzékelő szenzor viszont nincsen, a panel fényerejét manuálisan kell állítgatnotok.

A figyelmesebb olvasók a gyári képek alapján kiszúrhatták, hogy bal oldalt van egy nyílás az órán, ami ugyan micro SD kártya bemenetnek néz ki, de ez valójában egy hangszóró, hiszen az óra duális BT kapcsolattal – V5.0+V3.0 – rendelkezik, egyik a szokásos adatokat, másik a hangot viszi át, ugyanis a nagy újdonság az, hogy a termékkel telefonálni is lehet. Ez azt hiszem ez eléggé egyedi a 15-20 000 Ft alatti kategóriában, vagyis egy jelentős „selling pointra” tapintott vele rá a cég, még akkor is, ha eleinte eléggé furcsa használni.

Csendes szobában viszont meglepően jól működik a dolog,

ráadásul 8 db kedvenc telefonszámot is lehet az órára szinkronizálni, melyek gyorshívásként használhatók. Van saját tárcsázója, illetve a korábbi hívásokat is megjegyezi, amelyeket így használhattok visszahívásra. A hangminőség megfelelő, már amennyiben kellően közel tartjátok a szátokhoz az órát, ami durván 15 centit jelent. Viccből összehoztunk Tamás kollégával egy beszélgetést, ahol ő egy Samsung Gear S3-at én pedig a BW-GTC-t használtam, és tökéletesen élhető volt a dolog.

Mivel a beszélgetés gyakorlatilag a kihangosítással egyenértékű, a háttérzaj jelentősen tud rontani a kommunikáción, illetve aki nem szereti, hogy mások is fültanúi lesznek a beszélgetésnek, az kerülje a használatát. Egy dologgal nem tud az óra mit kezdeni, ha a +36 országhívóval adjátok meg a számokat, ilyenkor „félretárcsáz”, vagyis használjátok a hagyományos 06-os formátumot.

BlitzWolf BW-GTC – Fit ez a Da Fit

Mivel ez a termék egy bővített funkcionalitású aktivitásmérő, ezért a főbb funkciókat és a statisztikákat a Da Fit appban nézhetitek vissza, ami a BW-HL1 óra kapcsán lehet ismerős. A kezelőfelület semmit nem változott az elmúlt 1 évben, ezért erre nem pazarolnám a karaktereket. Azt viszont megemlíteném, hogy eleinte nem tudtam az apphoz kapcsolódni a legújabb frissítés után, 2-3 hetet kellett várnom, mire a cég javította a fiaskót. Azóta minden rendben, de azért az elgondolkodtató, hogy ilyen hibát is vétenek, és azt ennyire lassan oldják meg.

Az alkalmazás kinézete eléggé tipikus,

az első lapon a napi aktivitáshoz tartozó adatokat láthatjátok, mint a lépésszám, a megtett táv, az elégetett kalória és a mozgás teljes ideje. Alatta az alvásadatok, ami nekem falsnak tűnik, az óra a nyugalmi helyzetet – pl. filmnézés – is már alvásnak tekintette. Alatta az aktuális és a folyamatos pulzus adatokat, a vérnyomást, a véroxigénszintet, illetve a kültéri futáshoz tartozó adatokat láthatjátok, de minden főmenü megnyomására a statisztikai részbe juttok, ami a korábbi aktivitások adatait mutatja viszonylag cizelláltan. Ezek a funkciók természetesen az óra oldalán is megtalálhatók, viszont a részletek csak itt érhetők el. Fontos, hogy a begyűjtött adatok csak tájékoztató jellegűek, pl. a vérnyomás és a véroxigén értékeket senki ne vegye készpénznek.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

A második lapon a BW-GTC spéci funkcióit rendezték egy helyre, ebből az említett óraszámlap letöltés és a kontaktlista a legérdekesebb. Az ébresztés kapcsán annyit említenék meg, hogy ha bekapcsoljátok, akkor nem kell a telefonon külön ébresztést állítani, hanem diszkréten rezgetve a kezeteket ébreszt az óra. Az üzenetkezelésben azokat az appokat adhatjátok meg, amelyektől szeretnétek értesítéseket kapni, ez viszont elég egyszerűen működik, csak az üzenetküldő appot írja ki, magát a szöveget egyáltalán nem, emiatt túl sok mindenre nem használható. Az upgrade rész csak annyiban érdekes, hogy a teszt alatt is jött a termékre frissítés, tehát van mögötte támogatás. Az others alatt a szokásos „reminder” típusú dolgokat találjátok, mint a vízivásra vagy mozgásra figyelmeztetés, vagy a menstruációs ciklus követése.

Az utolsó lap pedig tényleg ismerős lesz mindenkinek, a profilotokban a személyes adatokat, míg a cél alatt a napi minimum elérendő lépésszámot találjátok. A fentiekből kiderült, hogy néhány dolgot csak az óra menüjéből lehet elindítani az appból nem, ezek az alábbiak:

 • kameravezérlés, ami hasznos lehet ha állványra rakjátok a telefonotokat
 • zeneszámok vezérlése (nincs háttértár benne, csak a futó appot tudja állítgatni)
 • időjárás kijelzés
 • 8 sport kezelése: séta, futás, kerékpározás, ugrókötelezés, tollaslabda, kosárlabda, labdarúgás és úszás
 • szokásos óralapú funkciók, mint stopper, ébresztő, visszaszámlálás
 • színház mód: ez a DND, vagyis a ne zavarj alteregója, lecsökkenti a fényerőt, illetve tiltja a telefonhívásokat is

Két dolgot emelnék ki, az időjárás kijelzéshez be kell állítani a helyet, de Budapestet sehogyan sem tudtam lelistázni, ezért ez nálam nem működött. A másik a zeneszámok vezérlése, ami olyan vicces szituációkat tud szülni, minthogy a funkció lejátssza őket a BW-GTC hangszóróján keresztül, mivel ez BT alapú hangátvivő eszközként működik, szóval itt külön ki kell választanotok a fül- vagy fejhallgatót, különben a környezetetek akaratlanul is élvezni fogja a muzsikát.

A sportokat érdemes az óra oldaláról indítani,

mert csak innen érhető el az összes variáció, viszont egy nagyon szép, átlátható menüben sorolja fel őket. A távolságot a mobilotok GPS-ével méri, de nálam ezt eléggé fogalmatlanul tette, viszont ez a Poco X3 NFC hibája, nem a GTC-é. A durván egy órás futásom esetén 7,7 kilométert láttam a kijelzőn a 9-10 helyett, szóval itt azért lenne még mit fejleszteni. Ahogyan az adatszinkronnál is, hiszen sem Stravaval, sem Google Fittel nem képes kommunikálni az óra.

A tevékenységek milyensége és száma eléggé szorosan összefügg az üzemidővel, amiben az óra eléggé erős, 7 nap a normális használat mellett, illetve 10 nap a „basic” módban, ami nem egy előredefiniált lehetőség, pusztán csak arra utal, hogy nem telefonáljátok szét vele az agyatokat. Persze magára a BT alapú hívásra is adnak meg adatot, ami 220 perc, vagyis majdnem 4 órán át trécselhettek vele. A serény sportolás viszont jelentősen eszegeti az elektronokat, és gyorsan le lehet fogyasztani a 7 napot akár 4-re, vagy még kevesebbre is.

Összegzés

Meglepett a BW-GTC, végre egy eredeti ötlet a gyártótól, amivel eléggé lerendezi a konkurenciát. A távolról sem hibátlan termék legnagyobb baja a túl egyszerű értesítéskezelés, az alacsony felbontású kijelző miatt Móricka ábrákká silányított óraszámlapok és a Da Fit app helyenként gagyi dizájnja. Egyik sem olyan amivel ne lehetne együttélni, cserébe egy viszonylag hosszú üzemidővel megáldott, mindent mérő órát kaptok.

A nagy truváj viszont az, hogy egész jó hangminőséggel lehet vele telefonálni, amit nem sok konkurens mondhat el magáról, mindezt – a kék variáns esetében – 10 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért cserébe, ami már tartalmazza a szállítást is. A fekete verzió elérhető spanyol raktárból is a BGHUG62574 kuponkóddal 13 000 Ft-ért, mindkét alternatíva vállalható választás.

Pro

 • Durva, hogy már egy 10 000 Ft körüli órában is van hangszóró és mikrofon
 • Vállalható minőség és kinézet
 • Nem rosszabb, mint a konkurensek hasonló áron kínált modelljei
 • Divatos funkciók garmadája: véroxigénszint, pulzus és vérnyomásmérés
 • Hatvannál is több óraszámlap

Kontra

 • A Da Fit helyenként eléggé fapados
 • Gagyi értesítéskezelés, kb. van, de minek
 • Alacsony felbontású kijelző
 • Nincs Strava és Google Fit szinkron

hirdetés