hirdetés

Haylou S35 fejhallgató teszt

Remek hang, szoftveres zűrzavar

teszt
Haylou S35 fejhallgató teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-09-04

A Halyou S35 a cég egy viszonylag új ANC-s fejhallgatója, emlékeim szerint eddig nem volt ilyenje a gyártónak. Most viszont van, és ANC-vel szűr 42 dB-nyit a zavaró hangokból, 60 órás üzemidővel rendelkezik, kényelmes, és az árazásával ezt is a budget kategóriába lőtték be. A BG87c5aa  kuponnal elérhető 20 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os ár ezen a szinten nem sok, a használható fejeseket ide lövik be, gondoljatok csak a BW-HP5 tesztben szereplő árára. Jó hír, hogy az S35 szállítása ingyenes, az áfát pedig a Banggood rendezi utána.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A kényelem egyébként is fontosabb, és abban jeleskedik az S35.

Hosszabb távon sem fárasztó viselet, viszont alapállapotban eléggé feszes a pánt, amit én kedvelek, mert nem mozog a fejemen, de nem biztos, hogy mindenki ezen a véleményen lesz. További hátránya, hogy melegben nagyon körbezárja a füleket – ez ugyanis egy over ear viselet -, emiatt alatta be lehet izzadni. Nyilván ezek a 35 Celsius-fokok az év egy kis részét teszik csak ki, de ilyenkor azért meleg van alatta. Maga a párna tömése elég kemény, de én pont ezt szeretem, nem azt a lekvár érzést, amit sok másik fejes nyújt. Jó hír továbbá, hogy memóriahabos a cucc, szóval rátok idomul a forma.

Az üzemideje durva, 60 óra alapból,

de gyanítom, hogy itt van valami közös alap, amit az iparban használnak. Ebbe a fejhallgató méretbe kb. ennyi akku fér el, így a 1MORE Sonoflow és az Anker Soundcore Q35 is nagyon hasonló üzemidővel rendelkezik. Ez persze lecsökken kb. 40 órára ANC-vel, de még ez is 5×8 óra, vagyis konkrétan kibír egy komplett munkával töltött hetet. Feltölteni 2,5 óra alatt lehet, de gyorstöltés sajnos nincs, amit szinte minden konkurense tud.

A vezérlése eléggé sajátos, helyenként bele is kavarodtam, mi mit csinál.

Általában az alap leosztás az, hogy van egy play gomb, amivel vezérelni/megállítani lehet a számokat, kettő hangerő fel/le, meg egy MFB-nek nevezett multifunkciós gomb, ami kapcsolgatja az egyéb funkciókat. Plusz az ANC-nek egy ötödik, vagy esetleg ezt is az MFB vezérli valamilyen kombinációval. Ezeket általában két oldalra szét szokták pakolni, hogy könnyebb legyen megszokni, mi van bal és jobb oldalra elkülönítve. Itt minden egy oldalra került és csak 3 kapcsoló van, de akkor hogy jönnek össze a fentiek?

Forrás: Banggood

Úgy, hogy rengeteg dolgot dupla és tripla nyomással kell vezérelni,

illetve egy gombra került a hangerő fel/le is, ráadásul a fel egy nyomás a le meg egy hosszú. Ebbe a megszokásig párszor belezavarodtam, szerencsére az ANC külön van és elég egyértelmű, mit csinál: lapoz a sztenderd/transparency/zajszűrés lehetőségek között, és még kuttyogással is jelzi, merre jár. Mondjuk ki is mondhatná, mi mit csinál, mert hogy a jobb oldali fülpárna külső felületét tapizni is lehet, ami meg a gaming módot, a hang alapú asszisztenst, meg a zene pillanatnyi lehalkítását irányítja, és az is füttyent egyet-egyet. Szóval kicsit zavaros, el lehet veszni a sípolások, klikkek és nyomások tárházában, így érdemes megnézni a sajtóanyagot, mert az szépen leírja az összes lehetőséget.

A hangja szerintem nagyon szép, valahogy olyan megnyugtatóan kellemesen szól.

Érdekes, hogy az elmúlt 5 évben mennyire drasztikusan feljavult az összes fejhallgató minősége ebben a 15-30 000 forintos ársávban. Gondolom a technológia fejlődött ennyit, hiszen kb. mindenki ugyanazokat a 40-50 mm-es sugárzókat használja. Drasztikusan jobb zenét hallgatni egy ilyenen, mint egy fülhallgatón, a zene sokkal jobban magával ragad, jobban is bontják a nagyobb sugárzók elemeire a hangképet. Részletesebb, fenköltebb a zene, jobban elvarázsol az, hogy külön hallom a mélyet, a magasat és az éneket, nem egy ilyen összemosódó misung az egész. Elégedetten hallgattam szinte bármilyen zenét az S35-tel, ennyiért szépen szól, bár a hang mindig nagyon szubjektív, de szerintem az emberek nagyobb részének fog tetszeni a Haylou S35 hangképe, mint amennyinek nem.

hirdetés

A mikrofonja nem nyerte el a tetszésemet.

Az ENC-je, vagyis a mikrofon oldali zajszűrése elég pocsék, próbálja levágni a hangokat, de ebből csak egy nagy összemosódás lesz, mintha tömegek locsolnának slagokkal a háttérben, olyan az összhatás. Ha csend van, akkor viszont jó a beszélgetés minősége. Ezt a konkurensek jobban csinálják, és mára ez eléggé alap, például a Haylou X1 2023 füles sokkal jobban megoldja ezt a problémát, hogy egy házon belüli példát említsek. Ami az ANC-t illeti, az olyan közepes, elég sok konkurenst lenyom, de a 1MORE-t például nem, ami szerintem az egyik legjobban vágja a zavaró hangokat a kínai termékek közül. Ez a 42 dB-es érték akár igaz is lehet, csak nem mindegy melyik tartományban teszi, szóval itt sem igazán a puszta számok nyomnak a sokat a latba.

Forrás: Banggood

Van néhány egyéb extra funkciója is, ami kiemeli a konkurensek közül.

Egyik a tap to talk, amivel a kínai cuccok közül általában csak a Haylou-nál jóval drágábbak rendelkeznek. Ennek lényege, hogy egy érintésre elhalkul a zene, hogy halljátok a beszélőt, aki éppen nektek magyaráz. Aztán ott van a több eszközhöz való csatlakozás, ami szintén hasznos, bár az Android és a Windows néha belezavarodik a „ki kivel van” játékba.

Van továbbá a Haylou Sound app, ami egyszerűsíti a vezérlést, már amennyiben sikerül bejelentkeznetek. Nekem mindenféle hibaüzenetekkel, pl. „network connection is abnormal”, meg hasonlókkal szállt el vagy nagyon sokáig homokórázott, esetleg nem csinált semmit. Aztán egyszer csak jó lett, de hogy mitől, azt nem tudom. Itt is a szokásos dolgokat lehet állítani, van equalizer, előre definiált profilok, kapcsolgatható a zajszűrés és hasonlók. Nem létszükséglet letölteni, de jó, hogy van.

Összegzés

A Haylou S35 egy nagyon kellemes hangzással megáldott, kényelemes füles, de a vezérléssel meg kell barátkoznotok. Az app nekem nem igazán akart működni, mindenféle hibaüzenettel dobálta el a kapcsolatot, de nem létszükséglet a használathoz. Fejesként tökéletesen betölti a feladatát az S35, remek az üzemideje, a minősége is rendben van, de éreztem némi hektikusságot a működésben. Legfőbb hibái az app bénázás és a gyenge mikrofon, ha ezeket meg tudjátok neki bocsájtani, akkor ez a BG87c5aa  kuponnal elérhető 20 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os ár maximálisan kifizethető érte, de a tiszteletem a hangjának és a hardvernek szól, nem a szoftveres résznek. Kínai raktárból küldik ingyenes szállítás mellett, az áfát pedig a webáruház intézi.

Pro

 • Bőven reális ár
 • Kicsire összehajtható
 • Nagyon kellemes hang
 • Hosszú üzemidő

Kontra

 • Nem jó az ENC, így a beszélgetés minősége sem
 • Az apphoz nem igazán tudtam kapcsolódni
 • Helyenként zavaros vezérlés
 • Egy hordszütyő vagy tok beleférhetett volna az árba

hirdetés