hirdetés

Haylou X1 2023 TWS semi-in-ear fülhallgató teszt

Kispénzűek kedvence

teszt
Haylou X1 2023 TWS semi-in-ear fülhallgató teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-08-14

A Haylou X1 2023 a gyártó egyik új, nem gumiharangos fülese, ezt a kialakítást leginkább mindenki csak AirPods klónként szokta emlegetni. Ennél itt többről van szó, az X1 egy kifejezetten szép hangképpel megáldott, remek minőségű, alacsony késleltetésű füles, különösen az árához képest. 7100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGXIFD1118  kupon felhasználása után, szállítással együtt, az áfát pedig szokás szerint fizeti utána a Banggood.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 10
  • felszereltség, funkciók: 9
  • ergonómia: 8
  • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A többi műszaki paramétere is impozáns, és látható, hogy a kor követelményeinek megfelelő cuccok kerültek bele.

a BT szabvány már 5.3-as, szuper alacsony a késleltetés, nem csúszik videók alatt sem a hang. Ha nagy távolságra mentem vagy sok volt a fal, azért érezhetően szétesett a hang, de többet tud, mint a korábbi szabványok 10 métere, és ha nem stresszeljük mindenféle vasbeton dolgokkal, atom stabil is. A 35 mAh kapacitású akkukkal rendelkező bogyók 5,5 óra zenei üzemidőt biztosítanak, feltölteni 1,5 óra, ami már majdnem gyorstöltés. A töltőbölcső további 300 mAh-nyi akkuval rendelkezik, így jön össze a 24 órás össz üzemidő, ami tapasztalataim szerint nagyjából reális is. A Type-C körül van egy zöld LED gyűrű, ami mutatja a töltési folyamatot, kár, hogy a töltöttséget nem.

Mivel a Haylou X1 szárai elég hosszúak könnyedén elfért rajta a vezérlésért felelős érintőpanel, ami elég jól is működik. Mondjuk azt még mindig nem értem, hogy miért nincs egyszeres érintés, gondolom azért, hogy ne lehessen félrenyomni. Mondjuk alapból ezen sem lehet állítani a hangerőt, ami számomra idegesítő, mert folyamatosan a telefonomért kell nyúlnom, ami sport közben eléggé zavaró, szerencsére az app ezen segít. Futásra egyébként az IPX4 szabvány éppen csak elegendő, de azért az izzadtságnak ez is ellenáll. Ki is próbáltam, viszonylag stabilan a fülben marad, de a nedves kézzel tapizás azért nem annyira flott megoldás a vezérlésre. Kondizás közben is a fülemben maradt, hiába nyomtam a hasizmozós felüléseket vagy az XMUND edzőpadon az emelt lábas fekvőtámaszt, ahol azért mozog a fejem rendesen.

Forrás: Banggood

Ami a hangját illeti, arra azt mondom frankó,

annak ellenére hogy a tömítettség a semi-in-ear füleseknél gyakorlatilag nulla. Ezért sincs ANC, mert mindig fog beszűrődni valamennyi környezeti zaj, lévén nem szeparálja semmi a rezgőteret. A 12 mm-es meghajtók szépen teljesítenek, zenehallgatásra korrekt a cucc, viszont sok podcastet hallgattam, és a magas hangok kicsit sziszegnek. A zenei élmény viszont kellemes, elég jól elvállnak a hangok, ahhoz képest hogy mennyibe kerül a Haylou X1. Szerintem ki is osztom neki a legjobb 10 000 Ft alatti semi-in-ear fülhallgató elismerést, aki szereti ezt a megoldást, és apróból akarja megoldani a dolgokat, annak nem kell tovább keresnie.

Végül pedig a Haylou Sound appról néhány szót, ami elég „bézik”, viszont stabil, és ami a legfontosabb: át lehet állítani belőle a vezérlést.

Vagyis felprogramozhatjátok úgy, hogy lehessen a hangerőt is állítani, illetve van sleep módja, amikor nem fogadja a bejövő hívásokat. Vannak továbbá előre elkészített hangprofilok is, ami akkor jön jól, ha a hangképen szeretnétek változtatni.

Összegzés

Nem nagyon van mibe belekötnöm a Haylou X1 kapcsán, ennyiért mindent jól csinál. Talán csak egy nehezményezni valóba futottam bele, hogy nem lehet alapból a hangerejét érintéssel variálni, szerencsére az app ezt is megoldja, más meg nem tudott a negatív oldalra kerülni. Remek, az ár tekintetében már-már kimagasló minőség, jó mikrofon, elég jó hang, átlagos üzemidő, és app, ami ezen a szinten ritka.

7100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGXIFD1118  kupon felhasználása után, szállítással együtt, az áfát pedig szokás szerint fizeti utána a Banggood, ennyiért ez szerintem az ajándék kategóriája.

Pro

  • Remek minőség
  • Elég jó hang
  • Jó mikrofon ENC-vel
  • Appból állítgatható a vezérlés

Kontra

  • Középszerű üzemidő

hirdetés