hirdetés

Anker Soundcore Life Q35 ANC fejhallgató teszt

Klasszis a kategóriájában

teszt
Anker Soundcore Life Q35 ANC fejhallgató teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-12-09

Dörzsöltem a tenyeremet, hiszen egy legendás fejhallgató széria egyik darabja, a rövidítve csak Anker Q35-nek hívott modell landolt a „postaládámban”. Az Anker termékek egyik specialitása, hogy kiváló ár/érték aránnyal rendelkeznek, de a minőségük az átlag budget cuccoknál jobb. A Q35 ráadásul ANC-t és LDAC protokollt is egyszerre támogat, tehát, elméletben teljes mértékben alkalmas minőségi zenehallgatásra. 36 200 Ft-ot kérnek érte a BGHU1334  kóddal, és ebben már a szállítás is benne van, a Banggood pedig fizeti a termék után az áfát.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Nagy extra, és a szállítás szempontjából fontos elem, hogy a fejhallgató fülpárnái forgathatók és becsukhatók,

így jóval kisebb területen elférnek. A behajtási érzet itt is kiváló, van egy kis ellenállása a dolognak, ami nagyon kellemes. Ami a vezérlést illeti, fizikai gombokkal operálhattok, de ezeket két oldalra rendezték szét, jól kitapintható minden funkció. Az is okos ötlet volt, hogy az ANC, a transzparens mód és mindkettő kikapcsolt állapota egy gombra került, így körbe-körbe lehet a funkciókat léptetni. Természetesen a zenét is lehet halkítani és hangosítani, illetve megállítani és elindítani a Q35-ről, ezekről bővebben a leírásból tájékozódhattok. Viselése kényelmes, hosszabb távon sem fárasztott, és mivel a fülem fizikailag is befér a párna szegélyei közé, így egyáltalán nem is nyomott.

Tölteni a már említett Type-C porton keresztül lehet, és bár nem mondják, hogy akkor ez most gyorstöltés, de mivel a teljes töltésidő 2 órát vesz igénybe,

ezért ráfoghatjátok, hogy az. Az üzemidő parádés, 40 óra ANC-vel és 60 nélküle, de ezt azért tudja pár konkurens is, szóval kirívónak nem nevezném. Napi 8 óra hallgatással így is le lehet vele húzni egy teljes munkahetet, még zajszűréssel is, aminél többet kívánni nem nagyon lehet. Vannak még extrák bőséggel, az egyik az NFC, a BT kapcsolat így is felépíthető, ráadásul a fejes egyszerre két eszközhöz is képes kapcsolódni, így tudjátok egy windowsos és egy androidos rendszerrel is használni egy időben, én is így tettem.

Eddig más kínai gyártóknál nem találkoztam a „Tap To Talk” funkcióval, de például a Sony WH-1000MX3 tudja. Lényege, hogyha ráhelyezitek a jobb oldali zajongóra a tenyereteket, akkor kikapcsol a zajszűrés és automatikusan átvált transzparens módra és bekeveri a környezeti hangokat, ami azért jó, mert ha valakivel beszélgetni akartok, nem kell a Q35-öt a fejetekről levenni. Ha az alkalmazásban bekapcsoljátok, akkor pedig azt is figyeli, hogy a fejeteken van-e a fejes. Ha nincs, egy kis késéssel megállítja a zenét, felvételkor pedig újra elindítja azt.

 

Anker Soundcore Life Q35 – Hallható kvalitások

Áttérek az elektronikai finomságokra, hiszen ezen az árszinten már bőven akadnak olyan extrák, amelyekkel nem találkozhattok. Ma már ezek a selling pointok a hang mellett, és használva a Q35-öt, tökéletesen értem, hogy miért. Kezdem a hanggal, hiszen ez dönti el, hogy érdemes-e megvenni a terméket vagy sem, de szerintem túl nagy rejtélyt nem oldok fel azzal, ha elárulom: igencsak jó a hangzás.

Alapból egy picit V a karakterisztika, elég jelentős a basszus,

helyenként már-már zavart, túlzottan dübögősnek éreztem. Mivel képes LDAC protokoll használatára, ezért a megfelelő fájlokkal – flac – igencsak jó hangminőséget lehet elérni, ami tényleg hozzátesz a muzsika hallgatás élményéhez. Sokkal több a részlet, mindenféle kis csilingelő hangokat lehet kihallani a háttérből, kb. a pillangó szárnysuhogása is megjelenik a zenei összképben. A közepek és a magasak nagyon szépek, egyáltalán nem mosódik a hangkép, sokkal részletesebb a zenei élmény. Ami a basszust illeti, az appból lehet 22 féle előredefiniált módot beállítani, ahol van treble kiemelésű profil is, így akit zavar, az tud rajta bőven finomítani. Vagyis szabadon variálhatjátok az ekvalizer segítségével a hangsávokat, úgy ahogy nektek tetszik, innentől kezdve pedig nem igazán tudom rá azt mondani, hogy bármelyik tartományban is rossz lenne. Túlhúzni viszont nem szabad a treble értékeket, akkor ugyanis sziszegni kezdenek a magasak, de ezt majd szépen mindenki kitapasztalja a saját ízlése szerint.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Ehhez társul még, hogy képes zajszűrésre és a hangokat is be tudja keverni 4 mikrofonja segítségével a zenébe. Az ANC minősége elég jó, sőt, ebben az ársávban kevés ilyen tudású készülék van, de mivel a Sony WH-1000MX3-at mellé tudtam tenni, azért igencsak érződik a különbség. A Sony egy süketszoba, míg az Anker egy nagyon jól szigetelt, a hangokat kellően távoltartó valami, de azért be-be szűrődnek zörejek. Ez nyilván azért van mert az egyik egy 100 000 Ft-os termék, a másik meg 35, nincsenek a piacon csodák, a drágább dolgok funkciói általában kifinomultabbak. Vicces, de említésre méltó, hogy az Anker Soundcore Life Q30-nak állítólag még jobb az ANC-je, de mivel azt nem teszteltem, nem tudok róla nyilatkozni.

Mivel a fentiek az applikációból is állíthatók, át is evezek ezekre a vizekre. A Soundcore programja remek, pl. sokkal jobb, mint az Edifier sajátja, pedig az sem rossz. Itt viszont alig találkoztam sallang szolgáltatásokkal, ellenben van egy csomó nagyon hasznos. Egyrészt van a 22 hangprofillal rendelkező ekvalizer funkció, másrészt pedig a különböző működési módokat is variálhatjátok. Zajszűrésből például van három, attól függően, hogy utaztok – pl. repültök -, egy kávézóban a morajló tömeg zaját akarjátok eltűntetni vagy pedig a külső zajokat – a vidéki élet elengedhetetlen kellékét, a hajnali flexelést – kell-e kivenni.

A kedvencem viszont a relaxációt segítő funkció,

ami nagyjából úgy működik, mint a Xiaomi Qualitell alvássegítő hangfal. Különböző hangokat lehet generálni vele – vonat zakatolása, eső, szél, éjszaka hangjai stb. -, illetve időzíteni is lehet a dolgokat, vagyis ha belealszotok, egy idő után akkor is kikapcsol a Q35.

Szintén hasonló funkció a fehérzaj generátor, amivel a fejest lehet bejáratni, és ahol több száz hang közül lehet választani. Én egy komplett állatkerti összhatást összeraktam csak különböző emlősök zajongásából, nagyon vicces dolgokat lehet létrehozni ezzel a funkcióval. Persze itt is van közösségi rész, ingyenesen hallgatható lejátszási listák, mint minden hasonló gyártó appja esetében.

Szólnék még pár szót a mikrofonról, mert az is kifejezetten jól sikerült.

Egyrészt, itt is van valamilyen AI által támogatott zajszűrés, ami elég jól tompítja az oda nem illő hangokat, másrészt pedig a beszédhang is nagyon tiszta, jól hallottuk egymást a beszélgető partnerekkel, többen nem hitték el, hogy nem a mobil mikrofonját használom.

Összegzés

Ebben az árszegmensben már lehetnek elvárásaitok, de a Q35 ezeket is simán felülteljesíti. Alig tudok belekötni, talán csak azon kattoghatok egy kicsit, hogy a felső pánt párnázottsága nem elég vastag, bár 5 órája ülök benne, most hogy a cikket írom, és nem érezném, hogy nyomna. Mivel ez egy over-ear, vagyis a fület teljesen eltakaró modell, óhatatlanul jobban megtartja a hőt, így egy kicsit be tud melegedni a hallószervetek, de ez a kialakítás sajátossága, nem kimondottan a Q35 hibája.

Ezzel szemben áll minden más, a remek hang, a jó mikrofon, a brutál üzemidő, a jól eltalált ANC és a szuper app, amivel egy csomó érdekes dolgot lehet csinálni. Van egy csomó extrája is, transzparens mód, alvássegítés, „Tap to Talk”, fehérzaj generátor, képes két eszközhöz egyszerre csatlakozni, szóval tényleg egy kiváló termékről van szó. Nekem ebben a 200 USD-s szegmensben egyértelműen ő a király, de ehhez egy vicces adalékot mellékelek: sokszor a Razer Opus a tesztgyőztes ebben a kategóriában, ami itthon 79 500 Ft az Árukereső szerint, vagyis árban több, mint a duplája a Q35-nek. Van még kérdés? Ez egy picit drágább, de még így is ár-érték bajnok fejhallgató, amiért 36 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek a BGHU1334  kód felhasználásával, a Banggood pedig fizeti a termék után az áfát.

Pro

 • Remek minőség
 • Elég jó hang, de ha nem tetszik a karakterisztika brutálisan átparaméterezhető
 • Végre egy értelmes app, hasznos funkciókkal
 • Jó ANC, ami háromféleképpen is beállítható
 • Hosszú üzemidő
 • Tap to talk és egyéb hasznos funkciók
 • 2 eszközhöz is tud egyszerre csatlakozni
 • Kicsire összecsukható, jól izolálja a hangokat

Kontra

 • a felső pánt párnázottsága lehetne vastagabb
 • Az over ear kialakítás miatt nagyon sok óra után be tud egy kicsit fülledni

hirdetés