hirdetés

1MORE Sonoflow fejhallgató teszt

Csúcsra tör, de ott már más is lakik

teszt
1MORE Sonoflow fejhallgató teszt 1

Forrás: 1more.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-10-26

Nagy rajongója vagyok a 1MORE fül- és fejhallgatóknak. A nevüket onnan ismerhetitek, hogy régebben a Xiaominak is ők hangolták a saját zenehallgatásra ajánlott termékeiket. A Sonoflow egy LDAC kódolást támogató, ANC-s fejhallgató, nagyon kényelmes, picire összecsukható és extra hosszú az üzemideje, akár 70 órát is kibír egy feltöltéssel. Ugyan a terméket a Goboo küldte el nekünk, de náluk már nem kapható, Aliexpressen viszont 49 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a SONO50  store kuponnal, és ez már az áfát is tartalmazza.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

9.2

Népítélet

9.4

 • megbízhatóság:9
 • design és anyagminőség:9
 • felszereltség, funkciók:9
 • ergonómia:10
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

Egyetlen sirámom van, a fényes bőrhatású szivacsborításon brutálisan meglátszik minden,

ha egy kicsit is zsírosabb a bőrötök, akkor borzasztóan csillog az anyag, nem éppen esztétikus látványt keltve. Egyáltalán nem izzadtam bele, de mivel a lakásban 20 fok van, nem is nagyon lett volna miért. A fejhallgató egyébként nemcsak azért kellemes viselet, mert nagyon jók a párnái, hanem a tömege miatt is, mindössze 250 gramm, ami ebben a kategóriában nem túl sok, például a legendás Anker Soundcore Life Q35, amit én is használok, 271 gramm.

A vezérlést egy óvodás is megértené,

minden gomb a jobb oldalra került, van egy ki- és bekapcsoló gomb, ami egyben felel a hívásfelvételért/elutasításért és a hangasszisztens megindításáért, továbbá van két hangerőállító és számléptető kapcsoló, és egy negyedik felel az ANC, a Pass-through – itt ez a transparent mód – és a kikapcsolt állapot közötti váltogatásért. Nincs túlbonyolítva, ráadásul ezek fizikai kapcsolók, nem érintésérzékenyek, könnyen kitapinthatók, összességében tetszett ez a megoldás. Azzal viszont, hogy minden egy helyre került, az ergonómia kicsit csorbult, én inkább szétosztottam volna két oldalra a dolgokat a könnyebb megnyomhatóság miatt.

Kiemelnék pár lényeges adatot, amivel viszonylag ritkán lehet fejhallgatóknál találkozni. Egyik az üzemidő, ami eléggé durva lett, 70 órát tud kikapcsolt, és 50-et bekapcsolt ANC mellett, feltölteni pedig 80 percig tart.

A kedvencem viszont az, hogy 5 perc alatt beletol a gyorstöltés 5 órányi zenehallgatásra elegendő időt,

ami nagyon jól jön akkor, ha olyan feledékenyek vagytok, amilyen én. Képes a termék egyszerre két eszközhöz is csatlakozni, így nem kell vacakolni a windowsos és az androidos környezet közötti fel- és lecsatlakozásokkal és újrapárosításokkal. Bár nehezen tudom elképzelni, hogy ki az, aki a BT 5.0 szabvány helyett a jack kábelt részesíti előnyben, de erre is lehetőségetek van. Egyetlen dolgot hiányoltam, nincs Tap-to-Talk, vagyis a fejhallgató fülpárnáinak érintésével nem lehet egyből transzparens módba tenni a terméket, pedig ez jól jön, mikor otthon az asszony bőszen magyaráz valamit, csak éppen a zajszűrés miatt nem halljátok, mi az.

Forrás: 1more.com

Szintén nagy selling point az LDAC kódolás támogatása,

ami a polgári réteg számára elérhető legnagyobb átviteli sávszéleséget biztosító megoldás. Ez egyben azt is jelenti, hogyha a zene forrása kellően jó minőségű, akkor a hangminőség sokkal jobb lesz, csilingelővé, cizellálttá válnak a sávok, összességében sokkal bensőségesebb lesz a zenehallgatás élménye. Sajnos azonban ki kell hogy ábrándítsam az olvasóközönséget a Windows 10 – és az iOS – sem támogatja az LDAC átvitelt – sőt azt, hogy milyen kodeket használ éppen a Microsoft terméke, sem látjátok –, csak nagy mókolások árán lehet rávenni az ilyesmire, ellentétben az Androiddal. Tehát a megfelelő hangminőség eléréséhez három dolog kell: egy operációs rendszer ami támogatja az LDAC-ot – például az Android –, megfelelő minőségű forrás – flac fájl vagy TIDAL zeneszolgáltató –, és egy fejhallgató ami LDAC képes. Előbbi egyébként kiküszöbölhető sima vezetékes átvitellel is, akkor csak a forrás és a fejhallgató minősége korlátozhatja az élményt.

Mindezt azért írtam le, mert nagyjából egy éve használok egy Anker Soundcore Life Q35-öt, ami egy LDAC képes fejhallgató, és a 1MORE Sonoflow konkurenciája. Nagyjából árban is hasonlók, itthon 46 000 Ft körül érhető el az Anker eszköze, tehát pariban van a Sonoflow-val szinte minden tekintetben. Lássuk, mik voltak a tapasztalatok élesben.

 

1MORE Sonoflow – Szépen szól, és az app is jó

Az első küzdelmem az volt, hogy az Androidot rávegyem az LDAC használatára. A fejlesztői menüben kell kapcsolgatni a dolgokat, de valamiért eléggé erőteljesen ragaszkodik az SBC kódoláshoz, de hogy miért, erre eleinte nem derült fény. Ellenben más eszközöknél az aptX és az aptX Adaptive egyből ment, szóval beugrott, hogy mi van, ha az appban ezt külön kell aktiválni, és tényleg, igaz, erről sem a leírásban, sem máshol nem esik szó.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Tehát, mielőtt bármit csináltok, szedjétek le a 1MORE appot, kapcsoljátok be az LDAC támogatást, frissítsétek a firmware-t,

majd utána vegyétek a fejest használatba, ezzel értékes perceket spórolhattok meg. Az alkalmazás elég sok mindent tud, vannak előre beállított presetek, amikkel a hangképet módosíthatjátok, de egyedi értékeket is felvehettek, ha frissítitek a szoftverét. Van alvássegítő funkciója is, egy csomó természeti hangot – eső, szél, hullámzás satöbbi – képes lejátszani, illetve innen is kapcsolható az ANC és a Pass-through mód, plusz van egy gyorsmagyarázat, ami elég jó, de ez sem említi, hogyan lehet aktiválni a több eszközhöz csatlakozást.

Ez egyébként a másik szőrözős funkció, amivel végül sehogy sem boldogultam. Leírom szó szerint ami a kézikönyvben szerepel: „switch to the mobile phone: double click”; Voice assistant (Bluetooth on and not in call): double click”. Tessék? Két funkció van ugyanazon a dupla clickes parancson? Így eléggé nehéz lesz váltogatni, és nekem nem is sikerült. Egy darabig vacakoltam vele, aztán feladtam, mert sehogyan sem jött össze a dolog.

Elkezdtem inkább zenét hallgatni, ugyanis a 40 mm-es membránok igen szépen szólnak. Az eszköz hangolása kapcsán Luca Bignardi nevét szokták emlegetni, aki egy Grammy-díjas zeneszerző, jelentsen ez bármit is a hangkép szempontjából.

Van még mindenféle hablaty – DLC diaphragm és hasonlók -, hogy micsoda fantasztikus anyagokat használtak a kialakítás közben, de igazából a lényeg az, hogy a hangminőség remek. Az, hogy az LDAC átvitel mennyire érződik, az egy másik kérdés, szépen, tisztán szóltak a zenéim, és ha a megfelelő ekvalizer beállításra kapcsoltok, akkor kellő mennyiségű basszus is megjelenik. Általában Morcheeba albumokkal szoktam melegíteni, mert ezek vannak meg flac fájlokban, tehát elég nagy a felbontásuk ahhoz, hogy kihasználjam az LDAC nyújtotta előnyöket, és bizony megjelennek olyan hangok is, amit SBC kódolás alatt nem hallottam. Jó ez, úgy ahogy van, nagyon élvezetes vele zenét hallgatni. Jobb-e mint az Anker Soundcore Q35? Nem tudom, nagyon közel vannak egymáshoz, mindkettő remek, inkább ízlés dolga, kinek melyik tetszik.

Egy dologra viszont felhívnám a figyelmet: ha gyengébb minőségű zenét hallgattok, a fennmaradó átvitel helyén gyakorlatilag zaj lesz, ezért LDAC kódolással rosszabb lesz a minőség, mint SBC vagy AAC esetén. Ez nagyon hallatszik például a YouTube-os muzsikáknál, ezért itt visszavettem a kódolást SBC-re, szóval a minőségi forrás elengedhetetlen, nem lehet elégszer hangsúlyozni.

Ami a zajszűrést illeti, abban biztosan a Sonflow győz az Ankerrel szemben – bár utóbbi sem rossz –, ugyanis nagyon meggyőző, amit nyújt.

A legendás Sony eszközöket ugyan még mindig nem érte utol, de azok 2,5-3x ennyibe kerülnek, ennyiért viszont ilyen jó zajszűréssel még nem találkoztam. Simán kiszedte a zavaró mélyeket, az utcán a zajt, a billentyűzet kopogását, a csocsóasztalom zajongását, szóval a QuietMax névre keresztelt technológia jól működik.

Ahogyan a mikrofonja és annak zajszűrése – mesterséges intelligenciával megtámogatott ENC – is kiemelkedő,

a beszélgetőpartnereim észre sem vették, hogy az utcán sétálok, olyan durván eltűntet mindent a háttérből. Vagyis headsetnek is tökéletes, érződik az évek óta tartó technológiai fejlődés a 1MORE háza táján.

Összegzés

Van-e jobb kínai fejhallgató 40 000 Ft körül mint a 1MORE Sonoflow? Én jelenleg nem nagyon tudok ilyet, az Anker Q35 viszont nagyon közel van hozzá minden tekintetben, de a Sonoflow megveri üzemidőben, mikrofonban és zajszűrésben is. Egyetlen dologgal bosszantott fel, hogy sehogyan nem tudtam rávenni, hogy két eszköz között váltogasson, illetve még érdemes megemlíteni a párnák gyors zsírosodását is. Ezt leszámítva nem nagyon tudok mibe belekötni, kellemes az anyaghasználata, jó a hangja, használható az appja, nagyon jó a zene- és a mikrofonoldali zajszűrése is, kibír 70 órát „vájárlesz”, nagyon kényelmes, kicsire összecsukható, mit mondhatnék még?

Ja, hát az árát, ami 49 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). a SONO50  store kuponnal, ami nem kevés, de a kínai konkurensek is ennyiért adják a hasonló termékeiket, a nyugati márkák pedig sokkal drágábbak.

Pro

 • Kellemes minőség
 • LDAC támogatás
 • Jó applikáció
 • Rendkívül hosszú üzemidő
 • Kényelmes
 • Jó zajszűrés

Kontra

 • Nem tudtam a több eszközhöz csatlakozást kivitelezni
 • Nincs Tap to Talk
 • Egy oldalon van az összes vezérlőgomb

hirdetés