hirdetés

1MORE Triple Driver 1001 BT fülhallgató teszt

Szeretnék 1More bérenc lenni

teszt
1MORE Triple Driver 1001 BT fülhallgató teszt 1
írta: Don Kartács
2021-05-09

Folytattam a szokásos „tökéletes fülhallgató” keresését, és találtam egy nagyon jó darabot a 1More Triple driver személyében. Hihetetlen, hogy durván 11 000 Ft-ért adnak, egy közel 7 óra üzemidejű, prémium minőségű, kiváló hanggal megáldott, LDAC kodekkel rendelkező, headsetnek használható cuccot. Minden eddigi fülesemnél jobb és megvenni sem fáj, igazi kínai ár/érték bajnok.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Maga a cucc egy álom, és ez igaz a csomagolására is.

Sok prémium cuccot láttam már, de ahogy ez kinéz, attól konkrétan lehidaltam. Jah, és ugye ez elvileg nem is egy prémium árért kínált termék, mert hát csak 11 000 Ft-ba került. Ehhez képest a doboz olyan minőségi, hogy a földről szedtem össze az államat. Alumínium betét hirdeti a 1More dicsőségét, belül skicc rajzokkal felvázolt robbantott ábra díszeleg. Jobb oldalon a szekrények rejtett fiókjaihoz hasonlóan, rétegszerűen helyezkednek el a kiegészítők. 8 pár különböző gumiharang mindenféle méretben, leírás, hordzsák, matricák és a kábel trónol, nagyon ízlésesen elrendezve.

Felettük fekszik egy átlátszó műanyag fedél alatt a 1More Triple Driver, aminek az anyaghasználata olyan, mintha háromszor ennyibe került volna. És az 1001 ki és néz valahogy, totális ellentéte a hulladék anyagokból összerakott Bluedio Hurricane-nek. Mindenhol prémium érzetet keltő szilikon és alumínium, öröm tapizni. Ez utóbbinak mondjuk van egy olyan hátránya, hogy hűvösben hideg, és mivel ez egy sportolásra is alkalmas, collar – vagyis galléros – kialakítású fülhallgató, ezért ilyenkor a nyakba akasztani nem annyira kellemes. Bár a 1More Triple Driver elég nagy, de mivel gyakorlatilag egy szilikonpánt, picire összetekerhető és zsebre rakható. A kialakítás kapcsán egy dolgot sajnálok, hogy nem mágnesesek a fülhallgató végek, de ennyi hiba azt hiszem, belefér ebbe a remek összképbe.

Mivel ez egy viszonylag nagyméretű agybadugós fülhallgató – legalábbis a TWS-es bogyókhoz képest -, ezért volt hely a kezelőszervek megfelelő elrendezésére. Minden funkciót fizikai gombok vezérelnek, nem kell kitalálnotok, mi mit csinál és hol van, mert könnyedén kitapintható. 3 db külön nyomkodóra – ebből 1 db dupla – szétrendezték a dolgokat, a hangerőnek és a ki- és bekapcsolásnak dedikált van, az utolsó pedig a lejátszást/megállítást vezérli, illetve a hívások felvételét és letételét.

Tölteni az alig látható, teljesen a dizájnba illeszkedő kupak alatti Type-C port segítségével.

Tud gyorstöltést, a 10 perc alatt 3 órányi zenelejátszáshoz szükséges energiát tud felvenni, ami eléggé párját rikító tulajdonság 1 db Szent Istvánért. Az üzemidő a gyár szerint 7 óra, ez az egyetlen igazán fájó pontja, ugyanis a valóság az inkább 4,5 lett. Többször megmértem, és sajnos jóval kevesebbet tud, mint amit állítanak, nem tudom, legalábbis LDAC átvitel használatnál. SBC-n sokkal többet tud, 8 óra fölött is akár, szóval tőletek függ, melyiket választjátok.

 

1More Triple driver – Baromi jó, kétszer

A hurkább gyártók jellemzően nem adják meg, hogy milyen technológiával állítják elő a hanghullámokat. Az armatúrás megoldások jobb hanghűséget és részletességet kínálnak, mint az ettől eltérő technológiák, erről itt olvashattok bővebben. A dinamikus meghajtók pedig általában alul jobbak, ez egyébként a kettő közül az olcsóbb technológia. A 1More azért Triple Driver, mert oldalanként 3 meghajtót is tartalmaz – ahogyan azt az oldalukon is írják -, két rezgőnyelves armatúrát kombináltak egy dinamikus meghajtóval.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Könnyen kitalálható, hogy nagyon szépen szól,

és annak ellenére hogy széles a színpad és a hangok is remekül elválnak egymástól, alul sem lett fakó. Nem mondom, nem üti ki a basszus a szemgolyót, de vannak szép, szub-basszus mélyhangok is, viszont mégsem dübögős, mint a fiataloknak szánt legtöbb diumdisu hangkarakterisztikával megáldott füles. Most ugyan agyondícsértem a 1More hangját, de azért azt jó tudni, hogy pl. a csúcs KZ AS16-ban oldalanként 8 db rezgőarmatúrát használnak, míg a KZ AS06-ban hatot, vagyis a 1More kb. ennek a szintje, és ez az árazásban is kijön.

Szintén fontos dolog, hogy milyen átviteli protokollal képes dolgozni egy fülhallgató.

Alapesetben az olcsóbb megoldások SBC kódolással viszik át a hangot, aminek a maximum átviteli rátája 320 kbps. Ha a zeneszám ennél részletesebb, akkor óhatatlanul csökkeni fog a részletesség. Ezért is vettem meg a KZ BT adaptert, mert az aptX HD kódolással dolgozik az átviteli rátája maximum 576 kbps. A 1More Triple Driver különlegessége az, hogy képes LDAC átvitelre is, ami 990 kbps-sel dolgozik, ez jelenleg a lenagyobb áteresztőképességű „polgári” kódolás, amit használni lehet. Bevallom őszintén, az aptx HD és az LDAC között nem érzem a különbséget a lejátszott FLAC fájlok esetében, de a tudat is megnyugtat, hogy egyáltalán van.

Az SBC-hez képest viszont durván kijön az eltérés,

nő a részletesség, jobban kicsengenek az egyes hangszerek a háttérmasszából, élénkebb az összhatás, szóval mégiscsak ér valamit a dolog. Android alatt az aptx HD és LDAC protokollok használatát külön engedélyezni kell, ezt a „további beállítások/fejlesztői beállítások/Bluetooth hangkodek” menü alatt tehetitek meg. Ha aktív, akkor a felső menüt lehúzva a Bluetooth eszközök alatt tudtok váltani SBC és LDAC kódolás között.

A hang mellett azonban lehet egy másik dolog miatt is ömlengeni, ez pedig a mikrofon.

Régi problémámat oldotta meg az 1001, az autómban nincs beépített kihangosító, emiatt oda is számtalan mikrofonos megoldást vettem már, persze egyik sem lett jó. A 1More Triple Driver viszont annyira jó mikiket kapott, hogy 70 kilométer/órás sebesség mellett is gond nélkül tudtam beszélgetni, egy csendes szobában pedig a legtöbben észre sem veszik, hogy nem a telefonomat használom ilyen célra. A nyakpántos fülhallgatók ebben kifejezetten jók, ideálisabb helyre – közelebb a szájhoz – esnek a mikrofonok,  mint a többi kialakítás esetén. És ha már hang, bár a 1More csak 4.2-es BT protokollt támogatja, a hang mégsem csúszik a videók alatt, vagyis sokkal inkább a minőségi alkatrészektől függ a dolog, mint a protokoll verziójától.

Összegzés

Azt hiszem a 1More Triple Driver életem eddigi legjobb fülhallgatója, és nehezen tudom elképzelni, hogy 11 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért lehet jobbat kapni. Szuper minőség, a részletekbe menő kidolgozottság, kiváló kezelés, állat hang, LDAC kódolás, és még a mikrofonja is jó. Az üzemidejével voltak bajaim, de a 10 perc alatt 3 órányi zenehallgatáshoz szükséges energia visszatöltése gyakorlatilag minden ilyen gondot megold.

Már csak az ANC hiányzik, de ennyiért gyakorlatilag nincs egyetlen modell sem a piacon aktív zajszűréssel. Szerencsére a 1More ilyeneket is gyárt, E1004BA és EHD9001BA néven, csak ott vastagabban fog a cerka, úgy 200%-kal drágábbak, és ezek már sajnos nem jönnek be áfa- és vámmentesen, legalábbis Aliról.

És akkor most jöjjön a feketemágia, Banggoodon kb. 60 USD-ért el lehet vinni az E1004 BA-t, ami kb. 50%-kal olcsóbb az Aliexpress-nél, és van rá EU Priority Line áfa- és vámmentes szállítás is 5 dodóért. Ez ennyiért 10/10-es termék, kár hogy nem vettem észre előbb.

Pro

 • Kiváló minőség
 • Remek hang, nagy részletesség
 • Logikus kezelőszervek
 • LDAC kódolás támogatása
 • Gyorstöltés, 10 perc alatt 3 órányi zenelejátszáshoz szükséges energia bepumpálása
 • 8 pár fülgumi
 • Ennyiért nagyon olcsó
 • Nem csúszik a hang a videóknál sem

Kontra

 • LDAC használata mellett az üzemidő kevesebb, mint amit a gyártó állít

hirdetés