hirdetés

Blitzwolf AIRAUX AA-UM2 sport fülhallgató teszt

A Xiaomi nyomdokain

teszt
Blitzwolf AIRAUX AA-UM2 sport fülhallgató teszt 1
írta: Don Kartács
2019-12-13

A Blitzwolf is létrehozott egy almárkát AIRAUX néven, ami a sportolás szerelmeseinek kínál olyan TWS fülhallgatót, ami garantáltan nem esik ki a fülből soktíz kilométer alatt sem. Az üzemideje is impresszív, nagyjából 8-10 óra, ráadásul ahhoz képest, milyen hangja van, meglepően olcsó, 7300 Ft-ot kérnek érte. Ez már bőven a vámköteles határ alá esik, a szállítás ingyenes és még egy csini tok is jár hozzá.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

7.9

 • megbízhatóság:6
 • design és anyagminőség:8.8
 • felszereltség, funkciók:8
 • ergonómia:8.8
 • ár/érték arány:7.8
Véleményt írok

Három pár sztenderd gumiharang és a kábel itt is a pakk része, sokkal érdekesebbek azonban maguk az agybadugós fülesek, hiszen mintha már láttam volna őket valahol. Meg is van, Blitzwolf BW-BTS2 néven ismeretesek, csak ott ugyanez nyakpántos megoldásban érhető el, szintén vezetéknélküli kiszerelésben. Vicces, hogy a BW az előző termékét fikázza az alábbi szöveggel: ”unstable, uncomfortable, heavy, not suitable for sports”, bezzeg az AA-UM2.

Elárulom, a BTS2 is tök jó volt futáshoz, és a tesztalany is az, ugyanis a fülcimpára akasztható, „ear hook” megoldással operál. Ennek lényege, hogy fület teljesen körbeöleli a pánt, felülről lefele lóg és a gumiharang is szabályosan belefordul a hallójáratba, ezért gyakorlatilag nulla esély van arra, hogy kiessen. Meg sem próbáltam az egy lábon ugrálós tesztet, mert tart mint a beton, szóval aki ilyesmit keresett, annak itt a megoldás.

Ami a minőséget illeti, az nem tökéletes, de ezt betudtam a 7300 Ft-os árnak. Az anyaghasználatot nem lehet azzal vádolni, hogy prémium, de jól összerakták a cuccot, ez a fülesek Ford Focus-a, inkább sportos, mint elegáns. Nem is különösebben kicsi, James Bond kémfülesnek biztosan nem ezt választaná. Ez a méret szerintem mindennapi viselethez egy picit már nagy, de a cég sem rejti véka alá, hogy ebben a kigyúrt srácok meg a fitnesz lányok fognak futkorászni.

 

Blitzwolf AIRAUX AA-UM2 – A futás is buli vele

Ez egy sport fülhallgató, ebből kell kiindulnotok. Szerencsére az előző, Blitzwolf BTS széria is kellően jó hangminőséggel rendelkezett, nem takaróztak azzal, hogy ezt aktív életmódhoz találták ki bla bla, ezért elmenne az is, ha gyengébben szólna. Szerencsére azonban nem így van, így ezen a téren nem nagyon kell kompromisszumokat kötnötök.

Próbáltam rálelni a pontos műszaki paraméterekre, de nem nagyon találtam meg, mit rejtettek a műanyag mögé. Látszik, hogy a Blitzwolf az átlagembereknek készít fejhallgatót, és nincs az az „audiofil buzulás”, mint a KZ-nál, hogy akkor most robbantott ábrán megmutatjuk, hogy a 3. rezgőarmatúra hogyan helyezkedik el és az miért nagyon jó. Így viszont viszonylag kevés adat érhető el, de ha tippelnem kellene, azt mondanám, valamilyen dinamikus meghajtó dolgozik az AIRAUX AA-UM2-ben.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

A hangkép kellemesen basszusorientált, de még nem estek át a ló túloldalára, és nem megy az ütemes döngölés a másik két nagy frekvenciatartomány rovására. Mivel erős a gyanúm, hogy a BTS2-vel közös a hardver – leszámítva a BT 5.0 szabványt és a TWS kommunikációt -, megnéztem, mit írtam az előző tesztben: „nagyon szépen elkülöníti a sávokat egymástól, nem recseg, nem torzít, pozitív értelemben „dübögős”, a dobbal telített zenéket nagyon kellemes vele hallgatni. Érdekesség, hogy a nagyon finom háttérhangokat is jól szólaltatja meg, például egy Parov Stelar albumon a gramofon tűjének sercegését is hallani lehet.”

Ez még most is igaz, tehát aki szereti az ilyen jellegű, kicsit mélyorientált hangképet, annak be fog jönni az AA-UM2 is. Ami a mikrofont illeti, az a BTS2 esetében eléggé csapnivaló volt. Ott a jobb oldali szárra került, az AA-UM2-nél viszont alig találtam meg őket, a gumiharang takarásában van oldalanként 1-1 db. A minősége ennek sem tökéletes, némi javulást véltem felfedezni, de erre azért olyan nagyon nem lehet büszke a Blitzwolf.

Ellenben a fizikai egygombos vezérlésre igen, aminek van egy tagadhatatlan előnye az érintésérzékeny darabokkal szemben: télen – mikor arcmaszkot viselek egykerekűzéshez és rollerezéshez – is meg tudom nyomni minden gond nélkül. Egy nyomásra a megállít/elindít, illetve a felvesz/lerak funkciókat aktiválhatjátok, dupla nyomásra lapozhattok, háromra meg a hangalapú kereséshez juthattok el, egyszerű mint az egyszer egy.

Az üzemidő továbbra is bajnok, 8-10 óra zenehallgatás, 7-8 óra beszélgetés, persze ezek az adatok erőteljesen függenek a hangerőtől. A töltőbölcső 3 újrázást engedélyez, ezzel kitolva a készenléti időt 150 órára, de azért a 30 óra zenebona is megsüvegelendő. Valójában nem kell ez a töltőbölcső hiszti, nem is hordtam magamnál, a 8-10 óra is elég vagy 3 napra, annyi időként meg fel tudom cuppantani a fülespárost a dokkolóra.

Ami a sportot illeti, másfél órás, 15 km-es etapokat toltam benne, remekül tartanak, így intenzívebb futáshoz és nagyobb távokra is ajánlott, IPX5 védettséggel rendelkezik, bírja az izzadtságot, kábel nincs, ami dörzsölne, szóval közel ideális aktivitásokhoz a Blitzwolf AA-UM2.

Összegzés

Az AIRAUX a legújabb kedvenc futótársam, ami nevetségesen olcsó, ahhoz képest mennyire jól tart, és amilyen a hangja. A minőség és az anyaghasználat terén kell elsősorban kompromisszumokat kötnötök, a tokja, a felhasznált anyagok milyensége az, ahol látszik a spórolás. A hangon viszont nem érződik, és nagyon ragaszkodik a fülkagylótokhoz is, így ideális sporttárs. Én 7300 Ft-ért akár másodlagos fülesnek is megvenném, nem sajnálnám, ha elvesztem vagy megeszi a kocsiban az UV. Ráadásul vámhatár alatti termék, így az áfa para sem üthet be.

Pro

 • Olcsó
 • Jó hangminőség
 • Remek sportoláshoz is
 • Hosszú az üzemideje
 • Headsetként is használható
 • Nincs kábel, nincs gubanc

Kontra

 • A minőségén lenne mit csiszolni
 • Nagy a dokkolója (de úgyse hordjátok majd)

hirdetés