hirdetés

GGMM W600 BT fülhallgató teszt

Sportra filléres, de nem tökéletes

teszt
GGMM W600 BT fülhallgató teszt 1
írta: Don Kartács
2020-04-20

Egyre-másra jönnek ki az újabb és újabb fülesek, de eddig egyetlen egyet – a Blitzwolf Airaux AA-UM2-t – találtam megfelelőnek sportra. Már annak az ára sem volt vészes, na de a W600-é röhejesen alacsony, mindössze 2600 Ft-ba kerül. Fülkampós kialakítás, zajszűrés, 6-8 órás üzemidő és persze headsetként is használható, ez azért eléggé masszív ajánlat ennyiért, nem? A cikket 2020.07.31-én frissítettük és újrapontoztuk.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

8.7

 • megbízhatóság:9
 • design és anyagminőség:7.5
 • felszereltség, funkciók:8
 • ergonómia:9
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

Az Aliexpress szülinapon bagatel összegért lehetett beszerezni a GGMM fülest, de még most is nevetségesen olcsó. A hírnevet a cég persze nem a W600-zal, hanem az M3 hangfalaival alapozta meg, amit csak simán extraklasszisnak tituláltam a saját kategóriájában. Az alacsony ár miatt pedig a W600 is megért némi kísérletezést. A gyakorlat ráadásul kihozott néhány problémát futás közben, amit jó, ha tudtok:

 • Ha nem fülpántos fülest használtok, akkor állandóan ki fog esni a fületekből.
 • Ha fülpántosat használtok, akkor ugyan ki nem esik, de ha fúj a szél, akkor nagy lesz a szélzaj, ezért fontos a jó tömítettség.
 • Az érintőpaneles rendszerek jellemzően nem működnek, ha nedves, izzadt a kezetek. Maradjatok a fizikai gombos rendszereknél.
 • Ha okosóráról hallgattok zenét, akkor sportmódban vagy nem tudjátok halkítani és hangosítani a muzsikát vagy meg kell ehhez állnotok. Erre megoldást a három vezérlőgombot tartalmazó fülesek nyújtanak.

Mint látható, van néhány önellentmondása a sportos, kényelmes, soha le nem merülő fülhallgató témakörnek, ami azért eléggé leszűkíti a szóba jöhető készülékek számát. A GGMM W600 viszont elég sok kritériumot teljesít, és ahhoz képest, hogy mennyibe kerül, meglepően jó minőségű. A három gomb is ott van rajta, ahogy kell, könnyű odanyúlni, és a mikrofon sem maradt le a termékről. Elméletileg kapott zajszűrést CVC 6.0 néven, de nem lövöm le előre a poént, hogy mennyire használható. A leírás szerint waterproof, ami az IPX4 szabványt jelenti a gyártó kommunikációjában. Azért például a BT chipen, ami a 4.1-es szabványt teljesíti, látszik a spórolás, de ez az olcsó műfaj sajátossága.

Mivel nincs töltőbölcső, se dokkoló, ezért ezt nem kell magatokkal cipelnetek, a töltőportot a füles bal oldalán találjátok. Egyszerű, nagyszerű, jól bevált technológia.

 

GGMM W600 – Jól működik a gyakorlatban

A gyakorlat sokszor azt igazolja, hogy az egyszerű dolgok jobban működnek, mint a túlbonyolítottak. Már pedig a W600 minden, csak nem bonyolult. A kezelőszervek jól elérhetőek, a gumiharangok szöge pont jó, szépen belefekszik a hallójáratba. Nem mozog a fülön, stabilan áll, és ez az egyik legfontosabb szempont egy olyan alkalmatosság kapcsán, amit sportra terveztek.

Kezdem a jó résszel: nagyon kényelmes, jól tömít, már majdnem KZ füles szinten. Mivel sport közben erőteljesen amortizálja a hangminőséget a szélzaj, ezért a gumiharang milyensége kiemelten fontos, amennyiben minőségi zenei élményt szeretnétek kapni. A rossz az lett volna, hogy a hanggal eleinte voltak gondjaim, de aztán rájöttem, hogy a Windows 10 nem megfelelő BT kezelése okozza a problémát, és ez már más füleseknél is előjött. Androidos rendszerekkel tökéletesen szól, hónapok óta használom futáshoz, ahhoz képest, hogy 8 dollárba kerül, döbbenetesen jó a hangminősége. Persze az összkép egy picit fakó, de azért egészen jól szétszedegeti a frekvenciasávokat a a füles, ennél többet tényleg nem lehet várni ennyi pénzért. Nem véletlen, hogy több száz kilométer után sem cseréltem le, pedig elvileg egy sokkal drágább Blitzwolf Airaux AA-UM2-vel is rendelkezem.

A zajcsökkentést sehol nem értem tetten, kapcsolni sem lehet. Mondjuk, amit kibocsájt magából, az is zaj, lehet ezen szűr valamit, de az meglepett volna, ha 2 rugóért adnának ilyen technológiát. A kezelése viszont remek, logikus, hívásokat könnyedén fel lehet venni és le lehet tenni, tudjátok állítani a hangerőt, szóval ezzel nagyon elégedett voltam. Meglepő, de a mikrofonja egészen jó, remekül hallottam a túloldalt, ha nem volt nagy háttérzaj. Van egy kis vödörből beszélés feelingje, de nem vészes. Az üzemideje nagyjából hozta a gyári értékeket, nagyjából 6-7 óra, de ez eléggé hangerőfüggő.

A „karanténos” időszak miatt alig mentem ki – maximum futni -, így igazából jelentős zajterhelésnek sem voltam kitéve, ami a magasabb hangerőt indokolta volna. Az akku merülését a Bluetooth menüben követhetitek nyomon, szóval nagyon nem kell azon gondolkodni, mikor jöjjön a következő töltés.

Összegzés

A GGMM W600 hozza azt, amit egy nagyon olcsó fülestől elvárhattok. Igazából nem nagyon lehet belekötni, a kellemes hangkép mellett az anyaghasználat is jó, remekül kezelhető a sok gomb miatt, használható headsetként, sportra kiváló, nem lötyög, jól tömít, és a 6 óra körüli üzemidő is rendben van.

Összességében többet kaptam, mint vártam, ez az impulzív vásárlásom bejött, inkább itt csinálok ilyet, mint a tőzsdén. Az alacsony ár miatt természetesen semmilyen plusz költséggel nem kell számolnotok, ha beruháztok erre a „minimál” fülhallgatóra. Aki pedig jobb hangminőséget szeretne kapni, vagy TWS rendszerben gondolkodik, az menjen rá a Blitzwolf Airaux AA-UM2-re, ezt is megtaláljátok a lenti linken.

Pro

 • Remek, sokgombos kezelés
 • Nagyon stabilan áll a fülben
 • Remekül tömít
 • Nagyon olcsó
 • Jó üzemidő
 • 8 dolláros árához képest kifejezetten jó a hangja

Kontra

 • A mikrofonja az elmegy kategória
 • Nyilván ezért az árért nem szabad prémium anyagokat várni

hirdetés