hirdetés

1MORE PistonBuds Pro ANC-s fülhallgató teszt

Vadnyugati pistonhős

teszt
1MORE PistonBuds Pro ANC-s fülhallgató teszt 1

Forrás: Goboo

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-02-10

Amikor a PistonBuds Prót meghozta a posta, még nem volt sem ára, sem terméklapja, annyira új termékről van szó. És ez bizony érződik technológiai oldalon is, remek ANC és szélzaj szűrés, telefonos app pop-up funkcióval, ahol minden beállítható, nagyon kis késleltetés az 5.2-es BT kapcsolat miatt, remek minőség és hang. 17 700 Ft-ba kerül, a vásárláskor 5 EUR előleget kell letenni a fülesért, a fennmaradó összeget később kell kifizetni. A Goobo ingyenes szállítás mellett küldi a terméket spanyol raktárból, és fizeti utána az áfát is.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

9.6

Népítélet

10

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:10
 • felszereltség, funkciók:10
 • ergonómia:10
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

Az ismerkedés első fázisaként érdemes leszedni az applikációt, mert vizuálisan sokkal könnyebb feldolgozni, hogy melyik funkció hogy működik,

és mivel a fülesek sípolnak és nem beszélnek, ezért könnyebb társítani dolgokat a hanghoz, ha látjátok, hogy közben melyik gombot nyomjátok meg az appban. Kicsit olyan ez, mint a pórázcsörgésre odarohanó kutya esete, tanítsátok meg magatoknak, melyik hangjelzés mit jelent, és ehhez a legjobb az app. Itt emelném ki az egyik zseniális funkcióját a PistonBuds Prónak, képes a mobilotokon pop-up ablakot feldobni, ha kinyitjátok a töltőbölcső tetejét. Ez azért nagyon hasznos, mert nemcsak a bogyók, de a bölcső töltöttségét is megjeleníti, így nem fog titeket meglepetés érni, amikor visszarakjátok a fülhallgatókat, majd nem indul be a töltés. Én már többször megszívtam ezzel, szóval tényleg hasznos funkció.

Ami az üzemidőt illeti, 7,5-5,5 óra körül alakul ki. illetve bekapcsolt ANC mellett,

ami teljesen rendben van, a dokkoló pedig négyszer képes újratölteni a bogyókat. Ezt ráadásul nagyon gyorsan teszi, 5 perc töltés alatt belemegy 1 órányi üzemidőhöz elég elektron. A vezérlés érintésérzékeny, amit utálok, de itt az a fura eset is előfordult, hogy kesztyűben és futósapkán keresztül IS bevette az érintésemet, ami elképesztő. Nem tudom, hogy hogyan csinálta, de nem is érdekel, a lényeg, hogy kiváló az érzékenység. Természetesen minden funkciót át lehet konfigurálni az appból, a semmire nem jó hangasszisztenst egyből kukáztam, és betettem a helyére a számok léptetését és a hangerő állítását, de aki headsetként használná, tartsa meg az előbbi funkciót.

És pont ez a lényeg, mindent lehet állítgatni az appból, sőt van olyasmi, amit sajnos csak onnan. Alapesetben 3 módban képes működni a fülhallgató: ki- és bekapcsolt zajszűrés mellett és transzparens módban, előbbiben kiszűri a kellemetlen zajokat, utóbbinál pedig a mikrofonjai segítségével bekeveri őket kívülről, ami a nagyvárosi közlekedésben segít. Az ANC-nek van egy speciális módja, a szélzaj szűrés, ami nemcsak jól működik, de például elektromos járműveken vagy futás közben is jól jön. Ezt viszont a fülesről nem lehet bekapcsolni, csak az alkalmazásból.

Ami az ANC-t illeti, a leghatékonyabb, amit eddig kínai füleseknél halottam,

talán csak az Elevoc Clear vetéledik vele. Igaz nem lehet két lépcsőben állítani, mint a Dual Driver esetében, viszont az az egy lépcső is durva, ráadásul mivel ez egy „agybadugós” kivitel, ezért a gumiharangok pluszban rásegítenek az izolációra. Ezt többféleképpen is teszteltem, a brutálisan visszhangos pincémben, az utcán, autóban, mindenhol kiválóan működik.

 

1MORE PistonBuds Pro – Használat közben is remekel

Kezdem egy nem is annyira rossz hírrel: csak SBC/AAC átviteleket támogat, tehát nincs aptX/aptX HD vagy LDAC, vagyis a hangminőséget korlátozza az átvihető adatmennyiség. De a helyzet az, hogyha ti egy mászkálós fülest használtok, a környezeti zaj úgyis tönkrevágja majd a hangminőséget, amit viszont remekül kiszűr a füles, vagyis ebben az esetben a jó ANC sokkal hasznosabb, mint az übernagy sávszélesség. Ha viszont egy csendes szobában akartok zenét hallgatni, akkor fejhallgatót válasszatok, például az Anker Soundcore Q35-öt LDAC protokollal.

Szintén gyakorlati tapasztalat, hogy a töltőbölcső nagyon kicsi, ezért könnyen zsebre vágható, és ez sok esetben deal breaker kérdés. Például az Anker Soundcore Liberty 2 Prónak pont ez a baja, de említhetném az AA-UM12-t is, mindkettőnek lehetetlenül nagy a dokkolója. Egy dologra kell vigyázni, hogy a dokker kinyitásával automatikusan felugrik a pop-up ablak, amiről a füles vezérelhető, és egyből csatlakozik is a telótokhoz. Ilyenkor elveszi a kihangosított hívásokat és áttereli a fülesre, szóval erre figyeljetek. És ha már hívás, a mikrofonok nem rosszak, olyan 7/10-et adnék rájuk, nem tökéletesek, de nem is rosszak, és mintha lenne rajtuk zajszűrés is, amire abból jöttem rá, hogy a hívás fogadásával automatikusan kikapcsol az ANC a beszélgetés idejére.

Forrás: Goboo.com

Kicsit kanyarodjunk vissza az apphoz, mert van egy-két érdekes funkciója a proginak:

 • smart playback: figyeli egy szenzorral, hogy a fületekben van-e a bogyó, és megállítja a zenét, ha kiveszitek, illetve elindítja, ha visszateszitek
 • low-latency: alapból jó a késleltetése – filmek alatt sem csúszik a hang -, de ezzel lehet még rajta javítani, így alkalmas lesz játékokhoz is
 • OTA update: tudja magát szoftveresen frissíteni a neten keresztül
 • ekvalizer: egy csomó előredefiniált hangkép közül választhattok
 • Soothing sound: elvileg mindenféle relaxációs hangot tudna lejátszani, de nálam ez a funkció nem működött, gondolom azért, mert még a cucc is eléggé béta
 • Smart burn-in: gyakorlatilag fehérzaj generátor, bejáratja a fülest

A lényeg látszik a fentiekből is, egy csomó olyan dolgot tud a PistonBuds Pro, amit a konkurensek nem. Slusszpoén, hogy a hangja is jó. Nyilván ez egy szubjektív dolog, de általában onnan szoktam indulni, hogyha nem tudok semmibe belekötni – nem sziszegnek a magasak, nem dübög a basszus, nem torzul a hangkép –, akkor azt jó jelnek szoktam tekinteni. 10 mm-es dinamikus meghajtók dolgoznak a fülesekben, amik a basszushangok kiadásában jók, de nem annyira cizelláltak, mint a rezgőarmatúrás megoldások. Azért így is kihozták a maximumot, amit a technológiából ki lehetett, szépen szól, kellemesek a mély hangok, az énekhangok sem rosszak, nem lehet rá panasz. Nyilván a KZ cuccai között lehet kevert, dnyamic driver és balanced armature megoldásokat tartalmazó füleseket is találni, amik egy kicsit jobban szólnak, de ember nem fogja észrevenni a különbséget csak, ha több terméket megvesz és egymás mellé rakja őket.

Összegzés

A 1MORE PistonBuds Pro egy szinte tökéletes termék. Biztos bele lehetne kötni néhány pontot, miért nem rezgőarmatúrás technológiát használtak, miért csak 7,5 óra az üzemidő és nem 10, és miért nem tud LDAC átvitelt, stb, stb. Arra számítok, hogy ilyesmiket fognak írni a tesztelők a negatívumok rovatba. De szerintem nem lehet 100%-os eszközöket gyártani olcsón, minden termék kompromisszumok elegye, és ebben igencsak erős a Piston Buds Pro. Jó a minősége, szépen szól, frankó az app, egy csomó jópofa funkciója van, elég hosszú az üzemideje, és remek a zajszűrése is.

17 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, a vásárláskor 5 EUR előleget kell letenni a fülesért, a fennmaradó összeget később kell kifizetni. Az előrendelés 02.10-én 8:00-tól kezdődik, a tényleges árusítás pedig 17-én. A Goobo ingyenes szállítás mellett küldi a terméket spanyol raktárból és fizeti utána az áfát. Szerintem ennyiért ilyen minőséget más jelenleg nem ad, 20 000 Ft alatti sávban ez most a „best buy” TWS füles.

Pro

 • Remek minőség
 • Nagyon jó zajszűrés
 • Pici, nem rossz zsebre rakni
 • Jó hang
 • Jó app, és végre van értelme a pop-upnak
 • Nem is lett drága
 • 5 perc alatt bepumpál 1 órányi üzemidőt

Kontra

 • Mikrofon fronton vannak jobb megoldások
 • A soothing sound funkció nem működött az appban

hirdetés