hirdetés

Anker Soundcore Liberty 2 Pro fülhallgató teszt

Háztáji, kézműves

teszt
Anker Soundcore Liberty 2 Pro fülhallgató teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-01-07

A RendeljKínait oldalán nemrég avattuk fel az Anker márkát a kiváló Anker Soundcore Life Q35 fejhallgatóval, és most itt van az egyik igencsak tetszetős fülesük a Liberty Pro 2. Igazi kézműves feeling lengi körül, szemet gyönyörködtető a dizájn, sok kis okos megoldást eszeltek ki a mérnökök a prémium életérzés eléréséhez, az üzemideje pedig kifejezetten parádés. Az árát nagyjából az aranyéval lehet párhuzamba állítani, korábban 50 000 Ft-ot kértek érte, de szerencsére BGHU1433  kuponnal 26 500 Ft-ra faragható le az összeg, ami már tartalmazza a szállítást is, lássuk, ennyiért mit adnak a kínai márkánál.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Kár hogy arra nem gondoltak, hogy a fényes műanyag takaró brutálisan gyűjti az ujjlenyomatokat, de hát a kézműves sörnél is mindenki magasról tesz az ilyesmire, helyette ott is a rajzolt címke, meg a díszes kupak az érdekes. Érdemes lehatolni a doboz aljáig, ahol 8 pár különböző gumiharang és fülilleszték található, a leírásokkal egyetemben, illetve a kötelező Type-C kábel, amin ma már senki nem lepődik meg. Felül egy műanyag tálcán helyezkedik el a két agybadugós bogyó és a töltődokkoló, ami igényes szilikonos borítást kapott, és elképesztően jó kinyitni.

Van egy kis ellenállása, mint a drágább órák dobozainak, és visszahúzva is ellentart. Miután vagy hússzor élvezetből kinyitottam, eszembe jutott, hogy bele kéne tenni a fülhallgatókat is, ha már erre találták ki a cuccot. Az alja azért lapos mert támogatja a Qi töltést, vagyis vezeték nélkül is mehet bele a kakaó, amit egy három LED-ből álló töltöttségjelző soron követhettek nyomon. Hátul van rajta egy gomb, aminek megnyomására a LED-ek felvillannak, így nem kell ki-be nyitogatni a tartót, ha erre vagytok kíváncsiak.

A mérete viszont nem tetszett, túlzottan nagy,

emiatt nehéz zsebre rakni, szerencsére a lapossága enyhít a helyzeten. A fülbe való zajongók sem éppen kicsik, a hallójáratba helyezve úgy néznek ki, mintha két kis drón akarna belerepülni az agyatokba egy sci-fi film furcsán megkomponált jelenetében. Nyilván egy ennyire kiálló szerkezet iszonytató szélzajt kavar, szóval nem ezzel fogtok rollerezni. A bogyók érdekessége, hogy a hatalmas, lapos felületek egy érintőpanelért kiáltanak, ehhez képest egyetlen programozható gombról vezérelhetők a dolgok.

Sajnos a kezelése nem olyan kellemes, mint vártam,

az egyik gond az, hogy nem lehet minden funkcióra „shortcutot” tenni, hiszen csak a rövid és hosszú nyomás, illetve a dupla klikk áll rendelkezésetekre, amivel lehetetlen minden lehetőséget lefedni. Én maradtam a hangerő állítás, számléptetés, megállítás-elindítás funkcióknál és kukáztam a hangasszisztenst, de az gáz, hogy ezek közül egyáltalán választanotok kell. Ami a bogyó tartását illeti, gyakorlatilag 90 fokban be kell tekerni a fületekbe és kegyetlenül fog, sport közben sem esik ki, simán tudtam vele futni, ráadásul hosszabb távon sem kényelmetlen, ami meglepett, mert nem ezt vártam ettől a furcsa elhelyezkedéstől, de a gyakorlatban működik.

 

Anker Soundcore Liberty 2 Pro – Vannak itt hiányosságok

Kezdem az üzemidővel, mert erre méltán büszke a cég. 8 órát mondanak, nekem ennél egy picit több jött ki, kb. 8,5, és kétszer újra is tölthető a bölcsővel, így jön ki a 32 órányi üzemidő. Ez teljesen rendben van, igaz, mostanában egyre több olyan konkurens jelenik meg a piacon, akik már 6 óra+ üzemidőt biztosítanak, ez egyébként összeköthető a BT 5.0 szabvány terjedésével, ami már jóval takarékosabb a négyesnél. A Liberty 2 Pro képes gyorstöltésre is, ez 10 perc delejezés esetén 2 óra üzemidőt fog biztosítani.

Ami a hangátviteli protokollokat illeti, a 2 Pro támogatja az SBC, az AAC és az aptX szabványokat is,

ez utóbbinak nagyobb a sávszélessége, mint a széleskörben használt SBC-nek, ami elvileg jobb hangminőséget biztosít. Maradjunk annyiban, hogy én olyan nagy különbséget nem hallok, ellenben az LDAC-nál igen, tehát jó az aptX, de azért nem akkora durranás, mint gondolnátok. Szerencsére a hangminőség eléggé ott van a szeren, erről lesz most szó.

A hangkép nagyon tetszett, szép tisztán, cizelláltan szól,

viszont elképesztően basszusorientált, és bevallom őszintén, ez már eleinte is zavart. Bár a hangszereket jól elválasztja egymástól és nem mossa egybe a különböző hangsávokat, de a mély annyira domináns, hogy hosszabb távon fárasztónak éreztem a zenehallgatást. Ez egyébként a basszussal és a gitárral telített zenék esetében ad némi plusz élményt, olyan, mintha az agyatokban szólna a zene, de erre hamar rá lehet unni. Sebaj, a szoftveres oldalon elég jó kis szolgáltatások vannak ennek a problémának a feloldására, szóval töltsétek le a Soundcore appot, és hajrá.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Ahogyan említettem, a szoftverben paraméterezhetitek a vezérlést, de ennél lényegesebb az, hogy van egy csomó előredefiniált ekvalizer profil, amit elvileg Grammy-díjas zenei producerek állítottak össze. Ettől annyira nem kell elájulni, viszont érdemes végignyomkodni az EQ mintákat, mert néhány jelentősen kisimítja a hangképet és elveszi a basszus élét. Természetesen van egyedi beállítási lehetőség is, illetve a saját fületekhez is igazíthatjátok a hangkarakterisztikát egy 5 perces sípolós teszt segítségével, ezt hívja a gyártó „HearID Customized Sound”-nak, jelentsen ez bármit.

Ha ezeket elvégeztétek, akkor utána már tényleg eléggé tuti a hangkép, vagyis itt érződik az, hogy miért is kerül valami alapból 50 000 Ft-ba. Többek között azért, mert a dinamikus meghajtók mellett – ezek produkálják az erős basszust – egy rezgőarmatúra is helyet kapott a hangmembrán mellett, ettől lesz cizellált és csilingelő a hangkép. A helyzet viszont az, hogy ebben az ársávban azért elég sok a konkurens, hasonló összegbe kerül például a 1MORE ComfoBuds Pro, aztán ott vannak a sokkal olcsóbb Dual Driver és a Triple Driver modellek, de említhetném a KZ komolyabb termékeit is, igaz ezek nem TWS fülesek. Szóval egy kicsit túlárazottnak érzem a Liberty 2 Prót annak tükrében, hogy vannak dolgok, amik nem képezik a repertoárja részét.

Például sem ANC-t, sem Transparency módot nem tud, de két eszközhöz sem képes egyszerre kapcsolódni.

Ennyiért viszont bőven elvárható lenne, hogy legalább zajt szűrjön. Szerencsére elég jól tömítenek a gumiharangjai, emiatt valamennyi izoláció így is van, de azért egy valós ANC jól jönne. Volt továbbá egy furcsa jelenség, amit nem tudtam hova tenni, néha szaggatott a hang Windows alatt, ezt Androidnál nem tapasztaltam. Ha visszatettem a töltődokkba, majd újra elővettem őket, akkor megszűnt, de ettől még eléggé idegesítő volt a dolog.

A mikrofonjaitól nem voltam különösebben elájulva.

Nem mondom, hogy rossz, de semmi extrát nem tapasztaltam, viszonylag tiszta a beszélgetés minősége – állítólag a 4 mikrofon szűri a környezeti zajokat -, de van egy kis gépies torzulás benne, amit indokolatlannak érzek ezen az árszinten.

Összegzés

Ha valaki nekem szegezne egy pisztolyt és elkezdne velem orosz rulettet játszani, és azt követelné, hogy optimálisan költsek el 26 500 Ft-ot, akkor nem biztos, hogy a Liberty 2 Próra esne a választásom. Már csak azért sem, mert a Liberty Air 2 Pro kapott ANC-t is, a sima 2 Pro meg nem. Voltak még dolgok, amik nem tetszettek, kicsit béna, hogy nem lehet mindent kiprogramozni az egy szem vezérlő gombjára, illetve Windows alatt helyenként szaggatott az átvitel, ami több, mint bosszantó.

A hangja tényleg szép, de nekem túlzottan püfölős, és ebben az árszegmensben már van vagy féltucat kínai konkurens, melyek közül lehet válogatni. Az biztos, hogy a minősége és az üzemideje pazar, jópofa a vezeték nélküli töltés és a vezérlése is jól működik, de ez ennyi pénzért nekem kevés az üdvösséghez. Olvastam a komment mezőben, hogy van akinek sikerült 64 dollárért behúznia, annyiért viszont nagyon kéne, mert az kb. „félpénz”. Alternatívaként szóba jöhet még a 1MORE ComfoBuds Pro vagy a Liberty Air 2 Pro, ezeket is érdemes megnézni. Azért a BGHU1433  kuponnal elérhető 26 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os ár már nem rossz, és ez az összeg már tartalmazza a szállítást is, a vámköltségeket pedig a Banggood szokás szerint fizeti.

Pro

 • Jó hang
 • Megdöbbentően szép kivitelezés, prémium minőség
 • Qi töltés
 • Nagyon hosszú üzemidő és gyors töltés
 • Remekül tart a fülben

Kontra

 • Nincs semmilyen zajszűrés vagy transzparens mód
 • Helyenként szakadozott az átvitel

hirdetés