hirdetés

BlitzWolf AirAux AA-UM12 sportfülhallgató teszt

Hordozhatatlan koncepció

teszt
BlitzWolf AirAux AA-UM12 sportfülhallgató teszt 1
írta: Don Kartács
2021-10-14

A BlitzWolf sportos fülhallgató vonala eddig is erős volt, jellemzően ezeket a termékeket az AirAux almárka alatt tömörítették. Új modelljük az AA-UM12, ami a szokásos edzős ismérveket tudja magáénak: hosszú üzemidő, izzadtságnak ellenálló IPX5 szabvány, energiatakarékos BT 5.1 vezeték nélküli átvitel és ütős basszus, ami elnyomja a többiek lihegését az edzőteremben. A cuccért a BGHU1066 kuponnal nagyjából 7000 Ft-ot kérnek, ami magában foglalja a Banggood Express szállítást is, így a vámmal és az áfával sem kell foglalkoznotok.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Az összhatás, különösen fülbe helyezve, kicsit eklektikusra sikerült.

Van itt minden, nagyon puha piros szilikonpánt, csirkeháló szerű, menőnek kinéző mikrofonház, kéken villogó státusz LED, csak valahogy az nem jön át, hogy mi volt az eredeti elképzelés. Az viszont tagadhatatlan, hogy nekem kényelmes volt, és tartott is, szóval sportra éppen alkalmas a cucc, már csak azért is, mert az IPX5 szabvány követelményeit is teljesíti. A vezérlésével az a gond, mint mostanában az agybadugós tapipados megoldások nagy részével: nem lehet a hangerőt állítani. Mindent megoldottak, számot vált, megállítja, elindítja a zenét, felveszi és leteszi a hívást, “ketyeg, spórol, hó végén visszaad”, csak a lényeget nem tudja.

Ez azért baj, mert míg a számok közepes hangerőn szólnak, a hívások hangereje a “nagyon ordít” hangtartományban van.

Elég sok olyan sport van, aminél nem annyira egyszerű csak úgy hipp-hopp elővenni a mobilotokat és lehalkítani a zenéket. Például ha 40-nel tekertek egy bringával, akkor ez tud gondot okozni, de így ősszel futás közben sem állok meg szívesen, hogy levegyem a kesztyűmet és előkotorjam a becipzározott zsebemből a telómat. Szóval nem az a jó megoldás, hogy száműzik a hangerőszabályzást, vagy ha igen, akkor legalább hagyják átkonfigurálni az appban – nem mintha itt lenne -, mint ahogy arra egy gyártók egy része lehetőséget is ad. Ezt leszámítva viszont jól működött a tapizás.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Az üzemideje az AA-UM12-nek elég durva, 8 órát tud egy feltöltéssel kihozni a 60 mAh-s akkukból,

és szerintem ez egy eléggé erős selling pointja a cuccnak. Futás közben kb. sosem merült le, de egy fél napos túrát is simán lenyomtam vele. Mondjuk nem baj, hogy ilyen sokáig húzza, mert ezt a rohadt nagy dokkolót nem voltam hajlandó magammal vinni, elég sz*rt kell cipelni így is a hátamon hegyre mászás közben, nem súlyosbítottam a dolgokat még egy fél strucctojással is. Feltölteni 1,5 óra, ami igencsak rendben van, és a dokkoló további 600 mAh-jából is kijön még vagy 4 feltöltés, szóval a teljes üzemidőre sem lehet panasz.

Túl sok extra funkcióra nem kell számítani, ANC, ENC, spéci kódolások nincsenek – csak a jó öreg SBC, AAC -, ez egy igazi mezítlábas füles, de ezt az ára is tükrözi. Sajnos a mikrofonja elég érdekesen működik, Tamás kolléga szerint 6,5 egy 10-es skálán, és azért kapta ezt az osztályzatot, mert furcsán módosítja a beszélő hangját. A sajtóanyagban említett ENC – környezeti zaj szűrése – funkciót először kamunak gondoltam, de aztán egy kis autópályás teszteléssel rájöttünk, hogy még 130 km/óránál is használható, szépen kikapja a háttétzajt, ami azért nem megszokott egy ilyen árazású termék esetében. Teljesen használható, akár headsetnek is elmegy.

A hangja is jó, ami eléggé meglepett. A leírás szerint 13 mm-es dinamikus meghajtókkal dolgoznak, nem tudom, hogy a membrán mérete miatt szól-e kellemesen, de ebben a 6-8000 Ft-os kategóriában ez eléggé vállalható minőség. Az hogy a basszus mennyire durva, ez szerintem egyéni tűrőképességtől is függ, a cég szerint van „punchy bass”, szerintem inkább csak olyan átlagos.

Ez viszont egyáltalán nem baj, mert nem nyomja el a többi hangot, vagyis a részletek is jobban ki tudnak jönni. Elég jók az énekhangok és a magasak is, de persze a kategória átlagát nem tudja az AA-UM12 sem átugrani. Szolid cucc ez, ezzel kapcsolatban nincsen kétségem, de kétszer ennyiért azért már lehet anyaghasználatra sokkal jobb modelleket is kapni mindenféle extrával, ami lehet hogy sokaknak megéri majd a felárat.

Összegzés

Az AA-UM12 bizonyos szempontból félreértette a megvalósítandó feladatot, és létrehozott egy akkora töltőbölcsőt, ami már kényelmesen nem használható. Helyenként az anyaghasználata is szemet bántó, de hát ez olcsó füles, ezek mind ilyenek. Ami még nem tetszett, az a mikrofon, ez az átlagnál egy picit rosszabb, nem használhatatlan, de nem is fogok emlékezni arra fél év múlva, hogy milyen volt. Sportfülesként viszont sok erénye van, jól tart, kényelmes, és ami legfontosabb: 8 órát kibír, így el lehet menni vele túrázni is, ami például nálam egy erős érv a vásárlás mellett.

Nagyon a hangjára sem lehet panasz, a kategóriaátlagnál jobb, nincs bántó hibája, így megértem, aki megveszi, főleg, hogy ebben a filléres szegmensben kevés az igazán jó alternatíva. A bűn nagy dokkoló ellenére is azt mondom, hogy a BGHU1066 kuponnal megéri az érte kért nagyjábók 7000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot, ami már magában foglalja a Banggood Express szállítást is, így a vámmal és az áfával sem kell foglalkoznotok.

Pro

 • Nagyon hosszú üzemidő
 • Tényleg alkalmas sportra, jól tart
 • Elég jó a hangja
 • Tényleg működik az ENC

Kontra

 • Vállalhatatlanul nagy töltőbölcső
 • Olcsó összhatás
 • A mikrofon furán módosítja a beszélő hangját

hirdetés