hirdetés

1MORE ComfoBuds Pro TWS fülhallgató teszt

Zenei kielégülés

teszt
1MORE ComfoBuds Pro TWS fülhallgató teszt 1
írta: Don Kartács
2021-07-07

Nagy barátja vagyok a 1MORE cuccoknak, aminek roppant egyszerű oka van: nagyon jók. A TWS szegmensben a ComfoBuds Pro modellel ugrottak be, és megoldottak egy csomó problémát, amit egyöntetűen utáltam a konkurensekben. Három lépcsőben lehet az ANC-t állítani, appból átprogramozhatjátok a kezelését, van szélzajszűrés, a töltőbölcsőt be lehet vonni egy szilikontokkal, ami védi a cuccot, és így tovább. És nem mellékesen brutálisan jól szól, de hát ez egy 1MORE, ez szinte már elvárás. Nem olcsó cucc, de a BGBUDS kuponkód 24 000 Ft-ra mérsékeli az eredetileg 33 000 Ft-os árat. Az áfa- és vámmentes EU Priority Line szállításért további 2100 Ft-ot kérnek.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.8

Népítélet

9.2

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:8
 • felszereltség, funkciók:10
 • ergonómia:8
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

A minőség természetesen pazar,

a bölcső anyaga talán alumínium, de ha nem, akkor nagyon jó minőségű műanyag, amit kinyitva felbukkannak a viszonylag hosszabb szárú fülbogyók, amik agybadugós rendszerűek, így a semi-ear fülesek hívei ne ezt a modellt vegyék. A felületük fényes fekete, de összességében jól néznek ki, és mivel itt gomb nem található, ebből kiderül, hogy ez egy érintésérzékeny szár, ezzel kell majd vezérelnetek a dolgokat. A tartó tokon belül van még egy gomb, ezt kell megnyomni a párosításhoz, de az érdemi dolgokat nem innen, hanem a 1MORE MUSIC appból fogjátok állítgatni.

Ezeket én általában fölösleges arcozásnak szoktam gondolni, de ebben az esteben nem erről van szó, sokkal inkább arról, hogy egy csomó tipikus problémát csak így tudtak megoldani, és ezzel át is térnék a vezérlésre. Személy szerint utálom az érintésérzékeny cuccokat, mert nem mindig úgy veszik be a 2-3 érintést ahogy kellene, utána meg össze-vissza zenélnek, amiről sosem tudom, melyik micsoda. Ráadásul megjegyezni sem könnyű, hogy 1, 2, 3, vagy hosszú, esteleg rövid nyomásra mi fog történni, ezért általában kétségbeesett random tapogatássá fajul a történet, a vérnyomásomat az egekbe emelve, amit pl. sport közben az izzadt kéz további nehézségekkel képes kiegészíteni.

A 1MORE appban viszont át lehet állítani a vezérlést arra, amire igazán szükségetek van,

vagyis nem lesz 3 nyomásra “voice control”, amit sosem használtok, helyette lehet mondjuk állítani a hangerőt, vagy lapozhattok a számok között, de kb. bármilyen funkciót felprogramozhattok, ami nektek tetszik. A megállításra-elindításra két opciótok is van: dupla érintésre is működik a dolog, de ha kikapjátok a fületekből, akkor is leáll a muzsika, visszatételre pedig újra elindul. És itt kanyarodnék vissza arra, hogy a funkciók utáni csipogást senki nem jegyzi meg, kivéve, ha éppen látja az appban, hogy az mihez tartozik. Így a zenére táncoló elefánthoz hasonlóan ki tudjátok magatokat képezni, hogy a dupla csipogás az a közepes erősségű ANC-t jelenti, a szélfúvás effekt meg a szélzaj csökkentést, vagyis zseniális szellemességgel oldotta meg a cég ezt a problémát.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Azért, hogy ne legyen minden tökéletes, az összes zajszűrési szint között nem tudtok váltogatni,

szóval a három közül egyet ki kell választanotok a preferenciátok szerint. Viszont milyen ez az ANC – amit a cég QuietMaxnak hív -, huh, hát durva. Úgy kikapja a zavaró hangokat, mint a huzat, ha arra van szükség, az enyhébbek pedig kevésbé gyilkolják a hangminőséget. Ehhez hat különböző mikrofont használ, így már érthető, miért ilyen hatékony. Természetesen van pass-through, vagyis a hangok beengedése, amennyiben tömegközlekedtek és féltitek az épségeteket, és van szélzajcsökkentés is. Vagyis, összefoglalva, ezeket mind tudja a ComfoBuds Pro:

 • zajszűrés 3 fokozatban
 • pass-through, vagyis a külső zajok bekeverése a zenébe
 • szélzajcsökkentés

Ez a repertoár azért még eléggé ritka manapság is, a szélzaj eliminálása pedig olyan, mint a fehér holló. Az viszont fontos, hogy például rolleren, uniciklin, biciklin és hasonló járműveken azért nem képes teljesen eltűntetni a susogást, de ha csak egy szelesebb parton sétálgattok elmélyülten zenét hallgatva, akkor elég jól teszi a dolgát. Ráadásul ezt meglepően hosszan, 8 óra az üzemideje a bogyóknak ANC nélkül, és 6 a zajszűrést bekapcsolva. A töltőbölcső ezt 28, illetve 20 órával tudja megdobni.

Mint szinte minden 1MORE modell, a ComfoBuds Pro is rendelkezik gyorstöltéssel, ami 15 percnyi elektron áramoltatással 2 órányi zeneidőt hoz össze. Imádom, mert az olyan feledékeny csávóknak, mint én, ez életmentő funkció. A teljes töltési idő a fülesek esetében 1, a töltőbölcsőnél pedig 2 órát vesz igénybe.

És akkor jöjjön a hang, amihez elöljáróban annyit fűznék hozzá, hogy SBC és AAC protokoll segítségével is képes azt átvinni.

Viszont ebben az esetben nem ez a lényeg, hanem sokkal inkább az, hogy a dinamikus meghajtók jó nagyra sikeredtek, 13,4 milliméteresek. Mivel a nagy rezgőfelületekkel könnyebb jobb hangot csinálni, ezért mindig örülök neki, ha valami méretes driverrel dolgoznak. Annak viszont kevésbé, hogy a rendszer nem rezgőarmatúrás, hanem dinamikus meghajtós, hiszen ezek hangképe inkább a basszust támogatja, és nem a finom, cizellált hangok kiadását. Így nagyon meglepett, hogy ez a cucc mennyire jól szól, ahhoz képest hogy nem balanced armature rendszert használ.

Ahogyan a sajtóanyag írja: „széles tartományú basszus, tiszta középtartomány és selymes magasak”, és nem tudom azt mondani, hogy hazudnának. Nincs doboz hangja, a magasak nem tüskések, és a basszus sem akar agyonverni. Jól szól, szépen, egyenletesen, mindenféle zsánerhez megfelelően. A hangátvitel BT 5.0, és szerencsére a filmek hangja sem csúszik, a késleltetés nagyon alacsony. A beszédmikrofonja pedig az egyik legjobb, amit próbáltam. Több emberrel telefonáltam a teszt alatt, és mindenki el volt ájulva, mennyire jó a hangminőség. Gyakorlatilag egy telefon szintjét hozza, igaz autóban nem próbáltam, de kiindulva a 1MORE modellekből, ott is megállja a helyét.

Összegzés

A 1MORE Powerbuds Pro az a termék, amin nem nagyon tudtam fogást találni. Ha felveszem a kötekedő sapkámat, mondhatom rá azt, hogy a kinézete lehetne szebb, meg hogy miért kerül a BGBUDS kuponkóddal 24 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba, de hát már ez is 9000-rel olcsóbb, mint az eredeti ár. Cserébe mindent jól csinál, remekül szól, van háromlépcsős ANC-je, mérsékeli a szélzajt, jól tömít, konfigurálható a vezérlése, van pass-through módja, a mikrofonja kiváló.

Akinek a büdzséjébe belefér, az a BGBUDS vagy a BGd9c496 kuponkódok valamelyikével 24 000 Ft-ért hazaviheti. A Banggood pedig az EU Priority Line szállítással a vám- és áfamentességet is megoldotta, amiről ebben a cikkünkben olvashattok.

Pro

 • Kiváló a hangja
 • Hosszú üzemidő, gyorstöltés
 • Remek a mikrofonja
 • Számtalan funkció: zajszűrés, hangátengedés, szélzajcsökkentés
 • Konfigurálható a vezérlése a 1MORE appon keresztül

Kontra

 • Nem olcsó, de cserébe jó

hirdetés