hirdetés

Tronsmart Force Pro BT hangszóró teszt

Erőnyerő

teszt
Tronsmart Force Pro BT hangszóró teszt 1
írta: Don Kartács
2021-09-18

A Tronsmart Force széria legnagyobb darabja, a Pro érkezett el hozzánk, egyből páros kiszerelésben. Ez a strapa verziója a cég hangszóróinak, a minden álló kivitelezés itt azonban jelentős teljesítménnyel, 60 W-tal is párosul. Természetesen ez a modell is képes összekapcsolódni másik 100 darabbal, a párosításhoz pedig NFC technológiát is használhattok. Az üzemidőbajnok zajongóért a NNNTSFP027 kuponnal 24 600 Ft-ot kérnek cseh raktárból, a szállítás pedig filléres tétel.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 8

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A hátoldalon a vízzáró kupak alatt egy USB-A/micro SD/jack bemenetek lelhetők fel, de nem igazán éreztem késztetést a használatukra, főleg, hogy ez egy vízálló cucc, így egy rosszul visszatett kupak haza is vághatja, ha vízbe kerül. Sajnos a töltéshez mindenképpen ki kell nyitni, mert a Type-C port is itt bújik meg, viszont tudja a reverse charge-ot is, vagyis a 10 000 mAh-s akkumulátora powerbankként is használható. A felső részen a gombok funkciói intuitív módon kiismerhetők, de a dobozban lévő széthajtható leírás is tökéletesen tájékoztatja a nagyérdeműt arról, mi mit csinál. Két dolgot emelnék ki, az „M” vált a bemenetek között, míg a fektetett „Z” betű lépteti át a hangszórót “broadcast” módba, ilyenkor tud a többi hasonló eszközzel összekapcsolódni.

Az üzemidő a Tronsmart hagyományainak megfelelően 15 óra,

amit becsületesen be is tartanak, 50% hangerő mellett. A teljesítménye 60 W (RMS), vagyis iszonyatosan hangosan tud üvölteni ha kell, de a maximum közelében már torzít, szóval ezt annyira nem szabad erőltetni. A rendszer 4 zajkeltő membránt használ, 2 mély és 2 magasnyomót, a BT 5.0 kapcsolat SBC és AAC kódolással tudja átvinni a hangot, vagyis mondhatom rá, hogy semmi extra, de a kötelezőt hozza. Természetesen, mint minden új Tronsmart eszköz, ez is támogatja a SoundPulse technológiát, amitől elvileg öblösebb basszusokra képes, de erre majd később visszatérek.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Az új trendeknek megfelelően két további extrával is felvértezték a Force Prót,

képes NFC chipen keresztül is felépíteni a BT kapcsolatot, illetve használhattok hangasszisztenseket is. Személy szerint azt gondolom, hogy kicsit túltolják ezt az irányítsunk mindent parancsszavakkal témát, sokszor egyszerűbb odamenni és megnyomni egy gombot, és azért angolul sem beszél mindenki. Az extra funkciókhoz extra kiegészítők is járnak, a fém fülre köthettek egy zsineget, ami például tökéletesen alkalmas egy bringa kormányos rögzítésre, illetve van még egy hordtok a szokásos jack és Type-C kábel mellett.

Jöjjön a lényeg, a hang. Sok esetben szoktam azzal vádolni a hangszórókat, hogy nagyon V karakterisztikával rendelkeznek, vagyis alul nagyon dübögnek, felül pedig élesek a magasak, tehát kiegyensúlyozatlan az összhatás. Szerencsére ez nem érinti a Tronsmart Force Prót, kifejezetten kellemesen szól, nem mennek az egyes frekvenciák a többi rovására. Ha kell hangerő, azt is tudja, viszont egy dolgot hiányoltam, hogy nincs ekvalizer gomb, amivel lehetne változtatni a hangképen. Pedig biztos vagyok benne, hogy van aki a basszusorientált dolgokat támogatja, mások a magasakat emelnék ki, szóval ahány ember, annyiféle igény a hangképre. Kár volt ezt a ziccert kihagyni.

 

Fontos, hogy bár elöl és hátul is van rajta rács, ez nem egy körsugárzó, hanem kizárólag előre szórja a hangokat, vagyis akár kettőt össze is fordíthattok. Nyilván nem ez az ideális elhelyezés, de akár ez is megtehető vele. A flac és az mp3 formátumokat szépen lejátszotta, de a wav-ot nem, igaz, ilyen úgysem használ senki zenehallgatáskor. Amikor a kapcsolat a két hangszóró között aktív, akkor a master veszi át a vezérlést, vagyis ha ennek egy bemenetébe bedugtok pl. egy pendrive-ot, akkor a lejátszott zene mindkettőről szólni fog, és természetesen a hangerőállító gombok is mindkettőre hatni fognak. Azt jó, ha tudjátok, hogyha vizes lesz a cucc, akkor ki kell szárítanotok, hiszen eltömődik a méhsejtrács és lefojtja a hangot.

Összefoglalva a fentieket, ez egy tökéletes tábortűz mellé való cucc, simán el tudom képzelni két fatönkön, ahogy ontják a muzsikát. Van annyira masszív, hogy nem kell félteni egy durvább túrázás alkalmával sem, a „vizet is szereti”, ezzel sem lesz gond.

Összegzés

Kellemes meglepetés a Tronsmart Force Pro, ami egy „rugged” hangszóró, alapvetően kültéri használatra tervezve. Nem lett olcsó, az üzemidőbajnok zajongóért a NNNTSFP027 kuponnal 24 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek cseh raktárból, de ez reálisnak tűnik a tudásához képest. Ellenáll a folyadékoknak, akár 100 db-ot is összekapcsolhattok, többféle formátumot lekezel és elég jól is szól. Az egy másik kérdés, hogyha párban veszitek, akkor már majdnem 50 rugót kell értük kipengetni, de egyetlen darab pl. tökéletes hátizsákra, biciklikormányra vagy éppen a sátorba.

Nincs különösebb hibája, leszámítva talán csak azt, hogy a hangképet nem lehet állítani, az árral kell kicsit birkózni, de ha ezt beveszi a gyomrotok, egy tisztességesen megcsinált hangszórót kaptok, amit az elemek viszontagságaitól sem kell félteni.

Pro

 • Remek anyaghasználat és összerakottság
 • Jól szól
 • NFC
 • IPX7 tanúsítványnak is megfelelő védettség
 • Nagyon hosszú üzemidő

Kontra

 • Nincs ekvalizer
 • Annyira nem olcsó, de a tudásával arányos

hirdetés