hirdetés

Tronsmart Element Force 2 BT hangszóró teszt

Vele van az erő

teszt
Tronsmart Element Force 2 BT hangszóró teszt 1
írta: Don Kartács
2021-02-03

Rég volt már nálunk igazán ütős Tronsmart cucc, ami nem csoda, a T6 Plust és annak a fejlesztett verzióját évek óta egyetlen konkurens sem tudja felülmúlni, de megközelíteni se nagyon. A Force 2 megtartotta két testvére gyakorlatilag összes előnyét és néhány újabbal – pl. remek dizájn, kiváló hang, 100 db összekapcsolhatósága – egészítette ki azokat. Az ára 17 500 Ft a NNNTSF2 kuponkóddal, és német raktárból ingyenes szállítás mellett érkezik, ami mostanában meglehetősen ritka.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

9.6

Népítélet

6.4

 • megbízhatóság:5.3
 • design és anyagminőség:7.8
 • felszereltség, funkciók:6
 • ergonómia:8
 • ár/érték arány:5
Véleményt írok

A cuccot megfordítva a vezérlőgombokat és a csatlakozókat láthatjátok, eléggé egyértelmű minden, lehet váltogatni a források között, halkítani és hangosítani, hosszú nyomásra számot váltani, illetve ki- és bekapcsolni. A szilikon takaró alatt bújik meg a 3,5 mm-es jack csatlakozó – más fizikai bemenete nincs is – és a gyorstöltés képes Type-C bemenet, de természetesen BT 5.0 szabvány segítségével is képes kommunikálni, mint minden ilyen eszköz. Sőt, nagyon hosszú nyomásra a hangasszisztenseket is el lehet indítani – Alexa, Siri, Cortana -, csak sajna még mindig nem beszélnek magyarul, sőt, a telefonotokat is érdemes angolra állítani az értelmes keresési eredmények elérése végett.

Ez az eszköz is tulajdonképpen ismeri a TWS technológiát,

csak már nem így hívják, hiszen nem 2, hanem 100 db tud összekapcsolódni. Igen, ez nem elírás, bár azt nem tudom, hogy ki vesz még 99 db-ot az első után, de a lehetőség adott a Guiness rekordok könyvébe kerülésre hangszóróval is.

 

Tronsmart Element Force 2 – Stabil alapok, újdonságokkal

Azt szeretem a Tronsmart cuccokban, hogy az alapok mindegyiknél ugyanazok. Ez unalmasnak hangzik, de ad egy fajta magabiztosságot, hogy bármelyik termékükhöz nyúltok, azok nagyjából azonos jegyeket viselnek magukon. És ezek mind kivétel nélkül kiváló dolgok, de vegyük őket sorba, hogy mire gondolok.

Szinte minden Tronsmart hangszóróra elmondható az alábbi:

 • remek minőség és anyaghasználat
 • megbízhatóság
 • hosszú üzemidő (jellemzően valamiért a 15 órára vannak ráfixálódva)
 • valamilyen IPX szabvány megléte, a Force 2 esetében ez az IPX7
 • kiváló ár/érték arány

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

A fentiek mind igazak a Force 2-re is, viszont egyes Tronsmart modellek hangjával azért voltak gondok. Például az általatok kedvelt „műhelyhangszórót”, a T6 Maxot nem kedveltem, de az előző Force széria sem hasonlított a nemzet csalogányára. Pont ezen a területen lépett előre hatalmasat a Kettes, ugyanis úgy szól, mint a Tronsmart T6 Plus vagy annak a fejlesztett verziója, amit az egekig magasztaltam korábban. És most jön a „magic”, nézzük össze a két cucc méreteit és lepődjünk meg: a T6 Plus 210*84*84 mm és 750 gramm, míg a Force 2 csak 163*72*64 mm és 627 gramm, vagyis durván 25%-kal kisebb. Ráadásul a tesztalany hátoldalán van egy csuklópánt is, így tulajdonképpen könnyedén rögzíthető akár egy biciklikormányra is.

Ehhez képest a kis méretű zajongó ritkán hallhatóan tiszta hangot képes magából kibocsájtani,

a trükk ott lehet, hogy oldalra két hangpumpáló passzív membrán mered – ezek az ezüst lapok a Tronsmart logóban található kis kockákkal -, míg előre a magasakért felelős dupla hangszórók ontják a hangot. Ritka madár az olyan a 20 000 Ft alatti árkategóriában, ami ilyen szépen szól, mint a Force 2, a zene cizellált, jól hallhatók a hangszórók, és meglepő módon a basszus is kellemes. Nem túl brutális, pont jó, szépen betölti a hangja a teret, nagyon tetszett. Persze az, hogy egy hangképet ki milyennek hall, eléggé egyedi, de már a bejáratás kezdetétől fogva iszonyatosan bejött az, amit a Tronsmart terméke produkál, és ez így volt végig a tesztnapok alatt.

Megkockáztatom, hogy van olyan hangja, mint a Tronsmart T6 Plus-nak, pedig ebből csak egyet kaptunk tesztre, így igazából a sztereó hatást nem tudtam kipróbálni, de már 1 db-nál is nagyon kellemes a hangzás. A sajtóanyag a Qualcomm QCC3021 chipet emlegeti úton-útfélen, ha ettől ilyen, azt kívánom, minden következő terméküket ezzel szereljék. A másik varázsszó a SoundPulse technológia, ami a telt basszusokért felel, és egy ilyen kis csöppséghez képest a 30 W RMS sem kevés, de a 40 W csúcsteljesítmény igazán szép teljesítmény. Alig torzít magasabb hangerőn, szóval üvöltetni is lehet a szomszédok legnagyobb örömére.

Igaz, akkor nem jön majd ki a 15 órányi üzemidő, amit 50%-os hangerő mellett adnak meg, ez pont ugyanannyi, mint szinte minden Tronsmart BT hangszóróé. Újratölteni 3 óra alatt lehet a Type-C porton keresztül, állítólag ez már „gyorstöltés”, de a lényeg, hogy az áram visszapumpálása közben is zenélhettek vele. A vízállóságot kipróbáltam, az IPX7 szabvány szerint 1 méter mélységig vízbe meríthető 30 percre. Valóban kibírta, nem egy búvár cucc, de semmi baja nem lesz, ha leöntitek mondjuk sörrel vagy a fürdőkádba ejtitek. Érdemes megemlíteni még, hogy a BT átvitel támogatja az SBC/A2DP/AAC kódolási szabványokat, de sajnos az aptX-et nem, így a nagyfelbontású FLAC formátumokkal nem érdemes erőlködni.

Összegzés

Állat ez a cucc, nem tudok mást mondani rá. Egyetlen hibája talán az, hogy nem támogatja az aptX szabványt, de a konkurensek sem, szóval nincs hova nyúlni ebben a picivel 20 000 Ft alatti kategóriában. Viszont minden másban remekel, jó a minősége, nagyon faszán szól, tetszik a formája, hosszú az üzemideje, aki akarja, összekapcsolhatja 99 másik eszközzel, de a leglényegesebb, hogy nem is drága. Igazi mindenes, jó partiba, tábortűz mellé, biciklikosárba, túrazsákra akasztva, szóval mindenhogy. Ez pedig bőven megér 17 500 Ft-ot, amit a a NNNTSF2 kuponkóddal érhettek el, főleg, hogy német raktárból küldik, ingyenes szállítással.

Pro

 • Remek kinézet, jó minőség
 • Hosszú üzemidő
 • Király a hangja, jól szólaltatja meg a hangszereket
 • IPX7 szabványú burkolat
 • Akár 100 db-ot is össze tudtok kapcsolni

Kontra

 • Nem támogatja az aptX kódolást
 • Nincs rajta USB bemenet

hirdetés